Görüş Bildir
Haberler
Kimisine Uçak Yok Kimisinde Huzur: Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkeleri

Kimisine Uçak Yok Kimisinde Huzur: Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkeleri

Yeter Şirin
19.05.2024 - 11:01

Konu seyahat olunca genelde en çok gidilen ya da ziyaret edilmesi gereken ülkeleri öneririz ama bu içeriğimiz biraz farklı… Dünyada çeşitli sebepler yüzünden en az ziyaretçisi olan ülkeleri derledik. Bu sebepler nelermiş gelin birlikte öğrenelim.

Kaynak: https://www.gzt.com/infografik/skyroa...

1. Nauru

1. Nauru

Vatikan ile Monako’dan sonra dünyanın en küçük üçüncü ülkesi olan Nauru ulaşım sorunları yüzünden Ekvatoral ülkesi olsa bile turizm potansiyeli tahminlerin çok ama çok altında bir ülke. Doğal güzellikleri ve huzuruyla ne kadar çekici olsa da ülkede 2 tane otel var. Turizmden yüzü gülmeyen ülkenin geçim kaynağı ise kuş dışkısının birikmesiyle sayesinde oluşan fosfat… Tabii ülke kara para aklama konusunda da ünlü. Olur da Nauru’ya gitmek isterseniz vize almanız gerekiyor.

2. Somali

2. Somali

Afrika’da bulunan Somali maalesef açlıkla ve yoksullukla ön planda olan bir ülke. Yıllarca sömürge olması, sonra diktatörlükle yönetilmesi ve şu anda merkezi bir yönetiminin bile olmaması mıdır bilinmez ama Somali az gelişmiş bir ülke. Açlık, kuraklık ve yoksulluk olunca bür ülke elbette ziyaret edilmiyor. Ayrıca gazetecilik bile zor ve en cesurlar radyolar iken Somali’ye gitmek isterseniz vize almanız gerekiyor.

3. Tuvalu

3. Tuvalu

Güney Pasifik Okyanusunda bulunan bu adacıklar ülkesi aslında en izole yerlerden… 11bin gibi bir nüfusa sahip olan ülke aslında doğal afetleri paratoner gibi çeken bir yer çünkü tsunami başta olmak üzere fırtına ve siklonlar riski bulunuyor. Ülkede düzgün bir karayolu olmadığı için dış dünya ile iletişim kısıtlı. Ticaret ve ihracat az olunca e fakirlik kaçınılmaz son oluyor. Olur da buraya gitmek isterseniz 30 gün vize muafiyeti bulunmakta.

4. Kiribati

4. Kiribati

Kiribati’de Tuvalu gibi birçok adacığın birleşmesi ile oluşmuş ve dünyanın en fakir ülkelerinden biridir. Şebeke suyundan enfeksiyon kapmaktan tutun gece sarhoşların sizi rahatsız etmesine kadar birçok sorunu var aslında. Yeme içme ithalat üzerine olunca ziyaretçisi de hemen hemen hiç yok gibi. Ben yinede bu tropikal ülkeyi merak edip gitmek istiyorum derseniz vize almanız gerekmekte.

5. Marshall Adaları

5. Marshall Adaları

Kuzey Pasifik Okyanusu'nda Hawaii ve Papua Yeni Gine arasında bulunan Marshall Adaları ne kadar ünlü komşuları olsa da kendisi maalesef pek nam salan bir ülke olamamış. Ekonomisinin %80’ini ABD’den aldığı yardımlarla ayakta tutan bu adalar grubu Kısıtlı tarımın yanı sıra, el işleri ve balıkçılık ile uğraşmakta. Ülkeye gitmek için vize almanız gerekiyor. Tabi uçak ve uçak biletleri tekel konumunda haberiniz olsun.

6. Ekvator Ginesi

6. Ekvator Ginesi

Afrika’da Atlantik Okyanusuna kıyısı olan bu ülke daha önceleri kakaosu ile ünlüyken 1996 yılında bulunan petrol rezervleri ile petrol üretici bir konuma geçti. Bu durum yüzünden düşük nüfus petrol kaynakları sayesinde Ekvator Ginesi kişi başına düşen gelir bağlamında Afrika’nın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiş ve ispanyolca konuşulan tek Afrika ülkesi ünvanına sahip. Bu ülkeye gitmek isterseniz vize muafiyeti bulunmakta..

7. Türkmenistan

7. Türkmenistan

Bir Orta Asya ülkesi olan Türkmenistan en az ziyaret edilen bir başka ülke… Dünyanın en büyük dönme dolabı, 1971 yılından beridir yanan bir doğalgaz krateri, dünyanın en kural çöllerinden olan Karakum Çölü ve dünyada en az sigara içilen yer olsa da ülkenin başkentinde fotoğraf çekilmesinin mi ya da başkent dışında tüm sağlık kuruluşların kapatılmasından mıdır ya da hala süren yasaklardan mıdır bilinmez ülke ikinci Kuzey Kore olarak anılmakta. Ülkeye gitmek için vize almanız gerekiyor.

8. São Tomé ve Príncipe

8. São Tomé ve Príncipe

Gine körfezi açıklarında bulunan ve Seyşeller'den sonra Afrika kıtasının en küçük ikinci ülkesidir. Kakao’nun dış dünyaya dağılımında önemli rolü olan bu küçük ülke, ülkemiz dahil 5 ülkeye kakao, kahve ve palmiye ağacı yağı ihraç ediyor. Ülke genel olarak da güzel ama neden bu listede diyebilirsiniz çünkü çok uzak ve seyahat etmesi çok zor :)

9. Komor Adaları

9. Komor Adaları

Dört adanın ortak adı olan Komor Adaları sıtma hastalığı ile meşhur olsa da gidenler önlem alındığı kanaatinde.. deniz ürünleri mutfağı oldukça iyi, insanları dost canlısı ve sahilleri oldukça güzel ama kamu taşımacılığı maalesef yok ve otostop çekmek zorundasınız. Bu adalar topluluğuna çok fazla giden havayolu şirketi de bulunmuyor. Komor Adalarına gitmek için vize almanız gerekiyor.

10. Afganistan

10. Afganistan

Ülke Afganistan olunca neden az ziyaretçisi var dememe gerek yok aslında ama yine de hatırlatmakta fayda var. Ülkede ne barış ve huzur var aksine her an ne olacak korkusu ütüde fiş mi kaldı acaba korkusundan daha baskın. Ülkeye turist olarak giderseniz tabi vize alabilirseniz büyük ihtimalle ya deli sanacaklar ya da 2024 yılının en iyi senaryo ödülünü alacak kadar güzel bir hikaye uydurmanız gerekiyor.

Dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
12
9
6
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mathilda

adamlar fasfakir yine de vize istiyor😶 ya biz