Görüş Bildir
Haberler
'TÜRGEV Üniversitesi'ne Onay Çıktı

'TÜRGEV Üniversitesi'ne Onay Çıktı

FreiGeist
02.04.2015 - 10:23 Son Güncelleme: 02.04.2015 - 12:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜRGEV’e üniversite açma yetkisi veren düzenleme, TBMM’de yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasalar çerçevesinde, İbn Haldun Üniversitesi, Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, AKEV Üniversitesi ve Rumeli Üniversitesi adıyla 8 yeni üniversite kuruldu. İbn Haldun Üniversitesi’ni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Esra Albayrak’ın yönetim kurulunda yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) açacak. İstanbul’da yapılacak İbn Haldun Üniversitesi’nde 7 fakülte yer alacak.

MUHALEFET ELEŞTİRDİ

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre kurulan bazı üniversiteler muhalefet tarafından eleştirildi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık; TÜRGEV’in kamuoyunda şaibelerle yer aldığını söyleyerek, “Mayasında helal para yok. Ülkeye hayır getirmeyecek” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da benzer şekilde TÜRGEV’e büyük bağışlar yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise 21’inci Yüzyıl Anadolu Vakfı’nın İstinye Üniversitesi kuracağını belirterek, “Web sitesi olmayan bir vakfa üniversite kurduruyorsunuz” dedi.

Saat 05.20’de geçti

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un verdiği bilgiye göreTBMM Genel Kurulu’nda; biri devlet, 2’si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Teşkilatı Yasası’nda değişiklik içeren tasarı kabul edilerek yasalaştığında saatler 05.20’yi gösteriyordu.

Sabaha kadar süren Genel Kurul mesaisinde bulunan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç şöyle konuştu: 

“Türkiye’nin gündemi önceki gece şu olmalıydı; bir savcı rehin alındı ve çok başarısız bir operasyonla rehin alanlar da alınan da hayatlarını kaybettiler. Çok acı birşey. Cumhurbaşkanı da Başbakan da başarılı bir operasyon diyerek polisi kutladı. Eğer bu operasyon başarılıysa savcının ailesine ne diyecekler? Öte yandan, bir elektrik kesildi, ülke karanlığa gömüldü. 3. köprüde bir kablo koptuğu için japon mühendis intihar etti. Ama, koskoca ülkede bir anda elektrikler kesildi, kimse bununla ilgili tek birşey söyleyemedi. Böylesine önemli bir günde biz şaibelerle dolu bir vakfın üniversite açmasını sağlamak için sabah 06.00’ya kadar Meclis’te tutulduk.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0