Görüş Bildir
Haberler
ABD Medyası Derledi: ‘Best of Erdoğan’

ABD Medyası Derledi: ‘Best of Erdoğan’

adem kara
27.11.2014 - 16:07 Son Güncelleme: 27.11.2014 - 18:23

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 'Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Çünkü fıtratları farklıdır' demesi, dış basının da ilgisini çekti. Global Post ve Voice of America siteleri, 'fıtrat'ı fırsat bilip Erdoğan'ın son dönemdeki 'tuhaf' sözlerini derledi.

Global Post, haberine, 'Tayyip Erdoğan'a kalsa ki umarız kalmaz, kadınlar evde oturacak, çok sayıda çocuk doğuracak ve eşlerine itaat edecek' diye başladı.

Erdoğan'ın 'en çılgın şeyleri söyleme eğilimi'nden dem vuran Global Post, kadın-erkek eşitliğinin yanı sıra Gezi eylemleri ve yolsuzluk soruşturması sırasında sosyal medya hakkındaki açıklamalarını da hatırlatarak, 'Erdoğan’ın özgürlüğü farklı yorumladığı kesin' diye yazdı.

İki internet sitesinin derlediği tuhaf açıklamalar şunlar oldu:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika’nın yeniden keşfi

Amerika’nın yeniden keşfi

'Amerika kıtasının Kolomb tarafından keşfedildiği iddia edilir. Aslında ondan yıllarca önce Müslüman denizciler Amerikan denicilerine ulaşmışlardır. Hatta Kolomb’un hatıralarında dağın tepesinde bir camiden bahsedilmektedir. Şimdi Kübalı kardeşlerimizle konuşuruz. O dağın tepesine bugün de bir cami yakışır, yeter ki müsaade etsinler.' (15 Kasım 2014)

‘Bu Twitterlar falan var ya…’

‘Bu Twitterlar falan var ya…’

'Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü görecekler.' (20 Mart 2014)

‘Twitter, başbelası’

‘Twitter, başbelası’

'Şu anda Twitter denilen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır.' (2 Haziran 2013)

‘Edepsiz kadın’

‘Edepsiz kadın’

'Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, ‘Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi’ diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99′u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar, hem seçmene hakaret ediyorlar hem Müslümanlara hakaret ediyorlar.' (Gazeteci Amberin Zaman hakkında, 7 Ağustos 2014)

‘Milleti Facebook’a yedirmeyiz’

‘Milleti Facebook’a yedirmeyiz’

'Bu milleti Youtube’a Facebook’a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil.' (Yolsuzluk iddialarının internete saçılmasından sonra, 6 Mart 2014)

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Avrupa Birliği Parlamentosu’nu da tanımıyorum’

‘Avrupa Birliği Parlamentosu’nu da tanımıyorum’

'AB’de alınan kararı görüyorsunuz. Bunlar şaşırmış ya bunlarda vefa yok. Sizin bir kere böyle bir karar almaya hakkınız var mı ya? İngiltere’de neler oluyor, Fransa’da neler oluyor… Bunlara sessiz kalacaksın. Türkiye’de eylem yapılacak koruma görevi yapan güvenlik güçlerine karşı karar almaya yelteneceksiniz.

Siz de anti demokratiksiniz. Başkalarının özgürlük alanlarına saldıranlara sahip çıkıyorsunuz. Benim özgürlük alanıma saldıranlara sahip çıkana ben karşıyım. Böyle bir Avrupa Birliği Parlamentosu’nu da tanımıyorum.' (AB’nin Gezi eylemlerine verilen sert tepkiyi eleştirmesi üzerine, 17 Haziran 2013)

‘Bize oy verenler alkolik değil’

‘Bize oy verenler alkolik değil’

'çki içiyorsa alkoliktir. Bunun tanımı budur. Alkol aldığı için

alkolik olarak yola çıktı ve karşıdan gelen alkolik olmayan adamla kaza

yaptı. Ne olacak? Arada bir içki içenler de bize oy veriyor, bakma sen.

Onlar zaten alkolik olmuş olmuyor.' (Gezi eylemleri sırasında HaberTürk’te Fatih Altaylı’ya verdiği röportajda, 2 Haziran 2013)

‘Bir çocuk iflas’

‘Bir çocuk iflas’

'Bir çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk ancak yerinde saymak. Bizim dinamik genç bir nüfusa ihtiyacımız var. Dinamik ve genç nüfus buradan geçiyor, bunu halletmemiz lazım…  Ben annelerin şahsında, özellikle ülkeme sesleniyorum: Bu hassasiyetimizi lütfen hafife almayalım, hafife almayın. Bunu dalga dalga yaygınlaştırmamız lazım.' (2 Ocak 2014)

‘Bunlar olağan şeyler’

‘Bunlar olağan şeyler’

'Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir.' (Soma’daki maden faciasının ardından, 14 Mayıs 2014)

‘Faiz lobisi, çökersen sen çökeceksin’

‘Faiz lobisi, çökersen sen çökeceksin’

'Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Yıllarca benim milletimin alın terini sömürdün. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Borsada Tayyip Erdoğan’ın parası yok, çökersen sen çökeceksin.' (6 Haziran 2013)

Kaynak: Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0