Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Sende İşkembe, Bende Yürek Var'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Sende İşkembe, Bende Yürek Var'

ATKN
26.01.2016 - 14:58 Son Güncelleme: 26.01.2016 - 15:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki 'karın ağrısı' polemiğiyle ilgili, Erdoğan'ın söylediği 'sen benim rakibim olamazsın' sözlerine yanıt vererek, 'Doğru, ben senin rakibin olamam; çünkü sende işkembe, bende yürek var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Mustafa Koç ve Tahsin Yücel'in ölümleri için başsağlığı mesajını iletti. CHP lideri Eski CHP milletvekili Kamer Genç için de başsağlığı mesajını verirken, CHP grubu ayakta alkışladı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Temel sorunlarımızdan biri dış politikamız. Defalarca uyarmamıza rağmen bizi hiç dinlemediler. Geldikleri nokta Suriye politikasında ağır bir yenilgi almış devlet durumundayız. Biz bunu içimize sindiremeyiz. Şimdi bizim önerilerimiz Cenevre'de konuşuluyor. Eğer orada Türkiye'nin çıkarlarını gözeten bir politika izlerlerse biz hükümete kesintisiz destek oluruz.

'Madem istemiyorsunuz, Salih Müslim'i hangi gerekçeyle Türkiye'ye davet ettin?'

'Madem istemiyorsunuz, Salih Müslim'i hangi gerekçeyle Türkiye'ye davet ettin?'

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim

Sayın Davutoğlu bir daha ağzına kırmızı çizgiler lafını almasın. Fırat'ın batısına geçilmeyecekti, geçildi. PYD masaya oturtulmayacaktı, davet ettiler. Madem istemiyorsunuz, Salih Müslim'i hangi gerekçeyle Türkiye'ye davet ettin? Hem de bir değil birçok kez davet ettiler. Türkiye itibarı kaybolan bir ülke durumuna düştü. Türkmenleri masaya oturtmazsanız bunun hesabını bu millete verirsiniz. 

'Yurdışında CHP'yi şikayet ettiğinizde elinize ne geçecek?'

Yurtdışına çıkıp CHP'yi şikayet ettiniz. Bir ülkenin hükümeti çıkıp ana muhalefet partisini şikayet ediyor. Yurdışında CHP'yi şikayet ettiğinizde elinize ne geçecek? Biz Suriyeli göçmenleri kendi ülkesine gönderecekmişiz. Evet barışı sağlayıp onların kendi ülkelerinde daha huzurlu yaşamalarını sağlayacağız.

Kişiyi kanaat önderi yapan, onun ahlaklı duruşu ve toplumun ona verdiği değerdir. Onlar ahlak konusunda ne kadar duyarlı olursa, toplum da o kadar ahlaki temeller üzerinde yükselir. Eğer bir ülkede bir bakan rüşvet alıyorsa, siz vatandaşa 'rüşvet alma' diyemezsiniz. Bir siyasetçi yalan söylerse siz 'yalan söyleme' diyemezsiniz. Birbirimizi bilgiyle, ahlakla, sağduyu ile beslemek zorundayız.

'Toplumdaki çürümüşlüğü birisi çıkıp ortaya koymalı'

'Toplumdaki çürümüşlüğü birisi çıkıp ortaya koymalı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

13 yıldır bunlar ülkeyi yönetiyor. Toplumdaki çürümüşlüğü birisi çıkıp ortaya koymalı.

1- Bugün Türkiye'de 4 kişiden 1'isi depresyonda. Antidepresan ilaç kullanımı 1 yılda 26 milyon. İnsanlar niye depresyona girer? 26 milyon insan antidepresan ilaç kullanır?

2- Boşanma olayları hızla artıyor. Yüzde 37,3 boşanma oranlarındaki artış. Aile temelden sarsılmaya başladı. Kadına şiddet yüzde 1400 arttı. Gaziantepli bir işçi kardeşim borçlarından dolayı kendini yakmak istiyor. Bunun hesabını veremiyorlar. 6 milyonu aşkın işsizimiz var. Ailelerin yüzde 85'i geçim sıkıntısı çekiyor. Kredi kartları, tüketici kredisi borçlarında artış yüzde 5682.

3- İntihar olaylarında artış. Neden intihar oranlarında artış olsun? Artış yüzde 33. Gencecik çocuklarımız intihar ediyorlar.

4- Uyuşturucu. Son 13 yılda yaygınlaşan uyuşturucu Türkiye'nin başına bela olmuştur. Uyuşturucu bağımlılığında artış yüzde 678. Bonzai kullanımında artış yüzde 300. Uyuşturucu kullanım yaşı 10'a indi. Bu uyuşturucu olayını Meclis çözsün diye getiriyoruz, AKP bunu reddediyor. Bize göstermedikleri gerçeklerdir bunlar. Fuhuşta yüzde 790 oranında artış var. 300 bini aşkın kadın esir ticareti gibi kullanılıyor. Cezaevlerinin tamamı tıklım tıklım artış yüzde 437.

'Ettiğin yemine sadık kalmazsan sana bunu hatırlatmak bizim görevimizdir'

Bana neden namustan bahsediyorsun diyorlar. Sen Cumhurbaşkanı olarak topluma örnek olacaksın. Ettiğin yemine sadık kalmazsan sana bunu hatırlatmak bizim görevimizdir. Liderler topluma örnek olmak zorundadırlar. Toplumu ayrıştırırsanız toplumu çürütürsünüz. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı ettiği yemine sadık kalmazsa toplumdaki çürümeye katkı yaparsın. Bana 'ben onun karın ağrısını biliyor' diyor. Benim çok şükür karnımdan yana bir ağrım yok, bir sorunum da yok. Konuşurken çok dikkatli bir üslup kullanıyorum. Ama kendisine bazı sözlerini hatırlatayım.  

'Şimdi söyleyeceğim sözlerin hepsi ona ait:'

Şimdi söyleyeceğim sözlerin hepsi ona ait. 'Ahlaksız şerefsiz', 'Ananı da al git', 'Boyunlarındaki tasmalardan kurtardık', 'Kitap taşıyan merkepler', 'Edepsizlik, şerefsizlik, adilik', 'Gavur İzmir'. Bunların hepsini Cumhurun başı olan biri söylüyor. Bunları söylüyor sonrada 'Benim terbiyem müsade etmediği için ona yanıt vermiyorum' diyor. Bir de terbiyen müsade etse ne olacak. 

'Şimdi söyleyin, SGK'yı kim batırdı?'

Çok da yalan söylüyor. 'Kılıçdaroğlu SGK'yı batırdı' diye bir yalan söyledi. Bütün müfettişleri seferber ettiler bişey bulur muyuz diye ama bulamadılar. Bulamazlar ben kul hakkı yemem. Benim zamanımda SGK'nın açığı 2 milyon 750 bin TL, 13 yıl SGK'yı yönettiler 2015'te SGK'nın açığı 80 milyar 629 milyon lira! Şimdi söyleyin, SGK'yı kim batırdı?

'Sen benim rakibim olamazsın diyor...'

'Sen benim rakibim olamazsın diyor...'

'Kılıçdaroğlu benim rakibim değil' diyor. Allah korusun ben senin rakibin olamam! Ben kul hakkı yemem, yalan söylemem. Ben senin rakibin olamam. Ey diktatör bozuntusu benim karnım ağrımıyor, benim yüreğim ağrıyor. Ülkemin bir bölgesi Iraklaştı, Suriyeleştirildi. Gencecik çocuklarımız şehit oluyor. Ne karın ağrısı benim yüreğim ağrıyor. Yoksullukla pençeleşen 17 milyonu görünce benim yüreğim ağrıyor. Yüreği işkembesine indiği için bunda yürek yok. 17-25 Aralık'ta yediklerinin midesinde sorun yarattığını gayet iyi biliyor. 'Sen benim rakibim olamazsın' diyor. Doğru. Sende işkembe, bende yürek var. Senin rakibin olamam. Ya anayasal sınırlar içersine çekilir saygı görürsün ya da ben eleştirmeye devam edeceğim.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
39
39
14
6
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sayın başkan bu adam için seviyeni düşürme. Sen güzel adamsın

Dawkins06

Seçimden önce Kılıçdaroğlu , Davutoğlunu (istediği kanalda istediği gazetecileri seçebilirsiniz) de diyerek canlı yayına düelloya davet etmiştir. Davutoğlu b... Devamını Gör

Gökhan Demir

Kıçoğlu KK götüyle göğe çıksa yine bu milleti ikna edemez! Sayın Başbakan ile CB, Kıçoğlu KK'dan tırstığı, sakladığı bir şey olduğundan değil (hani derler ya... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şu adam yüzünden Chp'e olan desteğimi çekeceğim lan. Bırak şu adama laf sokma yarışını artık. Maden hiç bir şey yapamıyorsun, ses ve gürültü kirliliğide yapm... Devamını Gör

Gökhan Demir

He amk hee, HİTLERİNİZİNDE amk! Tuturdunuz diktatör türküsü. Yemiyor tabi LAİKLİK ATATÜRKÇÜLÜK. Verin coşkuyu, verin odunu da soğumasın!