Görüş Bildir
Haberler
Kadınların İlgisini Daha Çok Çekmiş İzlenilesi 24 Dizi

Kadınların İlgisini Daha Çok Çekmiş İzlenilesi 24 Dizi

19.12.2018 - 16:50 Son Güncelleme: 20.12.2018 - 17:59

Her sene yüzlerce yeni dizi yayına giriyor fakat geçmişten günümüze kadınlara daha çok hitap eden dizileri derledik. 

Dizi açıklamaları bültenlerden alıntıdır.*

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sex And The City

1. Sex And The City

Sex and the city, kariyer sahibi ve başarılı New York'lu dört kadın arkadaşın hikâyesini anlatmaktadır. Gazeteci Carrie Bradshaw, New York'ta bir gazetede kadın erkek ilişkileri ve seks üzerine köşe yazıları yazmaktadır. Carrie yazılarını yaşadığı ilişkilere dayandırmaktadır. Mr. Big ile olan ilişkisi onu derinden etkilemektedir. Avukat olan Miranda erkekler ve aşk konusunda katı kurallara sahiptir ve aşık olmadan ilişkilerini yürütmeye çalışır. Kendine ait halkla ilişkiler şirketi olan grubun en çapkını Samantha, sürekli ilişki yerine tek gecelik ilişkileri tercih etmekte ve bu nedenle fazla seçici davranmamaktadır. Grubun en romantiği ve tutucu yapıya sahip olanı Charlotte'ın en büyük amacı ise mükemmel, genç ve zengin bir erkekle büyük bir aşk yaşayarak mükemmel bir düğünle evlenmektir...

IMDB 7,1

2. Apartment 23

2. Apartment 23

Bir finans şirketinde çalışmak üzere New York'a gelen June, şehre adımını attığı gün işinden olur. Büyük hayalleri olan June, kendini kapının önünde bulduğunda, ev arkadaşı aramaya başlar ve yolu Chloe ile kesişir.

Chloe başlangıçta tatlı dilli sevimli biriyken, tüm ev arkadaşlarına yaptığı gibi June'u da parasını alıp evden kaçırmanın planlarını yaparken, adeta canavar kesilir. June, Chloe'nin bu oyununa gelmez, çünkü kapıyı çekip gidecek ne yeri ne de gücü vardır.

IMDB 7,3

3. Friends

3. Friends

Tüm zamanların en sevilen sitcomlarından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının iç içe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor. Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri kazandıran bir dizi olarak da unutulmazlar arasındadır.

IMDB 8,9

4. Girlboss

4. Girlboss

İnternet üzerinden kıyafet satışı yapmaya başlayan genç Sophia, bu girişiminin onu bir moda imparatorluğunun başına getireceğinden habersizdi. O sadece günü kurtarmak, hayatını sürdürmek istiyordu, şimdi ise multi milyoner!

Nasty Gal giyim markasının yaratıcısı Sophia Amoruso'nun kaleme aldığı ve New York Times'ın en çok satanlar listesine giren Girlboss adlı kitaptan esinlenerek çekildi.

IMDB 7,1

5. Mom

5. Mom

Christy, alkolü yeni bırakmış, 4 aydır temiz olan ve iyi bir anne olmak, geçmişini telafi etmek için canını dişine takan genç bir kadındır. 16 yaşında olmasına rağmen 25 yaşında gösteren kızı Violet ve “Doğrucu Davut” oğlu Roscoe olmak üzere 2 çocuğu vardır ve geçimini garsonluk yaparak sağlamaktadır. Tam bir şeyleri başarmışken, eleştirel ve mesafeli annesi Bonnie‘nin hayatına yeniden dahil olması ile işler yine çığrından çıkmaya başlar. Christy yakışıklı, ama evli patronu Gabriel ile sevgilidir; sorumluluklarından sürekli kaçan oğlu Roscoe’nin de babası olan eski kocası Baxter ile görüşmektedir; ayrıca hiçbir şeyden haberi olmayan Luke ile çıkmaktadır. Bu ilişki yumağının içinde kaybolmuşken; annesinin hayatına yeniden dahil olması Christy’nin isteyeceği son şeydir.

Christy, hayata Polyanna gibi bakmaya çalışsa da; hem çevresindeki sözde destek timi hem de çevredeki pek çok baştan çıkarıcı faktör Christy’yi tekrar yoldan çıkarmak için ellerinden geleni yapacaktır.

IMDB 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. New Girl

6. New Girl

Kadın-erkek ilişkileri üzerine bir sit-kom. Sevgilisinden yeni ayrılan Jess, üç erkekle birlikte aynı eve taşınmak zorunda kalır. İnsan ilişkilerinde pek başarılı olamayan Jess, evde geçirdiği süre içerisinde hem kendini geliştirme fırsatı bulacak, hem de erkeklerin dünyasını yakından tanıyacaktır.

IMDB 7,7

7. Gilmore Girls

7. Gilmore Girls

Hayali bir kasaba olan Stars Hollow'da geçen, sıcak bir anne kız hikayesi. Kasabanın her biri nev-i şahsına münhasır sakinleri, genç yaşta anne olan Lorelai ve kendi hatalarını tekrarlamaması için üstüne titrediği kızı Rory'nin sakin kasaba hayatındaki maceralarını konu alıyor.

IMDB 8,1

8. Modern Family

8. Modern Family

Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz. 

Modern Family son zamanların en iyi komedilerinden biri. Aslına bakarsanız Mockumentery diye tanımlanan bir aile komedisi belgeseli. Başrollerde; uzun yıllar Married and Children ile evlerimize konuk olan Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell var.

IMDB 8,4

9. 2 Broke Girls

9. 2 Broke Girls

Aynı restaurantta çalışan Max ve Caroline birbirlerinden çok farklı, ancak aynı çalışma ortamında bulunmak zorunda kalan iki garson kızdır. 

Max; hoyrat, sokaklara alışık, kendine pek güvenmeyen ve hayattan pek bir beklentisi olmayan bir karaktere sahipken, Caroline; Max'in aksine hırslı ve özgüven sahibidir. Ne de olsa zamanında oldukça iyi bir yaşam tarzı sürmüş, ancak işlerin değişmesiyle kendini bir anda garson olarak bulmuştur.

IMDB 6,7

10. How I Met Your Mother

10. How I Met Your Mother

2030 yılındayız; Ted Mosby çocuklarına anneleri ile tanışmasının ‘uzuuun’ hikayesini anlatıyor ve bir anda 2005 yılının Amerikası’na geri dönerek, beş sıkı dostun 20’li yaşlardaki eğlenceli yaşamalarına konuk oluyoruz. 

Ted, 27 yaşında Manhattan'lı bir mimardır. Hukuk fakültesinde okuyan Marshall ise en iyi dostudur ve dokuz yıldır beraber olduğu sevgilisi Lily vardır. Ekibin son üyesi Barney Stenson ise nev-i şahsına münhasır, takım elbise tutkunu bir kadın avcısıdır. Bir gün Marshall Ted’e, Lily’ye evlenme teklif edeceğini söyleyince bekâr kalmak istemeyen Ted’in etekleri tutuşur. Ama evliliğin de herhangi biriyle olmayacağına ve hayatının gerçek aşkını bulacağına inanmaktadır. Tam da bu sırada Robin Scherbatsky ile tanışınca How I Met Your Mother’ın sıkı beşlisi tamamlanır. 

Kendileri de okul sıralarından arkadaş olan Carter Bays ve Craig Thomas'ın imzasını taşıyan dizi, zamanda gezinişiyle, karakterlerin günlük hayattan yansımaları ve kadın-erkek ilişkilerine bakış açısıyla, yakın dönemin en çok sevilen komedi sitcom yapımlarının başında geliyor.

IMDB 8,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Girls

11. Girls

HBO yapımı; 2 kez Altın Küre, 2 kez Primetime Emmy ödüllü, hayatın oldukça içinden olan bu komedi dizisinde Lena Dunham hem dizinin yaratıcısı hem de başrollerinden biri olarak karşımızda. Lena Dunham’a Allison Williams, Jemima Kirke ve Adam Driver eşlik ediyor. New York’da yaşayan 20’li yaşlarda 4 kız arkadaşın başından geçen maceraların anlatıldığı dizi, Lena Dunham’ın tabiriyle ‘Sex and The City’ ve ‘Gossip Girl’ arasında bir yerde. Kızların bunalımları, komik anları, seks hayatları, ilişkileri ve hayatlarını düzene oturtma çabaları komik ve bir o kadar da gerçekçi bir üslupla ekrana geliyor.

IMDB 7,3

12. Gossip Girl

12. Gossip Girl

Manhattan'ın en zengin gençleri, özenilerek izlenen sıradışı hayatları, dramatik aşk ilişkileri ve sorunları... Hepsi GossipGirl'ün blog sayfasında. 

Kim bu GossipGirl? New York'un en zengin mahallesinde yaşayan gençlerin hayatları hakkında en son dedikoduları henüz kendileri bile bilmeden önce internet sitesinde yayınlıyor. GossipGirl'un kimliği şu an için önemli değil. Önemli olan blog sayfasında yayınladığı dedikodular ve bu dedikoduların baş kahramanları. Bir grup zengin gencin dışarıdan özenilerek izlenen sıradışı hayatları, dramatik aşk ilişkileri ve sorunları... Seneye damgasını vuran gençlik draması Gossip Girl, efsanevi gençlik dizisi The O.C.'nin yaratıcısı Josh Schwartz'ın imzasını taşıyor. 

Manhattan'daki son dedikoduya göre kendi isteğiyle yatılı bir okula giden eski kraliçe Serena van der Woodsen şehre geri dönmüş. Bu haber en çok Serena'nın eski en yakın arkadaşı Blair'in kafasını karıştıracak. Serena'nın yokluğunda spot ışıkları onun üzerine dönmüş, arkadaş çemberlerinin ilgi odağı olmuştu. Mükemmel bir yaşantısı, yakışıklı bir sevgilisi var. Rüya okulu Yale gitmeyi planlıyor. Serena'nın dönüşüyle bu görünüşteki mükemmel yaşantısı, hatta okulundaki tüm ilişkilerin dengesi değişecek. Erkek arkadaşı Nate'in Serena'ya ilgi duymasıysa cabası. Diğer taraftan o kadar varlıklı olmasalar da Blair'e aynı okula giden Dan Humphrey ve kardeşi Jenny'nin hayatları da ait olmadıkları bu çemberin içine girince değişecek. New York'un zengin çocuklarının hayatları görüldüğü kadar sıradışı mı yoksa ışıltılı görünüşlerinin altında onlar kadar varlıklı olmayanlarla aynı sorunları mı paylaşıyorlar? Tüm bunların cevabı Gossip Girl'de.

IMDB 7,4

13. Orange Is The New Black

13. Orange Is The New Black

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri.

Dizi, Weeds yazarı ve yaratıcısı Jenji Kohan‘ın yarattığı bir komedi drama; Piper Kerman‘ın 'Orange Is The New Black: My Year In a Women’s Prison' isimli anı romanının televizyon uyarlaması.

IMDB 8,1

14. Baby

14. Baby

Roma'nın varlıklı kesimlerinden iki genç kız, ailelerinden ve okul arkadaşlarından sıkılarak şehrin yeraltı dünyasına kapılır ve çifte hayat yaşamaya başlar.

IMDB 7,0

15. Love

15. Love

Trainwreck’in aldığı çoğunlukla olumlu tepkilerden sonra yönetmen Judd Apatow aktör/yazar Paul Rust (Comedy Bang! Bang!, Inglourious Basterds) ve Lesley Arfin (Girls, Brooklyn Nine-Nine) ile birlikte yeni dizisi Love’ın yaratıcısı, baş yapımcısı ve yazarı oldu. Dizinin başrolünde Rust and Community’den Gillian Jacobs var.

Dizi, Netflix’le 2014’ün Eylül’ünde anlaştı ve şimdi online stream olarak yayın tarihi de belli oldu. İlk sezonun 30’ar dakikalık 10 bölümü de 19 Şubat Cuma günü Netflix’te olacak. Netflix şimdiden ikinci sezon için de yeşil ışık yaktı ama ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

Love iyi bir çocuk olan Gus (Rust) ve şımarık Mickey’in (Gillian Jacobs) yakınlık, bağlılık, sevgi ve kaçınmayı umdukları benzer diğer konularda neşe ve üzüntülerini işliyor. Love modern ilişkiler üzerine cesur, rahatsız edici derecede dürüst ve aynı zamanda neşeli bir yapım.

IMDB 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Good Place

16. The Good Place

Parks and Recreation'ın yaratıcısı Michael Schur tarafından oluşturulan 'The Good Place' NBC kanalının yaklaşan sitcom türündeki fantezi-komedi dizilerinden biridir.

Amerikalı yapımcı ve senarist Schur ayrıca 'Brooklyn Nine-Nine' ve 'The Office' gibi popüler dizi çalışmaları ile de bilinir. Michael Schur ile birlikte David Miner (30 Rock, Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine, Master of None, Unbreakable Kimmy Schmidt) ve Drew Goddard (Lost, Daredevil) yönetici yapımcı olarak hizmet vermektedir. Üretimi Fremulon, 3 Arts Entertainment ve Universal Television şirketleri tarafından yapılan dizinin bölümleri ortalama 22 dakika sürmektedir.

Oyuncu kadrosundaki isimler Kristen Bell (Heroes, Veronica Mars), iki kez Emmy ve üç kez Altın Küre ödülü kazanan Ted Danson (Cheers, Damages), Jameela Jamil, William Jackson Harper, Manny Jacinto (The Romeo Section) ve D'Arcy Carden (Broad City) olarak sıralanmaktadır.

Dizi, erektil disfonksiyon ürünleri taşıyan bir traktörün çarpması sonucu ölen ve öbür tarafta yeniden canlandırılan Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) isimli sıradan bir kadını merkezine alır. Ahiretteki yaşantısında kendisinin çok da iyi bir insan olmadığının farkına varır. Ahiret hocası Michael'ın (Ted Danson) yardımıyla içindeki iyi insanı bulmaya ve yeniden sıradan hayatına dönmeye çalışır.

IMDB 8,1

17. Glow

17. Glow

80'lerin kısa süreli ama çok sevilen şov programından ilham alınarak hazırlanan GLOW, 1980'li yıllarda Los Angeles'ta yaşayan ve yükselmek için çabalayan işsiz bir aktris olan Ruth Wilder'ın (Alison Brie) kadın güreşçilerin parlak ve spandexli dünyasına dalarak bir star olma yolunda son bir şans yakalamasını anlatıyor. Hollywood'da yer bulamamış 12 diğer kadının yanı sıra, Ruth'un rakipleri arasında eski bir dizi oyuncusu olan ve bebek sahibi olmak için işi bırakan Debby Eagan (Betty Gilpin) da vardır; çünkü Debby bu yeni hayatın hayal ettiği kadar mükemmel olmadığını fark edip sektöre geri dönmüştür. Tüm bunların merkezinde, düşük bütçeli filmlerin bitip tükenmiş yönetmeni Sam Sylvia (Marc Maron) yer almaktadır. Sam'in yeni görevi, bu 14 kadına güreşin yıldızı olma yolunda önderlik etmektir.

IMDB 8,1

18. Grace and Frankie

18. Grace and Frankie

X kuşağının beyaz perdedeki güçlü temsilcilerinden Jane Fonda, 80'li yıllarda başrollerini paylaştığı ''9 to 5'' dizisinden Lily Tomlin ile yeniden ekranlara dönüyor. House of Cards dizisiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Netflix, Grace And Frankie ile komedi türünde şansını deneyecek .Seride, kocalarının birbirine aşık olduğunu öğrenen iki kadının hikayesi konu ediliyor. Dizide Jane Fonda ve Lily Tomlin'e, Martin Sheen ve Sam Waterson eşlik ediyor.

IMDB 8,3

19. Desperate Housewives

19. Desperate Housewives

Yakın arkadaşları Mary Alice'in beklenmedik intiharıyla hayatları sarsılan dört evkadını esrar perdesinin arkasındakileri ortaya çıkarırken mahallede ifşa edilmeyen kirli çamaşır kalmayacak. Farklı karakterlere sahip dört evkadını, dışarıdan sıradan ve sakin görünen hayatlarının aslında ne kadar büyük çıkmazlar, zorluklar ve entrikalarla dolu olduğunu gösterecek izleyenlere. Mary Alice'ın öbür tarafa geçip her şeyi görmüş birinin bilgeliğiyle şekillenen yorumunun eşliğinde, Wisteria Lane'in 'Umutsuz Evkadınları'nın heyecan verici dünyası...

Susan Mayer (Teri Hatcher)

Altı yaşındaki kızını yalnız büyüten boşanmış bir kadın. Dört ev kadınının zaman zaman en umutsuz görüneni. Çok bilmiş küçük kızı Andrea, birçok kez ona akıl veriyor.

Lynette Scavo (Felicity Huffman)

Bir iş kadınıydı. İyi bir kariyeri vardı. Sonra dört çocuğu oldu ve toplantı odalarına veda edip 'evinin kadını' olmayı seçti. Eski günler ve ev yaşamı arasına sıkışmış bir karakter.

Bree Van De Kamp (Marcia Cross)

Ailenin kutsallığına inanıyor; ama diğer yandan ailesinde isyan çıkmak üzere. Temizlik, yemek, düzen saplantısı yüzünden sürekli bir sinir krizinin eşiğinde yaşıyor. Yüzündeki gülümseme, durumunun vehametini gizleyemiyor.

Gabrielle Solis (Eva Longoria)

Hayatta istediği her şeye kavuşmuş eski bir model. Zengin bir eş, büyük bir ev, mücevherler ve bolca para... Peki bu kadının 17 yaşındaki bahçıvanla ne işi olabilir ki?

IMDB 7,5

20. Pretty Little Liars

20. Pretty Little Liars

Dizi izleyicileri olarak dizilerden her birimizin beklentisi oldukça farklıdır. Ancak hepimizin dizilerden ortak beklentisi dizilerin sürükleyici senaryolara sahip kaliteli yapımlar olmasıdır. Bu beklentilerimizi karşılayan dizilerden biri de Pretty Little Liars olarak bilinmektedir. Özellikle sürükleyicilik ve kaliteli bir yapım konusunda ön plana çıkan bu dizi dram, gizem ve gerilim temalarına sahiptir. Dizide beş tane ana karakter bulunmaktadır. Beş kızın bir arkadaş grubu bulunmaktadır. Gayet sıradan bir hayat yaşayan bu beş kız için bir pijama partisinden sonra hiçbir şey aynı olmayacaktır. Pijama partisinde içlerinden biri kaybolur ve daha sonra tüm aramalara rağmen bulunamaz. Alison ancak bir yıl sonra ölü olarak bulunmaktadır. Bu olayın ardından geriye kalan dört kız oldukça ilginç mesajlar almaya başlar. A takma adı ile çeşitli mesajlar yollayan bu kişi sayesinde geriye kalan dört kız için hayat çok daha farklı olacaktır. Shay Mitchell, Ashley Benson, Troian Bellisario, Lucy Hale gibi isimlerin başrollerini paylaştığı dizi sizi gizemli olaylara tanık edecek.

IMDB 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Chilling Adventures of Sabrina

21. The Chilling Adventures of Sabrina

The Chilling Adventures of Sabrina yarı cadı yarı ölümlü bir genç kız olan Sabrina Spellman’ın (Kiernan Shipka) öyküsünü anlatıyor. Sabrina, tüm hayatı boyunca 16. yaş gününü beklemiştir. Ancak maalesef ışık yolu ile gece yolu arasında bir seçim yapmak zorundadır.

22. Buffy the Vampire Slayer

22. Buffy the Vampire Slayer

Buffy Anne Summers'ın 16 yaşında, vampir avcısı olduğunu öğrenmesiyle etrafında gelişen olayları konu alır. Onu diğer avcılardan ayıran en önemli özelliği yakın arkadaşlarının yardımlarıdır. Dizi, 7 sezon sürmüş, bu süre içerisinde, Angel ve The Watcher adlarında iki yeni dizi daha doğmuştur. Buffy'nin en yakın arkadaşları ve gözetmeninden oluşan grubu, kendilerine Scooby Gang ya da Scoobies derler.

IMDB 8,2

23. The Handmaid's Tale

23. The Handmaid's Tale

8 dalda Emmy ve 2 dalda Altın Küre ödüllü 'The Handmaid's Tale'... Margaret Atwood’un ödüllü ve çok satan “Damızlık Kızın Öyküsü” isimli romanından uyarlanan drama dizisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin parçası olan Gilead distopyasındaki totaliter toplum hayatını konu alıyor. Çevresel felaketler ve düşen doğum oranları karşısında, Gilead kadınlara devlet mülkü gibi davranan tutucu bir rejimle yönetilmektedir. Offred (Elisabeth Moss) son kalan doğurgan kadınlardandır ve Komutan'ın evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Hizmetçi kadınlar bu harap edilmiş dünyada popülasyonu arttırmak için damızlık olmaya zorlanmıştır. Gilead'daki herhangi birinin casus olabileceği bu korkunç toplumda Offred; Komutanlar, onların acımasız eşleri, evcil Martha’lar ve hizmetçi arkadaşları arasında gidip gelmektedir. Offred'in tek amacı hayatta kalmak ve kendisinden alınan kızını bulabilmektir.

IMDB 8,6

24. Big Little Lies

24. Big Little Lies

Mükemmel bir hayata sahip gibi görünen ve ilkokul çağında çocukları olan 3 kadının hayatı hiç de dışarıdan görüldüğü gibi değildir. İşlenmiş bir cinayet ve ardındaki sırların gizli kalması herkes için daha iyi olacaktır.

IMDB 8,6

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
59
21
7
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın