Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu Filmleri Sevenlere Mutlaka İzlenmesi Gereken Ufuk Açıcı Bilim Kurgu Filmleri

Bilim Kurgu Filmleri Sevenlere Mutlaka İzlenmesi Gereken Ufuk Açıcı Bilim Kurgu Filmleri

EC was here.
15.10.2014 - 04:03 Son Güncelleme: 08.03.2022 - 17:54

Bilim kurgu filmleri izlemeyi en çok sevdiğimiz film türlerinden bir tanesi. Bizi zaman zaman alıp götüren, hayaller kurduran ve farklı duygular yaşatan filmlerdir. 

Sizler için hazırladığımız en iyi bilim kurgu filmleri listemizde pek çok farklı kategoride de film bulunuyor. Uzay filmlerinden tutun da bilimsel filmlere, zihin patlaması yaşatan filmlerden ufuk açan filmlere kadar pek çok kategoride en güzel filmlere yer verdik. 

Bilim kurgu filmleri listesi IMDb puanlarına göre sıralanmıştır. 

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

54. Repo Man (1984)

54. Repo Man (1984)

IMDb: 6,9

Özet: Otto, hayatından memnun olmayan mutsuz bir gençtir. Ancak bir gün Bud adında biri ile karşılaşması, hayatının renklenmesi için yeterli olacaktır. Bud'ın ona sunduğu tekliften sonra Otto, Repo Man olup çıkar. Genç adamın görevi, taksitlerini ödemeyen araç sahiplerinin arabalarını çalarak, onlara bir ders vermektir. Punk yaşam tarzını benimseyerek mutluluğu yakalayan Otto, şehirdeki diğer Repo Man'ler ile rekabet içerisindedir. Ancak 1964 model bir Chevrolet Malibu arayan Bud ve Otto'nun, başlarına geleceklerden haberi yoktur. Arabanın bagajında hiç bilmedikleri bir şeyle karşılaşacak olan gençlerin bir sorunu daha vardır: Araba, FBI ajanları tarafından aranmaktadır.

53. 13. Kat / The Thirteenth Floor (1999)

53. 13. Kat / The Thirteenth Floor (1999)

IMDb: 7.0

Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir: Şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir.

http://www.imdb.com/title/tt0139809/

52. Deja Vu (2006)

52. Deja Vu (2006)

IMDb:  7.0

New Orleans'taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki 'deja vu'ların herşeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu da, yüzlerce masum insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuğa çıkmasına yol açar. 

http://www.imdb.com/title/tt0453467/

51. Derin Karanlık / Pitch Black (2000)

51. Derin Karanlık / Pitch Black (2000)

IMDb: 7.1

Başka bir gezegene yerleşmek üzere 40 yolcusuyla dünyadan haraket eden uzay gemisi yolda bir meteor fırtınasına yakalanır. Bilinmeyen bir gezegene mecburi iniş yapar. İçecek su bile olmayan bu gezegende, kurtulan az sayıdaki yolcu, gece olunca burada verecekleri yaşam mücadelesinde daha da zorlanacaklarını anlar.

http://www.imdb.com/title/tt0134847/

50. Prometheus (2012)

50. Prometheus (2012)

IMDb: 7.1

Bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

İçeriğin Devamı Aşağıda

49. Yapay Zeka / Artificial Intelligence: AI (2001)

49. Yapay Zeka /  Artificial Intelligence: AI (2001)

IMDb: 7.1

Belirsiz bir gelecekte insanoğlu, dünyanın çoğunun sular altında kaldığı bir yeryüzünde yaşamaya çalışırken, teknolojinin nimetlerinden yararlanarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapay zekalı robotlar üretir. David, madde ve mana olarak tam bir insan gibi donatılmış bir robottur. Sevmeye programlanmış olan ilk çocuk robot David, o sırada hasta olmasından dolayı tedavisi bulunana kadar çocukları dondurulmuş bir aile tarafından deneme süreci olarak evlat edinilir.

http://www.imdb.com/title/tt0212720/

48. Them! (1954)

48. Them! (1954)

IMDb: 7,2

Özet: Nükleer silahlarla ilgili yapılan bir deneyde, silah denemeleri sonucu karıncalar mutasyona uğrayarak, dev canavarlara dönüşmüştür. Olayların geçtiği New Mexico'daki bu çölde, önce gelen FBI ajanı ve ailesi katledilmişken sonra diğer ölümler artmaya başlamıştır. Artık neredeyse tüm Güney Amerika şehirleri tehtit altına girmiştir. İnsanların başına bela olan bu dev karınca soyunun tükenmesi için ise kaçan Kraliçe karıncanın yok olmasından başka çare yoktur.

47. Değişen Dünyanın İnsanları / Fahrenheit 451 (1966)

47. Değişen Dünyanın İnsanları / Fahrenheit 451 (1966)

IMDb: 7.2

Montag (Oskar Werner) devlet tarafından kitapları yakmak üzere görevlendirilmiş bir itfaiyecidir.Kitap okumaya cesaret eden devrimci öğretmen Clarisse’le tanışınca kendisini kaçak avının içinde bulur.Montag,sadece iki kadın arasında değil,kişisel güvenliği ve fikir mülkiyeti arasında da seçim yapmak zorundadır.

http://www.imdb.com/title/tt0060390/

46. Frekans / Frequency (2000)

46. Frekans / Frequency (2000)

IMDb: 7.3

Eğer zamanda geriye gidip hayatınızı sonsuza kadar değiştiren bir olayı tersine çevirme şansınız olsaydı, bunu yapar mıydınız? 

Ve bu ne olurdu? Polis memuru John Sullivan'ın (Jim Caviezel) başına gelen bir mucize ona gizemli geçmişinin kapılarını aralar. 

John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile iletişim kurabildiğini farkeder. Fakat geçmişi değiştirerek, annesinin, yani Frank'in karısının esrarengiz bir şekilde öldürülmesini de içeren bir seri gizemli ölüm zincirini tetikler. 

http://www.imdb.com/title/tt0186151/

45. K-PAX (2001)

45. K-PAX (2001)

IMDb: 7.4

Esrarengiz bir adam (Kevin Spacey) uzaylı olduğunu iddia ettiği için sağlık merkezine götürülür. İlaç tedavisini kabul etmediği için psikiyatrist Mark Powell'a (Jeff Bridges) sevk edilir. Adının Prot olduğunu ve K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini söyleyen adam kendinden emin tavırlarıyla ve anlattıklarıyla psikiyatristini de etkilemeyi başarır. Klinikteki diğer hastalarla da konuşurken Prot, Dünya'nın bin ışık yılı uzağında bulunan gezegendeki yaşamın tasvirini yaparken aslında bir çeşit duyusal ve duygusal uyanışa sebep olur.

http://www.imdb.com/title/tt0272152/

İçeriğin Devamı Aşağıda

44. Mesaj / Contact (1997)

44. Mesaj / Contact (1997)

IMDb: 7.4

Astronom Dr. Arroway, Bir gece Vega yıldızından gelen bir sinyal keşfeder. Arroway'in bu keşfi bütün Amerika'yı ayağa kaldıracaktır. İşin daha da tuhaf olan tarafı, Vega yıldızından gelen bu sinyaller birleştirildiğinde bir teknolojik aracın yapım planı ortaya çıkmaktadır. Bu bir truva atı mıdır? yoksa başka gezegen ve galaksilere seyahatin yolunu açan bir makine midir? Bunu öğrenmek için Amerikan Hükümeti makineyi yapmaya karar verir.

http://www.imdb.com/title/tt0118884/

43. Sinek / The Fly (1986)

43. Sinek / The Fly (1986)

IMDb: 7.5

Seth Brundle, karizmatik bir karakteri olan, hafif çılgın bir bilim adamıdır. Kadın gazeteci Veronica Quaife, maddenin teleportasyonu yani ışınlanma üzerinde çalışan bu genç dahiyi haber konusu yapmıştır. Genç kadın Brundle'ın ilk defa bir canlıyı ışınlamayı başardığı zafer anına şahit olur. Ancak ışınlanma modülüne Brundle ile birlikte girmiş olan küçücük bir sinek, herkesin gözünden kaçmıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0091064/

42. Gerçeğe Çağrı / Total Recall (1990)

42. Gerçeğe Çağrı / Total Recall (1990)

IMDb: 7.5

Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) her gece Mars hakkında rüyalar gören bir işçidir. Meraklanan Quaid, anı transferi yoluyla insanları tatile yollayan Rekall Inc. isimli şirketten Mars tatili satın alır. Fakat anı transferi sırasında meydana gelen bir kaza genç adamın zihnini altüst eder. Kendini bir gizli ajan olarak, Mars'ın zalim hakimi Coogan'a karşı mücadele ederken bulur.

http://www.imdb.com/title/tt0100802/

41. A Quiet Place (2018)

41. A Quiet Place (2018)

IMDb: 7,5

Özet: Neredeyse kimselerin olmadığı bir kırsalda yaşam süren 2 çocuklu bir aile, birbirleriyle sadece işaret dili ile anlaşmaktadır. Bunun bir sebebi vardır: Aile konuşamadığı için değil, ses çıkaracak herhangi bir hareketten uzak durmak zorunda oldukları için konuşmamaktadır. Ancak günün birinde, çocukların birbirleriyle oynarken düşürdükleri bir lamba, ailenin peşindeki varlığın dikkat kesilmesine neden olacak ve aile, sessizliği bozmanın bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

40. Tetikçiler / Looper (2012)

40. Tetikçiler / Looper (2012)

IMDb: 7.5

Gelecekte geçen aksiyon gerilim filmi Looper'da, zaman yolculuğu icat edilmiştir ancak yasadışıdır ve sadece karaborsada mevcuttur. Mafya birinden kurtulmak istediği zaman, o kişiyi 30 yıl öncesine gönderir. O zaman devreye Joe (Joseph Gordon-Levitt) gibi kiralık bir katil girer ve işi gerçekleştirir. Joe gittikçe zenginleşmektedir. Hayat güzeldir ta ki mafya Joe'nun gelecekteki halinin (Bruce Willis) geçmişe gönderilerek öldürülmesine karar verene kadar... 

http://www.imdb.com/title/tt1276104/

İçeriğin Devamı Aşağıda

39. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

39. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

IMDb: 7.5

Kaptan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendinin tanımadığı ama belli ki kadının kendini tanıdığı birisi oturmaktadır. Tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yansımasını görmesiyle şok olur ve cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği vardır. Aniden trenin içinde büyük bir patlama meydana gelir...

http://www.imdb.com/title/tt0945513/

38. Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)

38. Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)

IMDb: 7.6

Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tesbitleri sonucunda takım 'kaza'nın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için 'Abyss' adı verilen derin sualtı kanyonuna girmek zorundalardır.

http://www.imdb.com/title/tt0096754/

37. İsyan / Equilibrium (2002)

37. İsyan / Equilibrium (2002)

IMDb: 7.6

Üçüncü Dünya Savaşının yaralarını zor da olsa sarmayı başarabilmiş yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistem, barışı korumak adına insanların duygularını baskı altına almaktadır. Sanatsal nesneler bulundurmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır. Duyguları tetikleyecek hareketler ya da açığa vuracak davranışların cezası çok büyüktür. Üst düzey bir güvenlik elemanı olan Rahip John Preston (C. Bale) kurallara karşı gelenleri bulup yok etmekle görevlendirilmiştir. Günü birinde Preston kimliğinden uzaklaşmaya başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0238380/

36. Üçüncü Türden Yakınlaşmalar / Close Encounters of the Third Kind (1977)

36. Üçüncü Türden Yakınlaşmalar / Close Encounters of the Third Kind (1977)

IMDb: 7.7

Roy Neary (Richard Dreyfuss) uzak bir gezegene ait uzay gemilerinin dünyaya gelişine şahit olduğunda, ardarda inanılmaz olaylar gerçekleşmeye başlar - İkinci Dünya Savaşı sırasında yok olan uçaklar Meksika'da sapasağlam bir şekilde bulunur, yıllar önce kaybolan gemiler çölün ortasında tekrar belirir ve Neary de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından insanlar birilerinin kendileriyle iletişim kurmak istediğini düşünmektedir. Neary'nin bir cevap bulma arayışı onu uzaylılarla nihai karşılaşmada yeralmaya ve o muhteşem, devasa anagemiye binmeye kadar götürür.

http://www.imdb.com/title/tt0075860/

35. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

35. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

IMDb: 7.7

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan Evan (Ashton Kutcher) zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine! Bu anımsayışlar çocukluk aşkı Kayleigh'nin (Amy Smart) yıkılmış hayatından sorumluluk duymasına neden olur.

http://www.imdb.com/title/tt0289879/

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

34. Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

IMDb: 7.7

Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip 'precog'lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.

http://www.imdb.com/title/tt0181689/

33. Invasion of the Body Snatchers (1956)

33. Invasion of the Body Snatchers (1956)

IMDb: 7,7

Özet: Santa Mira'da herkes, etrafındakilerin oldukça garip davranışlar sergilediği konusunda şikayet etmektedir. Bu durum, bir bilim insanı ve bir doktorun ilgisini çekmiş, araştırma konusu olmasına bile neden olmuştur. Araştırmalar sonuç verirken gerçek ise yavaşça su yüzüne çıkmak üzeredir. Başka bir gezgenden buraya gelen bazı istilacılar, insanların bedenlerini ele geçirerek onları taklit etmektedir. Artık kimin insan, kimin istilacı olduğunu anlamak ise pek de kolay görünmemektedir.

32. Karanlık Şehir / Dark City (1998)

32. Karanlık Şehir / Dark City (1998)

IMDb: 7.8

John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.The Crow filminin yönetmeni Alex Proyas, bu defa bilimkurguya yeni bir boyut kazandıran bir gerilim ile karşınızda.

http://www.imdb.com/title/tt0118929/

31. Gattaca (1997)

31. Gattaca (1997)

IMDb: 7.8

21. yüzyılda genetik mühendisliği çok gelişmiş ve bilimsel olarak kusursuz insanlar yaratılmaktadır. Özel pozisyonlar için yetiştirilen bu yeni süper insan ırkı yüzünden, normal yollardan dünyaya gelmiş insanlar işsiz kalmakta ve ikinci plana itilmektedir. Onlardan biri olan astronot adayı Vincent, Gattaca şirketinde ancak temizlikçi olarak iş bulabilecekken, komadaki bir atletin kan örneklerini ve kimliğini alarak iyi bir pozisyonda işe girer. Fakat şirkette işlenen bir cinayet, olayı araştıran dedektifin dikkatini Vincent'ın üzerinde yoğunlaştırmasına sebep olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0119177/

30. Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

30. Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

IMDb: 7.9

Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar....

http://www.imdb.com/title/tt0485947/

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. E.T. / E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

29. E.T. / E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

IMDb: 7.9

Evinden üç milyon ışık yılı uzakta küçük kayıp bir yaratık. Onu evine almayı isteyen 10 yaşında yalnız bir çocuk. Sonsuz bir macera ve dünyanın sınırlarını tanımayan bir dostluk, iki hayatı değiştirir. 

http://www.imdb.com/title/tt0083866/

28. Son Umut / Children of Men (2006)

28. Son Umut / Children of Men (2006)

IMDb: 7.9

Takvimlerin 2027 yılını gösterdiği dünya üzerinde, nedeni çok anlaşılamayan olaylar yaşanmaktadır. Son dünyaya gelen bebeğin üzerinden 19 yıl geçmiştir ve insanlık artık üreyememek gibi bir çıkmazla karşı karşıyadır. Ülkelerin politik düzenlerini de etkileyen bir şekilde değişimler yaşanmasına neden olan bu durum, kendini olayların akışına bırakarak çöküşe giden insanların yanında, bu durumun nedenlerini bulmaya çalışan mücadeleci insanları da yaratır.

http://www.imdb.com/title/tt0206634/

27. Avatar (2009)

27. Avatar (2009)

IMDb: 7.9

Yakın gelecekte Pandora adında yeni keşfedilmiş bir gezegen var. Bu gezegende dünyada çok az raslanan ancak çok değerli olan bir elementten bol miktarda var. Ancak sorun şu ki, bu gezegenin sahipleri ve doğası madenciliğe izin verecek türden değil. En büyük tehdit, 3 metrelik ırklarına Na'vi adı verilen yaratıklar.

http://www.imdb.com/title/tt0499549/

26. Brazil (1985)

26. Brazil (1985)

IMDb: 7,9

Özet: Sam Lowrey, sıradan bir devlet memurudur. Bu adam, yaşadığı hayattan o kadar bunalmıştır ki her zaman için tek kaçış yolu, hayallerine ve rüyalarına sığınmak olmuştur. Bu hayalleri süsleyerek kurtardığı figür ise gizemli bir kadındır. Bu adamı rüyalarındaki kadına yaklaştırabilecek olan ise tek bir kişi vardır. Bu kişi, terörist olmakla suçlanan Jill Layton'dan başkası değildir.

25. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

25. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

IMDb: 7,9

Özet: Dünyayı oldukça merak ederek ziyaret etme kararı alan bir uzaylı grubu, dünyaya iniş yapar. Ancak geri dönüşleri sırasında bir sorun ortaya çıkmıştır: Aralarından bir kişiyi dünyada unutmuşlardır. Arkadaşlarından ayrı, yalnız başına kalan bu tatlı yaratık, hiç bilmediği bu yerde korkuya teslim olmuşken Elliot adında bir çocukla karşılaşır. 10 yaşındaki bu çocuk, bu sevimli yaratığı sahiplenerek evine götürme kararı alır. Zamanla ikili birbirini daha iyi tanıyacaktır ancak Elliot'un işi çok zordur. Var olan önyargıları yıkmak, pek de kolay görünmüyordur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Dünyalı / The Man from Earth (2007)

24. Dünyalı / The Man from Earth (2007)

IMDb: 8.0

Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır...

http://www.imdb.com/title/tt0756683/

23. Maymunlar Cehennemi / Planet of the Apes (1968)

23. Maymunlar Cehennemi / Planet of the Apes (1968)

IMDb: 8.0

Astronot Taylor (Heston) insan ırkını deneyler ve spor yapmak amacıyla kullanan maymunların hükmettiği uzak bir gezegene düşer. Kısa sürede Taylor kendisini avlananların arasında ve yardımsever bir şempanze bilimcisinin elinde olur.

http://www.imdb.com/title/tt0063442/

22. Yarının Sınırında / Edge of Tomorrow (2014)

22. Yarının Sınırında / Edge of Tomorrow (2014)

IMDb: 8.0

Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. 

http://www.imdb.com/title/tt1631867/

21. Ay / Moon (2009)

21. Ay / Moon (2009)

IMDb: 8.0

Astronot Sam Bell bir Lunar Industries çalışanıdır.Üç yıldır Ay'da tek başına işlettiği enerji merkezinde Dünya'nın temel enerji kaynağını çıkarıp Dünya'ya iletmekle görevlidir.Yalnızlığa mahkum olduğu, uydu bağlantısının da kopmasıyla dış dünya ile tüm iletişimini kaybeden Sam'i zor günler beklemektedir.

http://www.imdb.com/title/tt1182345/

20. Yerçekimi / Gravity (2013)

20. Yerçekimi / Gravity (2013)

IMDb: 8.0

Dr. Ryan Stone ilk uzay görevine çıkmıştır. Görev arkadaşı emekliliğe hazırlanan astronot Matt Kowalsky'dir. Son görevleri sırasında hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşırlar ve mekikleri parçalanır. İki astronot uzayın soğuk ve sonsuz karanlığına doğru savrulurlar. Nasa ile iletişimleri kopmuştur ve oksijenleri hızla tükenmektedir. İki astronotun zamana karşı yarışarak yörüngede ve hayatta kalma mücadelesi başlar.

http://www.imdb.com/title/tt1454468/

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Uzay Yolu / Star Trek (2009)

19. Uzay Yolu / Star Trek (2009)

IMDb: 8.0

Bugüne kadar yapılmış en gelişmiş uzay gemisi Atılgan’ın mürettebatının gençlik yıllarındaki ilk tanışma günlerinin inanılmaz öyküsünü anlatan “Star Trek” ile tüm zamanların en büyük macerasına hazır olun. Henüz çaylaklık günlerini yaşayan mürettebatımız, aksiyon, komedi ve kozmik tehlikelerle dolu bir yolculukta; insanoğlundan intikam alma misyonunu yüklenmiş şeytani güçleri durdurmanın çaresini bulmaya çalışacaklar.

http://www.imdb.com/title/tt0796366/

Marslı / The Martian

Marslı / The Martian

IMDb: 8.0

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir...

https://www.imdb.com/title/tt3659388/

18. Truman Şov / The Truman Show (1998)

18. Truman Şov / The Truman Show (1998)

IMDb: 8.0

Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk, imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0120382/

17. Aşk / Her (2013)

17. Aşk / Her (2013)

IMDb: 8.1

Theodore Twombly, eşinden boşandıktan sonra tek başına yaşamaya başlayan ve el işi mektuplar yazarak geçimini sağlayan bir yazardır. Bir gün reklamlarda gördüğü bir yazılımın işine yarayacağını düşünerek satın alır. Samantha isimli bir sanal zeka uygulaması sunan yazılım Theodore'un aklını karıştırarak ufkunu açacak sorular sormaya başlar. Yazılım sayesinde içinde bulunduğu yalnızlıktan kurtulan Theodore, Samantha'ya karşı ilginç hisler beslemeye başlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt1798709/

16. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

16. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

IMDb: 8.1

1997’de ortaya çıkan bir virüs, 5 milyar insanın ölümüne yol açar. Çok az sayıda insan, yer altına çekilip virüsten korunmayı başarır. Kurtulanlar, çözüm bulabilmek için bir zaman makinesi geliştirirler. Henüz test aşamasında olan cihazı kullanmak üzere, mahkumlardan James Cole’u seçerler. Cole, ilk denemesinde yanlış bir tarihe gider. Başarılı olan ikinci denemesi sonucunda, kendisini 1990’da bir akıl hastanesinde bulur.

http://www.imdb.com/title/tt0114746/

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mad Max: Fury Road (2015)

15. Mad Max: Fury Road (2015)

IMDb: 8,1

Özet: Mad Max, geçmiş yıllarında birçok zorluklar yaşamış bir adamdır ve artık onun için hayatta kalmanın en iyi yöntemi, yalnız kalmaktır. Ancak kendini hiç planlamadığı şekilde Furiosa adlı liderlerinin savaş ortamında bulan bu adam, hayatta kalmaya çalışan bir grubun tam ortasına düşecektir. Bu grup, Immortan Joe adındaki zalim liderlerinin intikam hırsından kaçabilecek midir?

14. Yokedici / The Terminator (1984)

14. Yokedici / The Terminator (1984)

IMDb: 8.1

2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır.

Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen  önce Skynet savaşçı Terminatör'lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminatör'ün görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir...

http://www.imdb.com/title/tt0088247/

13. Bıçak Sırtı / Blade Runner (1982)

13. Bıçak Sırtı / Blade Runner (1982)

IMDb: 8.2

Uzaydaki bir madende çalışan androidler, kaçıp dünyada rehine alıyorlar. Rick Deckard (Harrison Ford)'ın işi onları bulup yok etmektir. Kaçanları ararken, anroidlerle insanları biribirinden ayırmak zorundadır. Aramaları sırasında kopya insanları, yani androidleri yapan şirket Tyrell Corporation hakkında gizli bilgiler elde ediyor.

http://www.imdb.com/title/tt0083658/

12. Metropolis (1927)

12. Metropolis (1927)

IMDb: 8.3

Endüstrileşme çağının etkisini hissettirdiği bir dönemde, Lang'ın gelecek tasarımı da bundan payını alır. İnsanlar ikiye ayrılmıştır. Yeraltında makinelerle birlikte yaşayan sınıf ve yukarıda daha konforlu bir yaşam süren yönetici sınıf. Lang, bölünmüş toplumsal yapıyı, insanı bir aşktan yola çıkarak, uzlaştırmaya çalışır.

http://www.imdb.com/title/tt0017136/

11. 2001: Bir Uzay Macerası / 2001: A Space Odyssey (1968)

11. 2001: Bir Uzay Macerası / 2001: A Space Odyssey (1968)

IMDb: 8.3

İnsanlığın şafağında Afrika çölünde bir grup primat kavga etmektedir. Aniden beliren siyah bir taş bu maymun insanlardan birini esrarengiz bir şekilde etkileyerek bir kemiği silah olarak kullanmasını sağlar: İnsanın ataları ilk aleti bulunmuştur. 2001’de, bir önceki sahneden 4 milyon yıl sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Hem de ay yüzeyinde. Sinyaller Jupiter’e gitmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0062622/

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Metropolis (1927)

10. Metropolis (1927)

IMDb: 8,3

Özet: Metropolis'te yaşam, yeraltındaki işçi sınıfı ve yukarıdaki zengin sınıfı olarak ikiye ayrılır. Fark o kadar belirgindir ki, yer altında çalışan işçiler zorlu hayat koşullarına sahipken, yer üstünde yaşayan zengin sınıf ise oldukça rahat bir yaşam sürmektedirler ve diğerleri pek umurlarında değildir. Bölünmüş toplumsal yapıdan yeterince bunalan Lang, bir aşktan yola çıkarak insanları uzlaştırmaya çalışacaktır.

9. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

9. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.4

Clementine(Kate Winslet) sevgilisi Joel Barish'i(Jim Carrey), bir şekilde hafızasından sildirmiştir. Bundan dolayı kalbi kırılmış olan Joel da aynı şeyi yapmaya karar verir. Clementine'nin yavaş yavaş anılarından kaybolduğunu gören Joel, halen onu çok sevdiğini fark eder. Belki de yaptığı hatayı düzeltmek için artık çok geçtir.

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

8. Yaratığın Dönüşü / Aliens (1986)

8. Yaratığın Dönüşü / Aliens (1986)

IMDb: 8.4

Nostromo'dan tek sağ kurtulan Ripley'ın kaçış modülü uzay boşluğunda 57 yıl boyunca sürüklenmiştir. Kendisini kurtaranlar hikayesine inanmayınca şaşkına döner. Daha sonra bir koloninin yerleştiği yabancı gezegenle tüm iletişim birden kesilir. Ve şirket, Ripley'den LV - 426'ya gönderilen yüksek teknoloji ürünü teçhizatlarla donatılmış komandolara eşlik etmesini ister; ancak Ripley bu teklifi kabul etmez.

http://www.imdb.com/title/tt0090605/

7. Yaratık / Alien (1979)

7. Yaratık / Alien (1979)

IMDb: 8.5

Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar.

http://www.imdb.com/title/tt0078748/

6. Geleceğe Dönüş serisi / Back to the Future (1985...1990)

6. Geleceğe Dönüş serisi / Back to the Future (1985...1990)

IMDb: 8.5

Marty Mcfly (Michael J. Fox), çılgın profesör (Christopher Lloyd) tarafından icat edilmiş plütonyumla çalışan bir zaman makinesiyle 1955'li yıllara geri giden 18'li yaşlarında tipik bir Amerikan gencidir. Zamana yaptığı bu histerik ve sürprizlerle dolu yolculuğu sırasında Marty'nin geleceğe dönebilmek için garantilemek zorunda olduğu çok önemli bir şey vardır. O da gelecekte bıraktığı anne ve babasını tanıştırıp, bir şekilde birbirlerine aşık olmalarını sağlamaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0088763/

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Terminatör 2: Mahşer Günü / Terminator 2: Judgment Day (1991)

5. Terminatör 2: Mahşer Günü / Terminator 2: Judgment Day (1991)

IMDb: 8.5

1997 Ağustos'unda yaşanan ve 3 milyarı aşkın insanın ölümüne neden olan olayın üstünden yıllar geçmiş ve 2029 yılına gelinmiştir. John Connor makinelere karşı insan direnişinin lideri konumundadır. Onu 2029 yılında yok edemeyen makineler şimdi yok edemedikleri düşmanlarını geçmişte yok etmeyi denemeye karar verirler ve John'un 10 yaşında olduğu döneme bir yok edici makine yollarlar. Buna karşılık John da o dönemde kendisini korumak için daha önce annesini öldürmek göreviyle geçmişe yollanan yok edici makinenin daha üst bir modelini geçmişe yollar. 

http://www.imdb.com/title/tt0103064/

4. Alien-Yaratık (1979)

4. Alien-Yaratık (1979)

IMDb: 8,5

Özet: Nostromo, tarihin en ünlü uzay gemisidir. Çıktığı uzay yolculuğunda görevini tamamlamış halde dünyaya dönen gemi mürettebatı, başka bir gezegenden aldığı yardım çağrısına doğru yön değiştirerek bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Başta yardım çağrısı zannettikleri şeyin aslında bir uyarı sinyali olduğunu çok geçmeden anlayan mürettebat şimdi uzayda, bilmedikleri bir gezegende bilmedikleri bir yaşam formuyla karşı karşıyadır. Burada yaşanacak maceralar yeterince ürkünç olacaktır.

3. Yıldız Savaşları serisi / Star Wars (1977...2005)

3. Yıldız Savaşları serisi / Star Wars (1977...2005)

IMDb: 8.7

Luke Skywalker (Mark Hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp 'jedi' olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve 'Ölüm Yıldızı' denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia (Carrie Fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2 (Kenny Baker)'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness)'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. 'Ölüm Yıldızı'nı yok etmek için Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

http://www.imdb.com/title/tt0076759/

2. Matrix serisi / The Matrix (1999...2003)

2. Matrix serisi / The Matrix (1999...2003)

IMDb: 8.7

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini 'Neo' adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity (Carrie Ann Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra ordan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0133093/

1. Başlangıç / Inception (2010)

1. Başlangıç / Inception (2010)

IMDb: 8.8

Dominick 'Dom' Cobb (Leonardo DiCaprio) yetenekli bir hırsızdır. Rüya görme anında insanların bilinçaltına girerek önemli sırları çalmaktadır. Son kurbanı Japon işadamı Saito (Ken Watanabe) 'dir. Saito'nun bilinçaltının derinliklerinde dolaşırken ölen karısı Mal'i görür ve çalma işi başarısız olur. Bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmıştır. Bundan kurtulması için mükemmel bir fırsat yakalar. Kaybettiği her şeyi geri alabileceği son bir iş. Tabii mükemmel 'Başlangıç'ı tamamlayabilirse. Bu sefer zihinden bir şey çalınmayacak onun yerine bir fikir yerleştirilecektir.

http://www.imdb.com/title/tt1375666/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizi Bonusu: Fringe (2008–2013)

Dizi Bonusu: Fringe (2008–2013)

IMDb: 8.5

Bilimkurgu, drama ve gerilimin iç içe geçtiği yapımda bir özel ajan, bir bilim adamı ve oğlundan oluşan üçlü, bir dizi inanılmaz olayla bağlantılı ölümcül bir gizemi çözmeye çalışıyorlar...

http://www.imdb.com/title/tt1119644/

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2000
1091
668
618
365
318
299
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyaz Kaz

interstellar/yıldızlararasını koymamak kufur gibiydi...

Eren Kesim

Bu liste çok eski. Daha Interstellar çekilmemiş... O yüzden böyle. Ben de şaşırdım "nooluyo amk" falan dedim ama anladım.

Tugba Cebeci

Interstellar LİSTEDE YOK SİL GİTSİN ŞAKAMISINIZ.

Ismail Dag

listede olmaması izlenmeyecek anlamına gelmez iyi bir yapım bence

Aslan Dokuz

kurgusunu erdoganın yaptıgı yönetmeni albayrak.ın olduğu uvertur olarak yıldırımın umut ettiği bilim kurgu yapımı olan ıstanbulu dunya fınans kenti yapacagım.