Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteli Genç Erdoğan'a Hakaretten Cezaevinde

Üniversiteli Genç Erdoğan'a Hakaretten Cezaevinde

Deniz Gök
12.03.2015 - 20:54 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 16:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında, dönemin başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay hapse mahkum edilen Aykutalp Avşar cezaevine konuldu.

Başbakanlık görevinde olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kayseri'de düzenlenen Gezi Parkı'na destek eylemleri sırasında hakaret ettiği öne sürülen üniversite öğrencisi ve Vatan Partisi'nin Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar tutuksuz yargılandığı davada 1 yıl 2 ay hapse mahkum oldu.

Erdoğan'ı 'diktatör' olmakla suçlayan slogan attığı iddia edilen Avşar hakkındaki ceza 'devlet büyüklerine hakaret' suçundan verildi.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Avşar, Perşembe günü Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı Törenleri için Çanakkale'ye gitme hazırlığı yaparken polisler tarafından yakalandı.

Cezaevine gönderilen Avşar'ın avukatı İlhami Şimşek, tutuklanmasına itiraz ederek, denetimli serbestlik yasasından yararlanmak için başvuracaklarını söyledi.

TCK 299'ncu madde

Türk Ceza Kanunu'nun “Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar” bölümünde, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu “özel” olarak yer alıyor.

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu düzenleyen 299'uncu maddeye göre, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır. Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanı'nın iznine bağlıdır'.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0