Görüş Bildir
Haberler
Popüler Olanlardan Ziyade Farklı Tat Arayanlara Alternatif 20 Süper Kahraman Filmi

Popüler Olanlardan Ziyade Farklı Tat Arayanlara Alternatif 20 Süper Kahraman Filmi

Gökhan A.
11.11.2016 - 01:27

Süper kahraman filmleri Marvel ve DC Comics'in ön planda olan kahramanlarından ibaret değil. Arka planda kalmış süper güçlere sahip ya da süper kahraman olayını farklı bir şekilde ele alıp güçleri olmadan kötülüğe karşı savaşanları konu alan alternatif film listemizle karşınızdayız.

Not: IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Tank Girl (1995) | IMDb 5.2

20. Tank Girl (1995) | IMDb  5.2

Tank Girl

http://www.imdb.com/title/tt0114614

2033 yılındayız. Ekolojik felaketin ardından dünya çölleşmiş durumda. İnsan hayatı için en değerli madde, aynı zamanda en az bulunan şey olan, su. Tank Girl, yüksek teknoloji ürünü silahlarla donattığı eski model bir tankla birlikte, baskıcı devlete kafa tutan serseri ve özgür ruhlu, feminist bir genç kadın. Hükümet güçlerinin başındaki kötü mizaçlı Kesslee’ye karşı verdiği tuhaf mücadelede kahramanımızın en büyük yardımcıları birer mutant olan arkadaşları ve elbette en yakın dostu kangurusu.

19. Spawn (1997) | IMDb 5.2

19. Spawn (1997)  | IMDb 5.2

Spawn 

http://www.imdb.com/title/tt0120177

Bir görevi sırasında kendi arkadaşları tarafından öldürülen Al Simmons’un hayali, karısını son bir kez daha görebilmektir. Şeytanın bu uğurda ona sunduğu teklif ise, insanlığı tarihe gömmek üzere bir araya getirilen cehennem orduların komutasını üstlenmesidir. Kısa sürede fark edilir ki, bu teklifi kabul eden Simmons’ın eline geçecek olan tek güç cehennem orduları değildir. Simmons, kendi özel güçleriyle bütün bu oyunu bir intikam mücadelesine dönüştürecektir.

18. Vampir Avcısı Buffy (1992) | IMDb 5.6

18. Vampir Avcısı Buffy (1992) | IMDb   5.6

Buffy the Vampire Slayer

http://www.imdb.com/title/tt0103893

Sarışın ve esnek Buffy (Swanson) birçok lisede rastlayabileceğiniz tipik bir amigodur. Hayatı esrarengiz bir adamın (Sutherland) hayatına girip ona kader tarafından vampirlerle savaşması için seçildiğine inandırmasıyla değişir. Romantik bir asinin (Perry) yardımlarıyla Buffy kısa sürede gecelerini Los Angeles'ı, Vampirler Kralı Lothos (Hauer), yardımcısı Lefty ve kararlı kan içici çetelesinden korumakla geçirmeye başlar.

17. Muhteşem Kahramanlar (2003) | IMDb 5.8

17. Muhteşem Kahramanlar (2003)  | IMDb  5.8
static.srcdn.com

The League of Extraordinary Gentlemen

http://www.imdb.com/title/tt0311429

Mina Harker ve Dracula; Görünmeyen Adam ve Dr. Henry Jekyll; Kaptan Nemo ve Dorian Gray; Tom Sawyer ve Dante... Hepsi bir aradalar. Hem de bu kez ortak bir amaçları vardır. Bu da kötülüğün soyunu kurutmak ve herkesi durdurmaktır. Bu amaç uğruna fantastik edebiyatın ve bilimkurgu edebiyatının ünlü ve üstün simaları bir araya geleceklerdir.

16. Yeşil Yaban Arısı (2011) | IMDb 5.8

16. Yeşil Yaban Arısı (2011) | IMDb   5.8

The Green Hornet

http://www.imdb.com/title/tt0990407

Şehrin en büyük gazetesinin tek varisi olan Britt Reid, playboy hayatı süren, şımarık bir zengin çocuğu profili sergilemektedir. Günün birinde babası aniden ve gizemli bir şekilde ölür. Babasının tüm gücü artık Britt Reid'a aittir. Britt, şirket çalışanlarından Kato ile birlikte gücünü daha iyi işler yapmak için birleştirir. Gündüzleri bir gazete patronu olan Britt, Green Hornet olarak bilinen maskeli bir süperkahramana dönüşerek suça savaş açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Gölge (1994) | IMDb 6.0

15. Gölge (1994)   | IMDb 6.0

The Shadow

http://www.imdb.com/title/tt0111143

Gündüzleri zengin bir soylu olarak yaşamını sürdüren Lamont Cranston geceleri örtülü suçlar işlemektedir. Yıllar önce acımasız bir usta olan Ying Ko tarafından eğitilen Cranston, bu suçları, zengin arkadaşlarının zihinlerini manipüle eden özel güçleri sayesinde işler. Fakat bu ustanın öğrencilerinden biri olan ve Genghis Kahn'ın soyundan gelen Shiwan Khan artık New York'tadır ve dünyanın en güçlüsü olabilmenin peşindedir. Bu amacını gerçekleştirebilmek için telepatik güçleri sayesinde Doktor Lanes'ı bir nükleer bomba üretebilmek için ikna eder. Artık Shadow Cranston'ın yapması gereken tek şey deliye dönmüş Khan'ı durdurup dünyayı yok olmaktan kurtarmaya çalışmaktır.

14. Şapşal Kahramanlar (1999) | IMDb 6.0

14. Şapşal Kahramanlar (1999)  | IMDb  6.0

Mystery Men

http://www.imdb.com/title/tt0132347

Dark Horse adlı çizgi romandan uyarlanan film, yedi süper kahramanın süper güçlerini(!) nasıl kullandıklarını anlatıyor. Büyük metropol Champion Şehir’de tutuklu bulunan gerçek kahraman Kaptan Amazing kaçırılır. Bay Furious, The Blue Raja ve The Shoveler kendi güçlerini biraraya toplayarak diğer süper kahramanlar The Spleen, The Bowler, Invisible Boy ve The Sphinx’in yardımyla Kazanova Frankenstein’ı alt etmek için çalışmaya başlarlar.

13. Ultra Mega Süper Kahraman (2010) | IMDb 6.1

13. Ultra Mega Süper Kahraman (2010) | IMDb   6.1

Griff the Invisible

http://www.imdb.com/title/tt1509803

Griff, çalıştığı ofiste kendisiyle dalga geçilen, tek arkadaşı ve koruyucusu abisi olan bir gençtir. Fakat Griff geceleri bambaşka bir kimliğe bürünür. Kendini masum ve savunmasız insanları karanlık sokakların kötülüklerinden korumaya adamış bir süper kahramana...  Griff’in giderek tuhaflaşan davranışları karşısında endişelenen abisi onu ‘gerçek dünya’ya geri çekmeye çalışır. Bu amaçla da onu, aynı derecede tuhaf ama sempatik Melody ile tanıştırır. İlk defa kendisi kadar garip biriyle karşılaşan Melody, Griff’e aşık olur. Griff sıradan dünyanın gerçekleriyle boğuşurken, onu kurtarma görevi de Melody’ye düşer.

12. Darbe (2009) | IMDb 6.1

12. Darbe (2009)  | IMDb  6.1

Push

http://www.imdb.com/title/tt0465580

Amerikan hükümetinin gizli sürdürdüğü karanlık bir operasyon bir grup Hong Kong'lu gencin kabusu olmuştur. Kendi çıkarları için kullanılmak üzere onların silaha dönüştürülmesini isteyen bu kişilerden tamamen kurtulmak için güçlerini birleştirmeleri gerekiyordur. Bu amaçla da insanların düşüncelerini istediği gibi kontrol eden Alyssa English’e ulaşmaları ve birlikte savaşmaları gerekmektedir.

11. Kahramanlar Okulu (2005) | IMDb 6.2

11. Kahramanlar Okulu (2005)  | IMDb  6.2

Sky High

http://www.imdb.com/title/tt0405325

Bu dünyada süper kahraman olmanın 'süper' olan bir yanı yoktur çünkü her taraf süper kahraman doludur. The Commander ve Jetstream de bu dünyanın en meşhur süper kahramanlarından ikisidir. Oğulları Mike'ın ise müthiş anne-babasının aksine hiçbir gücü yoktur. Mike yeteneklerini keşfetmek için Sky High'a gider ancak burada da 'yardımcı karakterlerin' sınıfına alınır. Mike, kahraman olmak için bedeninin başka imkanlarından yararlanmak durumundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Karanlık Adam (1990) | IMDb 6.4

10. Karanlık Adam (1990)  | IMDb  6.4

Darkman

http://www.imdb.com/title/tt0099365

Peyton Westlake tarihin en büyük icatlarından birinin peşindedir. Yapay insan derisini keşfederek tarihi değiştirecektir. Ancak şu ana kadar geldiği noktada deri güneş ışığıyla buluştuktan yüz dakika sonra kaybolmaktadır. Bir gün gansterlerle başı derde girer ve Peyton'ın laboratuvarı bir harabeye döner. Bunun akabinde Peyton intikam yemini eder ve icadını kullanarak Karanlık Adam'a dönüşür.

9. Hancock (2008) | IMDb 6.4

9. Hancock (2008)  | IMDb 6.4

Hancock 

http://www.imdb.com/title/tt0448157

Süper kahraman, güçlü John Hancock, alkolizm ve beceriksizliğinden ötürü imajını yitirmiş ve halk arasında espri konusuna dönüşmüştür. Aynı zamanda da Los Angeles’daki en sevilmeyen kişi haline gelmiştir. Birçok hayat kurtarmış olmasına rağmen aynı zamanda şehre milyarlara mal olacak miktarlarda hasar verip, kayıp yaşatmıştır. Bir gün, Ray Embrey adında bir halkla ilişkiler uzmanının hayatını, üzerine doğru gelen trenden kurtardığında, Ray’in müdürü ona minnettar olup yeniden Hancock’ın süper kahraman imajını geri getirebileceğine karar verir. Hancock’ı akşam yemeği için evine getirir ve kendisinin büyük fanatiği olan oğlu Aaron ve karısı Mary ile tanıştırır. Ancak bilinmeyen bir nedenden ötürü Mary, onu ne kendisinin ne de ailesinin yakınında istemektedir.

8. Roket Adam (1991) | IMDb 6.4

8. Roket Adam (1991)   | IMDb 6.4

The Rocketeer

http://www.imdb.com/title/tt0102803

II. Dünya Savaşı’na yaklaşılırken casusların cirit attığı ve uluslararası arenanın giderek gerildiği 1930’lu yıllar. Tutkulu dolar milyoneri Howard Huges, sırta takılarak uçmayı sağlayan çok özel bir jet geliştirir. Nazilerin peşine düştüğü cihaz, kargaşa sonucu genç pilot Cliff Secord’une eline geçer. Secord cihazı kullanarak kahramanlık yapmaya kalktığında basın ona Rocketeer ismini takar ve göklere çıkarır. Elbette Naziler hemen peşine düşer. Artık sadece Secord’un değil kız arkadaşı Jenny gibi yakınlarının da hayatı tehlikededir.

7. Fezada Çarpışanlar (1980) | IMDb 6.5

7. Fezada Çarpışanlar (1980)   | IMDb 6.5

Flash Gordon

http://www.imdb.com/title/tt0080745

Önemli bir bilimadamı olan Doktor Zarkov, yeni bir icat geliştirir. İcat ettiği roketi ilk kez kullanmak ise arkadaşı Flash Gordon ve kız arkadaşı Dale'e düşer. Gordon ve Dale'in görevi galaksilerarası seyahat ederek Mongo adlı bir gezegene ulaşmaktır. Buraya vardıklarında ise büyük bir sorunla karşılaşırlar. Kral Ming, tüm gezegende terör estirmekte, dünyayı da ele geçirme planları yapmaktadır. Şimdi kahramanlarımıza düşen görev ise bu tehlikeye son vermektir.

6. Maskeli Kahraman Zorro (1998) | IMDb 6.7

6. Maskeli Kahraman Zorro (1998) | IMDb   6.7

The Mask of Zorro

http://www.imdb.com/title/tt0120746

Don Diego Dela Vega nın California da efsanevi ve romantik bir kahraman Zorro olarak, İspanyol zulmüne karşı savaşmaya başladıktan bu yana tam yirmi yıl geçmiştir. Yıllarını hapiste geçiren Don Diego, güçlü İspanyol Vali Don Rafael Montero yu durdurabilmek için bir çare bulmak zorundadır. Aklına gelen ilk çözüm ise gerçekten mükemmeldir. Kendine bir halef bulacak ve onu yeni Zorro olarak yetiştirerek İspanyolların belası haline getirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Super (2010) | IMDb 6.8

5. Super (2010)  | IMDb 6.8

Super

http://www.imdb.com/title/tt1512235

Karısı uyuşturucu kullanmaya başlayınca, klasik bir aile adamı olan Frank D’Arbo suç dünyası ile savaşmaya karar verir. Bir süper kahraman olmayı kafasına koyan Frank, kendine de Crimson Bolt ismini verir. Ancak Frank “süper yeteneklere sahip olmak” gibi küçük bir detayı atlamıştır.

4. Doğaüstü (2012) | IMDb 7.1

4. Doğaüstü (2012)  | IMDb 7.1

Chronicle 

http://www.imdb.com/title/tt1706593

Meraklı, haşarı ve liseli üç sıkı arkadaş, şans eseri keşfettikleri bir yer altı tünelinde, kendilerine doğaüstü güçler kazandıracak bir 'şeyle' karşı karşıya gelirler. Ve aynı gün içinde üçü de sadece düşünce gücüyle çevrelerindeki canlı-cansız her şeyi kontrol edebilir hale gelirler. Başta sadece ortalığı karıştırmak ve eğlenmek için kullandıkları bu süper güçler, kısa sürede insanların hayatlarıyla oynadıkları bir kumara, oyuna dönüşecektir. Tüm bu süreçte ise kamera kayıttadır...

3. Ölümsüz (2000) | IMDb 7.2

3. Ölümsüz (2000)  | IMDb  7.2

Unbreakable

http://www.imdb.com/title/tt0217869

Korkunç bir tren kazasından yara dahi almadan kurtulan adam, bir anda insanların ilgi odağı olmuştur. Bu doğaüstü durumun açıklanması, David Dunn adlı kazazedenin (Bruce Willis) kendisi hakkındaki bazı gerçekleri keşfetmesine giden yolu açar. Bunlar olurken David’le tanışmak isteyen bir çizgi roman uzmanının alışılmadık durumla ilgili teorisi, iki adamı birbirine bağlayan garip bir denkleme dayanmaktadır.

2. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010) | IMDb 7.5

2. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010) | IMDb  7.5

Scott Pilgrim vs. the World

http://www.imdb.com/title/tt0446029

22 yaşına kadar kızlarla şansı yaver gitmemiş Scott Pilgrim, günlerini bas gitarı ve garaj grubu Sex Bob-omb'la birlikte geçirmektedir; ta ki hayallerinin kızı Ramona V. Flowers ile karşılaşıncaya kadar. Scott, Ramona'nın kazanmanın yollarını araştırırken, kızın süper güçlere sahip yedi eski sevgilisini alt etmek zorunda kalacaktır.

1. Göster Gününü (2010) | IMDb 7.7

1. Göster Gününü (2010) | IMDb   7.7

Kick-Ass

http://www.imdb.com/title/tt1250777

Mark Millar’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan filmde, çizgi romanlara ve süper kahramanlara ilgi duyan Dave süper kahraman olmaya karar verir. Yeşil kostümü ile kötülerin peşine düşen Kick-Ass'in karşısına birbirinden ilginç karakterler çıkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
28
19
13
11
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vambrael

popüler olmayanların listesi arkadaşlar bu. dc'den çıkan tek ve en güzel film olan watcmen'i haliyle koymayacaklar amk ota boka dr who? diyen tipler gibi bil... Devamını Gör

Hees

Ultra Mega Süper Kahraman nedir ya jaksljflşasö

Sevgili

Kara Murat Bizansa Karşı unutmuşsunuz :D