Görüş Bildir
Haberler
Siirt’te Askeri Araca Bombalı Tuzak: 8 Şehit

Siirt’te Askeri Araca Bombalı Tuzak: 8 Şehit

Onedio Medya
19.08.2015 - 15:52 Son Güncelleme: 19.08.2015 - 22:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu.

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi esnasında, PKK'nın yola döşediği uzaktan kumandalı bomba patlatıldı.  Zırhlı araçtaki sekiz asker şehit oldu. Yaralı askerleri hastaneye taşımak üzere Siirt merkez ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi. Bölgede operasyon başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

'19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.'

Şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü.

Şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu

Patlamanın ardından askerlerin cenazeleri hastaneye kaldırılırken kimlikleri de açıklandı. Şehit olan askerlerin isimleri şöyle:

Hakan Aktürk'ün Burdur'da yaşayan annesi Aysel Aktürk'e (sağda)

Jandarma Er Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'deki evinde yas var

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'daki evinde eşi İnci Akın'a acı haber ulaştırıldı

26 yaşındaki Jandarma Er Bahadır Aydın'ın Bursa'daki evi

DHA, AA ve TSK | Fotoğraflar: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0