Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Her Fincanı Kırk Yıldan Fazla Hatırlı En İyi 3. Dalga Kahveciler

etiket Ankara'daki Her Fincanı Kırk Yıldan Fazla Hatırlı En İyi 3. Dalga Kahveciler

Özlem Güler
15.01.2016 - 14:35

Türkiye'de en az  çay kadar içilen içeceklerden biri de şüphesiz kahvedir. Ben, “Çocuklar kahve içmez kızım, kara kız olurlar”la büyüyen bir aileden geliyorum. Eskiden ''çocuklar kahve içmez zararlıdır'' diye konuşulurken, bugün ise en çok vakti kahve içilen yerlerde geçiriyoruz. Kahvenin yararlarından bahsediyoruz. Alışılagelmedik sunumu ile şüphesiz en çok dikkatimizi çeken ise 3. Dalga kahve dükkanları oldu. 

Kahve tutkunları, kahvenin tadını ve kalite tarihini üçe ayırıyorlar. Buna göre birinci dalgada tüketim ön planda; ikinci dalgada yavaş yavaş kahveden keyif alma ve 3. Dalga ise işin gurmeleştiği, kahvenin ve çekirdeğin öne çıktığı döneme deniyor. 3. Dalga, kahve severlerin değişik demleme yöntemleri ile değişik kahve lezzetleri elde edilebildiğinin anlaşılmasına vesile olmuştur. Kahvenin buğday gibi ticari bir mal yerine, tıpkı şarap gibi zanaatkar elinden çıkmış bir besin maddesi olarak değerlendirildiği bu akım, üretimin bütün süreçlerini geliştirmeye yönelik ilerlemektedir. Sizler için  bu kültürü geliştirmeye önderlik eden, kahve anlayışınızı tümden değiştirecek Ankara'daki 3. Dalga kahvecileri sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eagles Coffee & Food Studio

Eagles Coffee & Food Studio

Eagles Coffee, 3. Dalga kahve konusunda Ankara’ya birçok yenilik getirmiş durumda ve getirmeye devam ediyor. Chemex, V60, Syphon, Aeropress bunlardan sadece birkaçı. Bir kere denediğinizde eminim buranın müdavimi olacaksınız ayrıca kahvede olduğu kadar dünya mutfağında da Ankara’da kendilerine iyi bir yer edindikleri ortada. Özel tatlılarından da Brownie Cheesecake’i mutlaka denemelisiniz.

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Cad. 2846 Sokak Dora Park Villaları No:1/C Çayyolu Ankara

F451 Brew

F451 Brew

Kavaklıdere, Kennedy caddesi üzerinde siz kahve severlere hizmet sunan, hem kahveye hem de müşterilerine fazlaca değer veren F451 Brew, Ankara’da nitelikli kahvenin öncülerinden. 3. Dalga tüm kahve demleme yöntemleri mevcut. Sürekli yeni çekirdekler ve demleme metotları denendiğinden, kahvenizin hazırlandığı yeri laboratuvara benzetmeniz de oldukça olası. Kahveleri haftalık kavruluyor. Ayrıca menüye koymadıkları sürpriz lezzetlerine de denk gelebilirsiniz. 18 saat demlenen Cold Brew kahveleri, sürpriz seçeneklerin en gözdesi. Mükemmel kahve deneyimi için bu küçük ve otantik kahve evini planlarınıza mutlaka ekleyin derim.

Adres: John F. Kennedy Cd. No:31/C 06680 Çankaya, Ankara

Lungo Espresso Bar

Lungo Espresso Bar

Lungo 20 mt karelik sıcak ortamı ile Ankara’lı kahve severlere hizmet veriyor. Espresso, Latte, Americano ile nam salmış olan işletme, 3. Dalga kahve demleme yöntemlerinin hepsini kullanıyor. Chemex kahve demleme yöntemleri ile hazırlanan 7 çeşit yöresel kahveleri de oldukça beğeni alıyor. Özellikle tarçınla hazırlanan Etiyopya Limu, bu kışın favorisi. Yazın ise şişelenmiş Lungo Cold Brew kahve ve frappelerini mutlaka denemelisiniz. Kahveleri butik olarak özel kavuruyorlar. Ayrıca bu lezzeti eve taşımak isteyenler içinde kahve satışları mevcut. Kahvenizin yanında popüler tatlılarından Limonlu Truffle ya da Bademli Biscotti istemeyi unutmayın.

Adres: Tunalı Hilmi Cad.Bülten Sk. No:26, 06680 Çankaya, Ankara

Grano Coffee & Sandwiches

Grano Coffee & Sandwiches

Emek'te bir ara sokakta, kurumsal hayattan bıkan 2 kardeşin 2015 başında açtığı İtalyan esintilerinin yoğun hissedildiği kahve ve sandviç konseptli Grano'da, espressonun yanı sıra Scae ödüllü yerli ve yabancı taze kahveler isteğe göre Chemex, V60 ve Aeropress ile demleniyor.

Bu arada tüm ürünlerini kendileri alt kattaki mutfaklarında yapıyorlar. Hafta sonu planınıza burayı eklemenizi öneririm. Bu arada mottolarını da duymanız gerekiyor: 'Emek, hiç böyle güzel kokmamıştı.' 

Adres: Emek Mahallesi, Bişkek Caddesi, 3. Sokak, No 5/A, Çankaya, Ankara

Crop Coffee Shop

Crop Coffee Shop

3. Dalga kahvecilerin en sık yer aldığı Bülten sokakta, Crop Cafe de en çok tercih edilenlerden. Crop diğer demleme tekniklerinin yanında en çok Chemex ve V60 demleme tekniklerini tercih ediyor. Bütün kahveler özenle seçiliyor. El yapımı yiyeceklere ise diyecek söz yok. Meşhur Balkabaklı Cheesecake, İskoçların ünlü Short Bread kurabiyelerini ve Truff Çikolatısını mutlaka denemelisiniz. Ayrıca paket halinde kahve satışları da mevcut, bilginize.

Adres:  Barbaros Mahallesi, Bülten Caddesi, No 18/B, Çankaya, Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koala Coffee Shop

Koala Coffee Shop

Ankara’nın butik kahvecilerinden hayvan dostu Koala, hemen hemen her 3. Dalga kahve evinde bulabileceğimiz gibi Chemex, V60, Aeropress ve Syphon demleme ekipmanları burada da mevcut. Yöresel olarak başlangıçta çeşit yapmamışlar çünkü ‘’Ankara bu konuda çok yeni o yüzden önce kendi blendimizi tattırmak istedik diyorlar’’. Geçtiğimiz hafta itibariyle Kenya AA ve Nikaragua yöreleriyle de çeşitleri arttırmaya başladılar. Haftanın bazı günlerini de ev yapımı tatlılarla destekliyorlar. Ayrıca menülerinde bulunan vişneli ve havuçlu keki, seçeceğiniz kahve ile mutlaka tatmalısınız.

Adres: Barbaros Mahallesi, Bülten Sokak, No 21/C, Çankaya, Ankara

Arabica Coffee House

Arabica Coffee House

İş kulelerinin ortasında buram buram huzur kokan Arabica Kafe, 3.Dalga kahvecilerin öncülerinden. Chemex, Hario V60, Syphon, Cold Dripper ekipmanları ile demleme yapıyorlar, ancak kısa süre içerisinde Aeropress de ekipmanları arasına katılacak. Kahvelerinin tümü  Scaa ve Cup Of Excelence’da 100 üzerinden 80 ve üstü puan almış, nitelikli ve orta kavrulmuş kahveler. Seçenekleri incelerken zorlanırsanız, çekinmeden baristalardan öneri alın derim. Damak zevkinize göre en uygun kahveyi hazırlıyorlar. Tatlıları da içecekleri gibi özenle seçilmiş ve yüksek kalitede. Çek Cumhuriyeti’ne özgü bir tatlı olan Marlenka, İtalya’dan ithal ettikleri Çam Fıstıklı Turta gibi bir hayli popüler ve mutlaka tadılması gereken lezzetlere sahipler.

Adres: Eskişehir Yolu Dumlupınar Bulvarı No: 266 C-04, Tepe Prime İş Merkezi, 06520 Çankaya, Ankara

Kraz Cafe

Kraz Cafe

Dekorasyonu ile ön plana çıkan Kraz Kafeyi, Mimar Ayşe Hanım, kendi zevkine göre dekora etmiş. Kafenin her köşesi ayrı şıklıkta. 3. Dalga bütün kahve ekipmanları mevcut, kahve olarak Petra kahvelerini kullanıyorlar. Servis, ilgi şahane. Haftanın belirli günlerinde canlı müzik var. Menüleri gerçekten ilgi çekici. Her şey var, fakat limonlu pastaları dışarda denk gelemeyeceğiniz kadar özel bir lezzet. En kısa zamanda gidip görülmesi gereken mekanlardan.

Adres: Hilmi Barlas Yaşam Merkezi, 9G 2 Çayyolu,Çankaya, Ankara

Prod Coffee Roastery

Prod Coffee Roastery

Prod Coffee, her ne kadar 3. Dalga kahve ekipmanları ile kahve yapsa da kendini 3. Dalga, Third Wave gibi kalıplara sokmak yerine, Multi Roaster bir kahve tadım atölyesi olarak tanımlamak istiyor. Amacı Türkiye’nin nitelikli kahve kavurucularından, mümkün olduğunca farklı lezzette kahveyi tedarik edip, olabildiğince iyi demleyip, şurup vb. şeylerle perdelemeden sunmak. En kısa zamanda gidip damak tadınıza göre bir kahve seçip, mekanın tadını çıkarmanızı öneririm.

Adres: Bahçelievler Mahallesi 49.Sokak 10/B (3.cadde), Ankara

Coffee Lab

Coffee Lab

2012 yılında Balgat’ta faaliyete başlayan Coffee Lab, tam bir kahve laboratuvarı. Hem kahvesi hem tatlısı güzel olan ender yerlerden. 2. şubesi ise Kızılay’da hizmet vermekte. Cold Brew Station dahil bütün 3. Dalga kahve demleme yöntemlerini kullanıyorlar. Kahve haricinde ise en popüler tatlısı olan Cheesecake Cookie’yi mutlaka denemelisiniz. En kısa zamanda uğramanız gereken ve belki de en değerli uğrak yerlerinizden birisi olmaya da aday.

Adres: Ehlibeyt Mahallesi, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi, No 114/E11, Çankaya, Ankara

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
526
221
52
22
19
14
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dexter Morgan

Ankara, şehriyle meşhur bir soğuktur!... :D

Gizem Koç

Nedense hep Çankaya'da olan mekanlara yer verilmiş. Ah şu zengin kesim merakınız yok mu...

Değişiiik

yolum bi gün oralara düşerse Grano Coffee & Sandwiches gidilecek yer olarak listenin baş köşesine yazıldı:)