Görüş Bildir
Haberler
Şırnak'ta Kültür Merkezi'ne Saldırı: 4'ü Çocuk 6 Yaralı

Şırnak'ta Kültür Merkezi'ne Saldırı: 4'ü Çocuk 6 Yaralı

Onedio Medya
25.12.2015 - 11:43 Son Güncelleme: 25.12.2015 - 14:19

Şırnak'ta, Kültür Merkezi ve Halk Kütüphanesinin bulunduğu binaya PKK tarafından saldırı düzenlendi.  DHA'nın verdiği bilgiye göre Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'nin bulunduğu binanın kazan dairesine el yapımı patlayıcılar atıldı. Patlama nedeniyle binada çıkan yangında etüt yapan 4'ü öğrenci ile 2'si personel olmak üzere 6 kişi yaralandı. Söndürme çalışmaları sırasında güvenlik güçlerine PKK'lılar tarafından ateş açıldığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın verdiği bilgiye göre, Şırnak'ta bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri, dün teröristlerce yakılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yanında bulunan hendek ve barikatları kaldırmak için operasyon düzenledi. 

Operasyonun sürdüğü sırada kent merkezindeki Yeni Mahallesi'nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'ne bugün saat 09.00 sıralarında gelen yüzleri kapalı PKK'lılar, binanın kazan dairesine girerek, buraya el yapımı patlayıcılar attı. 

Teröristler binanın çeşitli odalarına da molotoflu saldırı düzenledi. Patlayıcıların infilak etmesi üzerine binada yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

Saldırı sırasında binan etüt ve kütüphane bölümünde bulunan 17 öğrenci, olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından güçlükle tahliye edildi. Personelden bazıları binanın penceresinden çıkarılabildi. Çıkan yangında 4 öğrenci ile 2 personel yaralandı. Yaralılar, ambulaslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polisten itfaiyeye 'müdahale et' uyarısı

Polisten itfaiyeye 'müdahale et' uyarısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın söndürme çalışmalarına, telefonla bilgi verilmesine rağmen itfaiye ekiplerinin geç geldiği iddia edilirken, polisin TOMA araçları da alevlere müdahale etti. Bu sırada polis zırhlı aracından itfaiye ekiplerine, 'İtfaiye neden müdahale etmiyorsun. Hakkınızda yasal işlem yapılacak' diye anons yapıldı.

Binada alevler kontrol altın alındıktan sonra, ağır hasar gören binada soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda