Görüş Bildir
Haberler
İş Bankası'nda Neler Oluyor?

İş Bankası'nda Neler Oluyor?

ATKN
23.02.2015 - 17:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

İş Bankası, son günlerde Twitter ve basında yer alan iddiaların ardından hisselerinde yüzde 3 düşüş yaşadı. Ardından bir açıklama yayınlayan İş Bankası, iddiaları yalanlayarak 'Gerçek dışı haberlere itibar edilmemesini' istedi.

ÖNCE FUAT AVNİ YAZDI

Twitter fenomeni Fuat Avni 20 Şubat'ta 'İş Bankası'nın CHP ve Sandık'a ait hisselerinin TMSF'ye devredileceği'ne ilişkin iddialar ortaya attı. Fuat Avni imzalı Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz hafta sonunda İş Bankası hisselerinin TMSF'ye devri konusunda BDDK'ya talimat verildiğini yazdı. Söz konusu hesap üzerinden, CHP ve İş Bankası Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'na ait banka hisselerinin seçimlerden önce TMSF'ye geçmesinin istendiğine işaret eden açıklamalarda bulunuldu.

İDDİALAR GAZETELERDE YER ALDI

İddiaların ardından bugün Sabah ve Star Gazetelerinde 'BDDK'dan İş Bankası'na paralel hortum incelemesi' şeklinde bir haber yer aldı. İddiaya göre 'paralel yapıya' para aktaran İş Bankası'nın 'darbe girişimi' Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından tespit edildi.

BDDK'nın bankada bulunan murakıpları aracılığı ile konuyu mercek altına alacağı iddia edilirken, bir BDDK yetkilisinin 'Eğer iddialar doğru ise gereği yapılır' dediği iddia edildi.

İŞ BANKASI HİSSELERİ YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Haberlerde BDDK'nın İş Bankası hakkında inceleme başlatılacağı iddia edilince, İş Bankası hisseleri İstanbul Borsası'nda yüzde 3 düşüş yaşadı. Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası'nın kaybıyla ilgili analistler düşüşte Twitter'da yer alan ve düzenleyici kurumların banka ile ilgili bir adım atabileceği iddialarının etkili olduğunu söylediler.

Piyasa değeri 12 milyar dolar (29.5 milyar lira) olan ve ilk seansta en düşük 6.30 lirayı gören İş Bankası'nın hisseleri seansı yüzde 2.76 düşüşle 6.35 liradan tamamlarken, BIST-100 endeksi yüzde 0.12 eksiyi gördü.

BAKAN ZEYBEKÇİ AÇIKLAMA YAPTI

İş Bankası hisselerindeki hareketliliğin ardından konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, 'Hayali kişilere cevap mı verelim? Ben orada adı geçen şahısla ilgili de onu hayali bir kişilik olarak görüyorum. Türkiye'de ekonomi yönetimi özellikle hayali varsayımlarla, hayali kişilerin söyledikleriyle yönetilmez. İş Bankası, Türk ekonomisinin, Türk bankacılık sisteminin en önemli aktörlerinden birisidir. Böyle spekülasyonlarla, hayali söylemlerle yıpratılmayacak kadar da güçlüdür' açıklamasında bulundu.

İŞ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA 'YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ'

İş Bankası hakkındaki Twitter iddiaları ve basında çıkan bazı haberlere ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklamada bulundu. Banka bu iddialar ve haberle ilgili olarak yasal yollara başvurduğunu açıkladı.

'Bazı gazetelerde ve sosyal medyada Bankamız faaliyetlerine ilişkin olarak gerçek dışı haber ve değerlendirmelere yer verilmeye devam edildiği görülmektedir. İş Bankası, kuruluşundan bu yana daima ülke menfaatlerini öne koyarak, faaliyetlerini tamamen ve sadece ticari ilkeler ve bankacılık prensipleri çerçevesinde başta Bankacılık Kanunu olmak üzere mevzuata uygun bir şekilde yürütmektedir. Bankamız bunun haricinde kaynağı ve gerekçesi tarafımızca bilinmeyen açıklamaların tarafı ve muhatabı değildir.

Ayrıca, Bankamız faaliyetlerine ilişkin olarak bunun aksine bir değerlendirme veya gelişme bulunmamaktadır. Bankamızın gündeminin bu kapsamda sadece bankacılık faaliyetlerinden oluştuğunu, bu nedenle gerçek dışı haber ve iddialara itibar edilmemesini, gerçek dışı yayınlara karşı Bankamızın yasal yollara başvurmakta olduğunu kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız'

İnternetHaber

Kaynak: http://www.internethaber.com/is-banka...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0