Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanların Popüler Filmlerini İzledim Diyenlere: Kıyıda Köşede Kalmış 23 İzlenesi Film

etiket Son Zamanların Popüler Filmlerini İzledim Diyenlere: Kıyıda Köşede Kalmış 23 İzlenesi Film

EC was here.
05.06.2016 - 03:34

Son zamanlarda Star Wars, Deadpool, Batman v Superman gibi gişe filmleri ile Oscar filmleri arasına sıkıştığı için adından çok fazla söz ettiremeyen filmler oldu. Bu filmler belki hayatınızın filmi olmayacaklar ancak izleyecek yeni film arıyorsanız çoğunu izlemeye değer bulabilirsiniz.

Özet alıntıları beyazperde.com'dan derlenmiş, sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır. İyi seyirler... 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Baskın (2015)

23. Baskın (2015)

IMDb: 5.7

Hikaye 5 polis arkadaşın bir gece gizemli bir kabus ağının içine düşmesini anlatıyor. Gece devriyesi esnasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri yerde, kendilerini dış dünyayla iletişimleri kesilmiş bir şekilde eski bir Osmanlı karakolu harabesinin karşısında buluyorlar.

22. Sahte Sağdıç / The Wedding Ringer (2015)

22. Sahte Sağdıç / The Wedding Ringer (2015)

IMDb: 6.7

Doug Harris düğün arifesinde bir damattır. Sevimli bir insan olmasına rağmen sosyal anlamda çok çekingen bir adamdır ve düğünün de kendisine eşlik edecek bir sağdıcı yoktur! Hayallerindeki kadın ile evlenmesine iki haftadan daha kısa bir süre kalan Doug soluğu 'Best Man, Inc.' adlı şirkette alır. Şirketin CEO'su Jimmy Callahan, Doug'un son çaresidir. Fakat kendisine 'sahte sağdıçlık' yapacak Jimmy ile her şey umduğu gibi toz pembe gitmeyeceketir...

21. My All American (2015)

21. My All American (2015)

IMDb: 6.9

Hayatını Amerikan futboluna adayan genç Freddie Steinmark, hayalindeki takıma seçilmek için çabalar. Karşı takımdan çok onu hayat zorlayacaktır. Film, gerçek bir hikayeden uyarlamadır.

20. Diren! / Suffragette (2015)

20. Diren! / Suffragette (2015)

IMDb: 6.9

İngiltere'de, kadınların oy kullanma haklarının olmadığı ve sosyal ortamda pek göz önünde bulunamadıkları dönemde, bu hakkı elde etmek için kadınların verdiği mücadele anlatılmaktadır. Başlarda barışçıl giden ortam, kadınların aldığı sert tepkilerle, giderek ciddileşir.

19. The VVitch: A New-England Folktale (2015)

19. The VVitch: A New-England Folktale (2015)

IMDb: 6.9

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Gece Bitmeden / Before We Go (2014)

18. Gece Bitmeden / Before We Go (2014)

IMDb: 6.9

Eşiyle birlikte yaşadığı Boston'a dönmek üzere gece 1:30 trenine bileti olan Brooke Dalton (Alice Eve) New York garına giderken soyguna uğrar ve cüzdanını çaldırır. Bu sırada treni kaçırır, ancak eşi eve dönmeden eve dönmesi gerekmektedir. Durum oldukça kötü görünürken garda trompet çalan sokak müzisyeni Nick ile (Chris Evans) tanışır. İlk başta Nick'in ona kötü niyetli düşüncelerle yaklaştığını sanan Brooke, saatler geçtikçe Nick'i daha fazla tanır ve onun hakkındaki düşünceleri değişmeye başlar.

17. Hector and the Search for Happiness (2014)

17. Hector and the Search for Happiness (2014)

IMDb: 7.0

Mutluluğun peşinden koştururken dünyayı köşe bucak arşınlayan bir psikiyatrın öyküsünü izliyoruz. Nitekim Hector'un bu sırra vakıf olabilmesi pek de kolay olmayacaktır.

16. Çılgın Kalabalıktan Uzak / Far from the Madding Crowd (2015)

16. Çılgın Kalabalıktan Uzak / Far from the Madding Crowd (2015)

IMDb: 7.1

19. yüzyılda Wessex'in kasabalarından birindeyiz. Bilindiği gibi o dönemde kadınların 19. yüzyılda davranış biçimlerini kısıtlayan bir sürü kural var fakat genç Batsheba bu kuralların hiçbirine önem vermeyerek kendi istediği gibi özgür bir hayat yaşamanın peşinde. Tabi bulundukları çevre için oldukça alışılmışın dışında bir hayat sürüyor. Kendi hayatını bu özgürlükle yaşarken de ona aşık olan üç farklı adamın hayatlarını alt üst ediyor.

15. Istakoz / The Lobster (2015)

15. Istakoz / The Lobster (2015)

IMDb: 7.1

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!

14. Danny Collins (2015)

14. Danny Collins (2015)

IMDb: 7.1

70´li yıllarda epey popüler ve yetenekli bir rock yıldızı olarak nam salan Danny, oldukça çılgın bir hayat yaşamış, kendisine sunulan bu hayatın tüm olanaklarını sonuna kadar kullanmış ancak artık bütün o parıltılı ve albenili günleri geride bırakmıştır. Menajeri John Lennon tarafından kendisine tam 40 yıl önce yazılmış olan bir mektup eline ulaştığı gün, son kez beste yapmaya ve geçmişte hem yapmaya fırsat bulamadığı hem de yapmaktan pişmanlık duyduğu şeyleri telafi etmeye karar verir. Bir yandan ailesiyle arasında gevşeyen bağları güçlendirmeyi hedefleyen Danny, diğer yandan da kaldığı oteldeki görevliyle yakınlaşmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Doğruyu Söyle / Concussion (2015)

13. Doğruyu Söyle / Concussion (2015)

IMDb: 7.1

Amerikan Futbolu oyuncularının yaşadıkları ciddi sakatlanmaların, kritik seviyedeki kafa yaralanmalarının ve travmalarının, yaşam boyu sakat bırakan beyin sakatlıklarının trajik boyutunu perdeye taşımayı hedefleyen Landesman, bir dergi haberinden yola çıkarak oluşturduğu öyküde, bu türden hasarların tekrarlanmasının, oyuncular ve onların yaşamlarını nasıl etkilediğini vurguluyor.

12. Geçmişten Gelen / The Gift (2015)

12. Geçmişten Gelen / The Gift (2015)

IMDb: 7.1

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir.

11. Koloni / Colonia (2015)

11. Koloni / Colonia (2015)

IMDb: 7.2

Gerçek olaylardan uyarlanan filmde, 1973 Şili askeri darbesi sırasında, darbeye karışan genç çift Lena ve Daniel’in başından geçen olaylar anlatılmaktadır. Daniel, Pinochet’in gizli polisi tarafından kaçırılır. Lena onun peşine düşer ve kendini ülkenin güneyinde yer alan Colonia Dignidad bölgesinde bulur. Colonia, kendini hatip Paul Schafer tarafından yönetilen, cömert ve merhametli bir oluşum olarak tanımlandırır. Ancak Colonia, kimsenin kaçmayı başaramadığı bir yerdir. Lena, cesur bir karar verecek, Daniel’i bulmak için tarikata katılmayı bile göze alacaktır.

10. Love, Rosie (2014)

10. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7.2

Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

9. Spare Parts (2015)

9. Spare Parts (2015)

IMDb: 7.3

Bir robot kulübü kuran dört İspanyol lise öğrencisi, sadece sahip oldukları bir rüya ile, hiçbir deneyimi olmadan ve 800 dolarlık araç yedek parçaları ile, NASA'nın açtığı yarışmada ülkenin robot imparatorluğu MİT ile karşı karşıya gelir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dope (2015)

8. Dope (2015)

IMDb: 7.3

Inglewood'un tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan Malcolm, gangster ve uyuşturucu çetelerinin yönettiği bu yere inat idealleri olan bir gençtir. Harvard'a girmeyi kafasına koyan çalışkan ve zeki bir öğrencidir, önündeki üniversite başvuruları için elinden geleni yapmaktadır. Los Angeles'ta yapılacak çok büyük bir partiye davetiye bulan Malcolm ve arkadaşları büyük bir maceranın içine atılacaktır.

7. Little Boy (2015)

7. Little Boy (2015)

IMDb: 7.4

Baba ile oğul arasındaki kelimelerle tarif edilemeyen sevginin anlatıldığı bu filmde, 8 yaşındaki bir oğlan çocuk II. Dünya Savaşı'nı bitirmek için her şeyi yapmaya gönüllüdür ki böylece savaşta olan babasını eve getirebilsin.

6. McFarland, USA (2015)

6. McFarland, USA (2015)

IMDb: 7.4

Deneyimli bir koç olan Jim White, hayatında bir süredir bazı problemlerle mücadele etmektedir. Yaşadığı birtakım talihsiz olaylardan dolayı California'nın en fakir bölgelerinden olan McFarland'a yerleşir. Jim White burada, genç lise öğrencilerinin spora olan yatkınlıklarını keşfeder ve onların saklı kalmış potansiyelini ortaya çıkartmak ister. Gençleri bir yarışmaya hazırlayan White, onlara hayatlarının fırsatını da sunacaktır.

5. Trumbo (2015)

5. Trumbo (2015)

IMDb: 7.5

Yetenekli senaryo yazarı Dalton Trumbo'nun hayat hikayesinden kesitler taşıyan filmde; 1940 döneminde başlatılan cadı avı ve bu sebeple Hollywood'daki pek çok yıldız ismin başlarının belaya girmesi perdeye taşınıyor.

4. Kartal Eddie / Eddie the Eagle (2016)

4. Kartal Eddie / Eddie the Eagle (2016)

IMDb: 7.6

Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayakla atlamaya başlamadan önce birçok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Aylak Vampirler / What We Do in the Shadows (2014)

3. Aylak Vampirler / What We Do in the Shadows (2014)

IMDb: 7.6

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

2. Victoria (2015)

2. Victoria (2015)

IMDb: 7.7

Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

1. Beasts of No Nation (2015)

1. Beasts of No Nation (2015)

IMDb: 7.8

Jane Eyre uyarlamasıyla uluslar arası sinema arenasında parlayan ve True Detective diziyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyaz perdeye taşıdığı filmde, Afrika'daki çocuk askerlerin öyküsü anlatılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
266
46
32
20
18
18
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?