Görüş Bildir
Haberler
'Antalya'da Açacağımız Gençlik Merkezinin Adı Özgecan Aslan Olacak'

'Antalya'da Açacağımız Gençlik Merkezinin Adı Özgecan Aslan Olacak'

Caner
15.02.2015 - 13:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet DavutoğluAK Parti İl Kadın Kolları Kongresi ve toplu açılış töreninde konuştu. Davutoğlu, konuşmasında bugün Antalya'da açılacak gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacaklarını açıkladı.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bir ay önce kongremize gelemedim. Paris'teki teröre karşı yapılan yürüyüşe katıldım. İslamla terör arasında bağlantı kurmak isteyenlere de en önemli cevabı verdik.

ÖZGECAN ASLAN 

İki gün önce Mersin'den gelen haberle yüreğimiz dağlandı. Masum bir kızımız katledildi. Adaletin onlara en sert şekilde mukavelede bulunacağını biliyorum. Annesi ile telefonda konuştum. Bu tür bir şiddetin tekrar olmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Antalya'dan bir haberimizi ailemize iletiyorum bugün Antalya'da bir gençlik merkezi açıyoruz.

Bu gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Kadına uzanan elleri kıracağız. Kadına yönelik siddetin tümüyle Türkiye'de Avrupa'da tasviye edilmesi için İstanbul sözleşmesini imzaladık. 6084 sayılı kanunla Türkiye'de en kararlı tutumu sergiledik. Hükümet ne tedbir alırsa alsın en önemli koruma faaliyeti kültürümüzdeki kadına saygı ile başlar.

Annesini doğumda kaybetmiş bir insan olarak annelerimizi, kızlarımızı korumayı devletin en büyük görevi ilan ediyorum.

KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATI

Yeni yasa işe annelerimize ilk çocuk için iki ay, ikinci çocuk için dört ay, üç ve daha fazla çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışma hakkı alacak. Yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklar.

Doğum yapan anneye ilk altını devlet takacak. Doğum yapan anneye ilk çocuk için 200 lira, ikinci çocuk için 300 lira, üçüncü çocuk için 600 lira tam altın verilecek.

Anne ve baba çocuğunun evliliği için yatırım yapmaya başlarsa yüzde 15 katkı sağlayacağız.

Kadınlarımızı şefkatle anıyoruz, kadın elinin değdiği yerde nezaketsizlik olmaz.

KADINA KARŞI ŞİDDET

Kadına yönelik şiddet için kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz, seferberlik ilan ediyoruz. Kadınlarımız Özgecan için ayağa kalkmalı. Oturmadan Özgecan için bir fatiha bağışlayalım. Kim ne sebeple kadına yönelik şiddete başvurursa karşısında sizi buldun. Annelerin acısı için gece gündüz çalışıyoruz, bu bizim için en temel hedeftir.

Ziyaret ettiğim 61 ilde hep aynı mesajı verdim Türkiye'nin doğusunda batısında, güneyi ve kuzeyinde yaşayan herkes kardeştir.

ALANYA'YA ÜNİVERSİTE 

Antalya'da bugün 350 milyon liralık 151 tesisi açıyoruz. Alanya'da yeni bir üniversite kuracağız, Alanyalılara hayırlı olsun. 

Habertürk

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0