Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Matematik Dehası, Motosiklet Kazasında Can Verdi

etiket Türkiye'nin Matematik Dehası, Motosiklet Kazasında Can Verdi

Batuhan
01.07.2016 - 13:24 Son Güncelleme: 01.07.2016 - 14:50

Türkiye'nin önde gelen genç kuşak matematikçilerinden Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır, Fenerbahçe'de motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağdat Caddesi'nde çarşamba akşamı kurucusu olduğu eğitim danışmanlık merkezinden motosikletiyle yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Fırat Bayır, Fenerbahçe mevkisinde aynı yöne giden taksiyle çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle aracıyla yola savrulan Bayır, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bayır, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarına Twitter'dan çağrı

Görgü tanıklarına Twitter'dan çağrı

Kazanın Fırat Bayır emniyet şeridinde seyir halinde giderken ticari taksinin direksiyonu önüne kırması ile gerçekleştiği tutanaklarda belli olsa da Fırat Bayır'ın yakınları, görgü tanıklarının adil yargılanma için çok önemli olduğunu belirterek Twitter'dan çağrı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Motorsikleti çok dikkatli kullanırdı"

"Motorsikleti çok dikkatli kullanırdı"

Fırat Bayır ile yaklaşık bir yıldır aynı okulda görev yapan Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Ayşen Hiç Gencer, Bayır'ın çok dikkatli motosiklet kullandığını söyledi. Genç akademisyenin, 7'den 70'e hitap eden bir eğitimci olduğunu söyleyen Gencer, 'Benim eşimden çocuklara, kendi bölümünden bölüm dışındaki öğrencilere kadar tam bir babaydı. Öğrencilerinin hepsinin hakkında pozitif konuştuğu, onlara umut veren ve sana güveniyorum deyip onlara en iyisini yaptırmaya çalışan biriydi.' diye konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde tören düzenlendi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde tören düzenlendi

Fotoğraf: @AytnCalis

Bayır için yaklaşık 3 yıldır görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nde tören düzenlendi. Törene anne Yaşar Bayır, baba Salih Bayır, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Murat Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Tören esnasında Bayır'ın anne ve babasının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

"Binlerce öğrencisi hayata atıldığında bizi Fırat Hocamız yetiştirmişti diyecek"

"Binlerce öğrencisi hayata atıldığında bizi Fırat Hocamız yetiştirmişti diyecek"

Fotoğraf: @AytnCalis

İçeriğin Devamı Aşağıda

Törende konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Murat Aydın, Fırat Bayır'ın binlerce öğrenci yetiştirdiğini vurgulayarak, 'Bu değerli kardeşimiz binlerce öğrenci yetiştirdi. Bu değerli kardeşimizin ardından binlerce öğrencisi dua ediyor. Binlerce öğrencisi hayata atıldığında bizi Fırat Hocamız yetiştirmişti diyecek. Bir insan ahirete intikal ettiğinde belirli şeylerle anılır bunların da başında yetiştirdiği öğrenciler gelir.' dedi.

Bayır'ın cenazesinin öğle vakti Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA. CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın