Görüş Bildir
Haberler
Yassıada ve Sivriada'ya Otel, Lokanta, Otopark

Yassıada ve Sivriada'ya Otel, Lokanta, Otopark

FreiGeist
24.02.2015 - 15:26 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 09:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrasi ve Özgürlük Adası ilan edilen Sivriada ve Yassıada'ya yapılacak projenin detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan Yassıada'da inşa edilecek otelde 450 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, 100 kişilik gece kulubü iki adet masaj salonu bulunuyor. Sivriadada'da yapılacak Kongre ve Sergi Merkezi'nde ise bin 600 kişilik 2. sınıf lokanta ve 180 araçlık otopark yer alıyor.

İleri Haber'den Rıfat Doğan'ın haberine göre,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Demokrasi ve Özgürlük Adası ilan edilen Yassıada ve Sivriada'da yapılacak otel ve kongre sergi merkezinin detayları belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığıturizm yatırım” belgesinde yer alan bilgilere göre Yassıada'da inşa edilecek otelde 450 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, 100 kişilik gece kulubü iki adet masaj salonu bulunuyor. Sivriadada'da yapılacak Kongre ve Sergi Merkezi'nde ise bin 600 kişilik 2. sınıf lokanta ve 180 araçlık otopark yer alıyor.

578 ODALI OTEL

Bakanlığın turizm yatırım belgesinde yer alan bilgilere göre Yassıda'da yapılacak 578 odalı ve 5 yıldızlı otelde;

- 6 suit oda,

- 500 kişilik 1.sınıf lokanta,

- 450 kişilik 2. sınıf lokanta,

- 190 kişilik pasta salonu,

- 100 kişilik bar salonu,

- 100 kişilik gece kulubü,

- 2 masaj salonu,

- 500 kişilik konferans salonu,

- 20 araçlık otopark olacak.

ADAYA 180 KİŞİLİK OTOPARK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırım belgesi verilen bir başka ada ise Sivriada. Turizm yatırım belgesine göre Sivriada’ya 1961 kişilik kongre merkezi yapılacak. Kongre merkezinde;

- 555 kişilik balkon,

- Dört adet 50 kişilik toplantı salonu, kapalı sergi salonu ve açık sergi alanı,

- Bin 600 kişilik ikinci sınıf lokanta,

- 200 kişilik kafeterya,

- 150 kişilik kafeterya,

- 180 araçlık açık otopark yer alacak.

TOBB ELİYLE ADA YAĞMASI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Adalar Savunması, 'TOBB aracılığıyla 130 milyon doları bulduğu belirtilen bir inşaat projesi MESA, ENKA gibi inşaat şirketlerine ihale edilmeye çalışılıyor.' dedi.  Açıklamada 'Yassıada ve Sivriada’yı 5 yıldızlı oteller, marinalar, lokantalar, pasta salonları, kafeteryalar, gece kulüpleri, kuaförler, sergi salonları ve otoparklarla doldurmayı hedefleyen sözkonusu yatırım izni verildiği' kaydedildi. 

Doğal sit alanı olan iki adanın yapılaşmaya açılacağını belirten Adalar Savunması açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Sismik araştırmalar dışında hiçbir yabancı müdahaleye açılmaması gereken Sivriada ve Yassıada kuş göçlerinin en önemli duraklama alanlarından biri ve kuş yavrulama bölgeleridir. Aynı zamanda İstanbul’un temiz kalabilmiş neredeyse tek balık yumurtlama ve mercan alanını barındıran Sivriada ve Yassıada İstanbul ve Marmara’nın doğal, ekolojik ve kültürel niteliklerinin vazgeçilmez bir bileşenidir. Marmara Bölgesi’ndeki su üstü ve su altı doğal hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Yassıada ve Sivriada’nın yokedilmesine seyirci kalmayalım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0