Görüş Bildir
Haberler
Oyuncuları Korkutmayı Başarmış En Başarılı 17 Korku Oyunu

etiket Oyuncuları Korkutmayı Başarmış En Başarılı 17 Korku Oyunu

Berk S.
18.11.2015 - 19:47

Korku oyunları son dönemlerde çıkışa geçmiş durumda. Piyasada eski yıllara göre çok fazla korku oyunu çıkmış durumda. Bazı oyunlar sadece zaman kaybı yaratırken bazıları da birçok oyuncuyu korkutmuş durumda. Eğer bilgisayarınızda veya konsolunuzda korku oyunu oynamak istiyorsanız, galerideki oyunların hepsini deneyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Korku oyunu oynarken ortama ayak uydurmak için size önerilerim;

1- Gece oynayın ve mümkünse ışıkları kapatın, 

2- Kulaklıkla oynamanız sizi oyunun içine daha çok sokacaktır.

3- Steam'den oynuyorsanız bildirim seslerini kapatmanız daha iyi olacaktır.

4- Kapılarınızı kapatmayı unutmayın.

Eğer çok hassas bir bünyeye sahipseniz ve panik atağınız varsa, galerideki ilk 5 oyunu oynarken bunları yapmanızı önermiyorum.

17. Alan Wake

17. Alan Wake

2010 yılında çıkışını yapmış olan oyunun konusu, çok satan gerilim romanı yazarı Alan Wake'in eşi Alice ile birlikte Bright Falls, Washington'da geçirdikleri tatil sırasında eşinin kayboluşunu ve onun ardındaki gizemi çözmesini ve Alan'ın bu sırada yazdığını hatırlamadığı bir romanındaki karakterlerin canlanması ve bu karakterlerin halüsinasyonlarını görmesini içermektedir. Her kesimi korkutmamış olsa bile oyunun hikayesi Hollywood filmlerinden fırlamış gibidir. Remedy firması muhteşem bir iş çıkarmıştır. Oyun içindeki televizyonlardan Night Springs programını da ayrıca izlemenizi tavsiye ediyorum. Işıksız kalmayın.

16. Clive Barker's Jericho

16. Clive Barker's Jericho

Clive Barker ismini zaten birçok kişi filmlerden ve korku hikayelerinden tanıyordur. Onun imzasını taşıyan 2007 yapımı Clive Barker's Jericho her ne kadar Undying kadar başarılı olmasa da birçok kişiye göre yılına göre başarılı bir korku oyunu olmuştu. Oyunda farklı farklı karakterleri yönetebilme şansımız var ve grafikleri yılına göre çok iyi.

15. S.T.A.L.K.E.R.

15. S.T.A.L.K.E.R.

Çernobil Nükleer Santrali'nin dördüncü reakötürü patladıktan sonra, santralin çevresinde oluşturulan karantina bölgesinde deneyler yapılmaya başlanır. Deneylerde yapılan bir hata, karantina bölgesinde çeşitli anomalileri ve 'artifact'leri oluşturur. Buraya kısaca The Zone denir ve dünyanın çeşitli yerlerinden insanlar buraya akın ederler. Oyunda, bu akın eden insanlardan birisini kontrol ediyoruz. Maalesef oyunu bitiremediğim için daha kapsamlı bilgi veremiyorum.

14. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

14. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

H.P.Lovecraft’ın bir kitabı olan Call of Cthulhu, 2005 yılında Bethesda tarafından oyun dünyasına uyarlanmıştı. Kitaplarındaki, hayal ederken bile korktuğumuz yaratıklar ve mekanlar yeni kabusunuz olacak. Grafikleri ve oyun içi hataları çok göze batsa da hala oyuncuları korkutmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Metro Redux

13. Metro Redux

Metro oyunları aksiyon olarak ön plana çıksada, korku oyunu olduğunu değiştirmiyor. Artyom ile beraber Metro'nun zifiri karanlık ve terkedilmiş tünellerinde gezerken Nazi'lerden daha kötü canlılar olduğunu göreceksiniz. Eğer dışarı çıkmak isterseniz, dışarısı içeriden daha beter diyebiliriz. Mermilerinizi ve gaz maskenizi mantıklı kullanmayı unutmayın.

12. Aliens vs. Predator

12. Aliens vs. Predator

Filmiyle az çok konusu benzer olan oyunda Marine olduğunuz zaman sizi zorlu bir yol bekliyor olacak. İnsan olduğunuz için ne Alien'ın hızı ne Predator'ün gücü var. Tek imkanınız üst düzey silahlarınızı kullanmak. Alien'lar ve Predator'ler sizi parçalamak için peşinizde olacaklardır. Robot askerleri de unutmamak lazım.

11. Doom 3 BFG Edition

11. Doom 3 BFG Edition

Doom serisini FPS'lerin atası olarak da sayabiliriz. Doom 3: BFG Edition, 2004'te çıkan Doom 3'ün korkudan taviz vermeden daha geliştirilmiş bir versiyonu. 2145'de Mars'ta bir askeri araştırma merkezinde ışınlanma araştırmaları yapılırken, yanlışlıkla cehenneme bir geçit açılır ve canavarlar bütün tesisi yok etmeye başlar. Amacımız bu canavalarla savaşmak ve Dünya'ya gitmelerine engel olmak. Oyunun en büyük artısı eski oyunda çok fazla karanlık olan yerlerin eskisi kadar abartılı kadar karanlık görünmemesi.

10. Resident Evil 4

10. Resident Evil 4

Resident Evil serisi 4. oyundan sonra maalesef artık korku oyunu olmaktan çıkıp aksiyon oyunu olmuştu. 4. Oyun birçok kişi için serinin en iyi ve korkutan oyunu olmuştu. Üstelik 2005'de yılın oyunu olduğunu unutmamak lazım.

9. Penumbra: Black Plague

9. Penumbra: Black Plague

Birinci bölüm olan Penumbra: Overture 2007'nin Mart ayında oyuncularla buluştu ve yayınlanan demoya rağmen çok büyük kitleler tarafından beğenilmedi. Black Plague ise diğer oyunun aksine yalnızca böcekler ve vahşi hayvanlar değil, virüsün etkisiyle mutasyon geçirmiş insanlarda düşmanınız oluyorlar. Grafiklerinde de bir artış söz konusu. Oyun annesini kaybeden ve babasından gizli bir mektup alan bir fizikçi olan Philip'in hikayesini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. SOMA

8. SOMA

Galerinin en yeni oyunu olan SOMA puanları çok yüksek olan bir bilim-kurgu, korku oyunu. Henüz çok yeni olduğunu maalesef deneme imkanım olmadı. Fakat araştırdığım kadarıyla birçok kişi oyunu beğenmiş durumda. Eğer denediyseniz yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

7. The Evil Within

7. The Evil Within

The Evil Within, Bethesda Softworks tarafından yayınlanan üçüncü şahıs nişancı (TPS) hayatta kalma korku oyunu. Oyun aşırı derecede şiddet ve vahşet içeriyor. Çok dikkatli olmalısınız çünkü her tarafta tuzaklar olabiliyor. Oyunu birçok kişi beğense de bazı oyuncular tarafından da Resident Evil kopyası olmakla eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Haksız olduklarını söyleyemeyeceğim.

6. Dead Space Series

6. Dead Space Series

Oyunun yapımcılığını Electronic Arts firması üstlenmiştir. Uzayda geçen bir TPS oyunu olan Dead Space'de Isaac Clarke adında bir sistem mühendisini canlandırmaktayız. Necromorph isimli insan cesetleri ve farklı canavarlarla savaşıyoruz. 3. oyunuyla çok fazla aksiyona kaymış olsa da, Dead Space hala birçok oyuncunun gözünde en iyi korku serilerinden birisi.

5. Alien: Isolation

5. Alien: Isolation

SEGA, Colonial Marines faciansından sonra akıllanmış olsa gerek. Alien: Isolation ile muhteşem bir bir başarı yakaladı. Oyunun gerçekten ürkütücü olduğunu belirtmem gerek. Yapay zeka çok iyi ayarlanmış.

4. Silent Hills (P.T.)

4. Silent Hills (P.T.)

Oyunun inanılmaz başarılı ve korkunç olduğunu belirtmem gerek. Del Toro ve Kojima tarafından yapılan yeni Silent Hills için bir ön hazırlık olan P.T. iptal edilmeseydi, korku oyunları için büyük ihtimalle büyük bir kırılma noktası olabilirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Slender: The Arrival

3. Slender: The Arrival

Hikaye Lauren isimli karakterimizin yakın arkadaşı olan Kate’i, annesinin ölümü üzerine yanında bulunmak için ziyarete gitmesi ile başlıyor. Arkadaşının saldırıya uğradığını anlayan karakterimiz, arkadaşına ne olduğunu bulmak ve onu kurtarmak için ipuçlarını topluyor ve böylece klasik denilebilecek Slender senaryosu başlamış oluyor. Oyun çok kısa sürse de bu kısa süre içinde sizi fena halde korkutmayı başarıyor.

2. Amnesia: The Dark Descent

2. Amnesia: The Dark Descent

2010 yılında çıkan oyun Almanya'daki Brannenburg Kalesi'nde geçiyor. Ana karakterimiz Daniel kalenin içinde biraz ilerleyince, kendine yazdığı bir not bulur. Bu notta, 1839 yılında yaşadıklarını, bulunduğu yerin, Prusya'da bulunan, Brannenburg Kalesi olduğunu öğrenir. Ayrıca kendisinin bir çeşit amnezi/amnesia iksiri içtiğini, ve kendisini kovalayan bir Gölge olduğunu öğrenir. Gölge durdurulmazsa, onun kendisini öldüreceği yazmaktadır. Gölge'nin durdurulması için, kalenin içindeki Inner Sanctum adındaki bir odaya gitmesi gerekmektedir. Burada Baron Alexander'ı öldürmesi gerekmektedir. Oyunun 3 farklı sonu vardır.

1. Outlast

1. Outlast

Red Barrels tarafından yapılmış ve yayınlanmış bir hayatta kalma-korku oyunudur. Oyunda 'Miles Upshur' adındaki bir gazetecinin, garip olaylar olduğu konuşulan bir akıl hastanesini haber yapmak için el kamerası ile tek başına girdikten sonra yaşadığı olaylar oynanmaktadır. Oyunun DLC'si olan Whistleblower'da aynı şekilde ana oyun kadar korkutucudur. 2. oyunu duyurulmuştur.

Galeriye eklemeyi unuttuğum korku oyunu varsa yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1476
538
511
325
270
189
188