Görüş Bildir
Haberler
Hayaliniz Gerçek Olabilir! Düşük Maliyetle Lüks İçinde Yaşayabileceğiniz Birbirinden Muhteşem Ülkeler

Hayaliniz Gerçek Olabilir! Düşük Maliyetle Lüks İçinde Yaşayabileceğiniz Birbirinden Muhteşem Ülkeler

Düşük maliyetli ve iyi bir yaşamı kim istemez ki? Güzel bir ev, düşük maliyetli ulaşım, uygun fiyatlı sağlık hizmetleri ve uygun fiyatlı gıda ürünlerine ulaşabileceğiniz ülkeleri sizler için derledik. Buyurun... 👇

Kaynak: https://list25.com/25-cheapest-countr...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Vietnam

25. Vietnam

Vietnam, 97 milyon nüfusuyla, nüfus açısından en büyük ikinci Güneydoğu Asya ülkesi. Yaşam maliyeti ortalama aylık 639 dolar. Güzel manzaraları, harika mutfağı ve düşük maliyetli toplu taşıma araçlarıyla bu ülkede az bir gelirle lüks yaşamanız mümkün.

24. Sırbistan

24. Sırbistan

Tarih meraklıları buraya! Bizans, Barok ve Romanesk zamanına ait klasik mimariyi ve tarihi eserleri seviyorsanız, Sırbistan sizin için harika bir yer! Ülkede Ortaçağ'dan kalma 200 manastır bulunuyor. 711 dolar, bu ülke için ortalama aylık yaşam maliyeti. Bu, Vietnam'dan daha fazla olsa da, ülkenin sunduğu ilginç kültürle dengelenir.

23. Meksika

23. Meksika

123 milyon nüfusuyla Meksika, dünyanın en büyük ikinci Latin Amerika ülkesi ve İspanyolca konuşan en kalabalık ülkesi. Nüfusun neredeyse yüzde 70'i kentsel alanlarda yaşıyor. Meksika, Olmecs, Mayas, Toltecs ve Aztekler'e ev sahipliği yapmıştı.. Yaşam maliyeti ayda 678 dolar.

22. Güney Afrika

22. Güney Afrika

Güney Afrika, 19. yüzyılın başlarındaki İngiliz sömürgeciliği sayesinde birincil dil İngilizce olduğu için dil engeli olmadan uygun fiyatlı lüksü size sunar. Bazıları tarafından ayda yaklaşık 937 dolar ile ana dil İngilizce olan, yaşanabilen en ucuz ülke olarak kabul edilir. Aynı zamanda göreceğiniz birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

21. Nikaragua

21. Nikaragua

Nikaragua dünyanın en fakir ülkelerinden biri. Ülkenin her yeri lüks yaşam için ideal değil. Ancak Nikaragua'nın başkenti Managua, ülkenin sunduğu güzel bir mücevher. Aylık ortalama 633 dolar yaşam maliyeti. Managua'da yaşamak ülkenin geri kalanından biraz daha pahalı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Çin

20. Çin

Çin ucuz ve lüksün bir arada olduğu ülkelerden. Çin'de aylık ortalama yaşam maliyeti 752 dolar. Çin diğer Asya ülkelerinden daha yüksek ortalama maaşlara sahip ve sahip olduğu benzersiz kültür onu daha da çekici hale getiriyor.

19. Peru

19. Peru

Peru eski İnka imparatorluğunun muhteşem tarihine ev sahipliği yapıyor. Peru, ayda ortalama 630 dolar yaşam maliyeti ile yaşamak için çok ucuz bir yer. Kültürel tarihi ve güzel doğasıyla Peru, ucuz ve lüksü arayan biri için harika bir tercih olabilir.

18. Polonya

18. Polonya

Avrupa'da ucuza yaşamaya hazır mısınız? Polonya sizin için doğru yer olabilir. Aylık yaşam maliyeti olarak 882 dolar ile Polonya, yaşamak ve çalışmak için en ucuz Avrupa ülkelerinden biri.

17. Malezya

17. Malezya

White-sandy plajları, antik yağmur ormanları ve güzel adalarıyla tanınan Malezya, lüksü ucuza yaşamak için harika bir yer. Malezya toplamda, 33 milyonluk bir nüfusa sahip. Aylık yaşam maliyeti 652 dolar. Malezya, lüks satın alınabilirliğin tadını çıkarmak için en iyi ülkelerden biri.

16. Kosta Rika

16. Kosta Rika

Malezya gibi Kosta Rika plajları da ziyaretçi çekiyor. Kosta Rika, komşu ülkelerinin çoğundan daha yüksek bir yaşam maliyetine sahip. Ayda 852 dolar... Ancak daha yüksek maaşlarla bu durumu telafi ediyor. Kosta Rika'daki ada yaşamıyla birlikte gelen büyük maceraların tadını çıkarın ve tropiklerin sıcağına dayanmaya hazırlanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Fiji

15. Fiji

333 tropik adadan oluşan Fiji, güzel manzarası ile biliniyor. Tüm ülke neredeyse 900 bin nüfusa sahip. Fiji'de ortalama aylık yaşam maliyetiniz 773 dolar. Fiji adalarında yaşamanın tadını çıkarabilirsiniz.

14. Bolivya

14. Bolivya

Bolivya, bir Güney Amerika ülkesi. Ülke, Brezilya, Peru, Paraguay, Şili ve Arjantin tarafından çevirili. Ayda 750 dolar ile Bolivya, aylık yaşam maliyetinin düşük olduğu ülkeler arasında.

13. Filipinler

13. Filipinler

Filipinler, Güneydoğu Asya'da üç ana bölüme ayrılmış 7640'tan fazla adadan oluşan bir ada ülkesi. Aylık yaşam giderleri 601 olan bu ülke, satın alınabilirliği lüksle birleştiriyor.

12. Pakistan

12. Pakistan

Pakistan, ayda ortalama 370 dolar ile bu listede yerini alıyor. Protestoların, savaşın eşiğinde olmanın ve siyasi huzursuzluğun sakıncası yoksa, Karaçi'de aradığınız lüksü bulabilirsiniz.

11. Kolombiya

11. Kolombiya

Kolombiya, dünyanın en fazla biyolojik çeşitlilik barındıran ikinci ülkesi olması bakımından benzersiz bir yer. Yani hangi iklimi isterseniz, bu ülkede bulabilirsiniz. Bu biyolojik çeşitliliğe sahip bölgede ayda sadece 574 dolara yaşayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tayland

10. Tayland

Tayland'ın Bangkok gibi şehirlerinde bile, yaşam maliyeti ayda ortalama 831dolar ile oldukça düşük. Ek olarak, Tayland'ın beyaz kumlu plajlarındaki güzel berrak suları, çoğu insanın özlediği bir lüksü sağlar.

9. Ekvador

9. Ekvador

Ekvador, ucuz olmasının yanı sıra muhteşem manzaraya sahip bir Güney Amerika kıyı ülkesi. Ekvador ABD dolarını para birimi olarak kullandığı için 756 dolar ile lüks bir yaşam elde edebilirsiniz.

8. Şili

8. Şili

Şili'nin aylık ortalama yaşam maliyeti 905 dolar. Ülkede inanılmaz cazibe merkezleri sizi lüksün zirvesine çekiyor. Güney Amerika'nın güneybatı kenarıyla sınır komşusu olduğu için çok arkadaş canlısı insanlar bulacaksınız.

7. Belize

7. Belize

Karayipler, doğası ve zengin tarihiyle yaşanılması gereken yerlerden. Yaşam masrafları için ayda 889 dolar yeterli. 405 binin biraz üzerindeki nüfusuyla Orta Amerika'daki en az nüfuslu ülkelerden biri olmaya devam ediyor.

6. Honduras

6. Honduras

Başka bir Karayip ülkesi olan Honduras, 9 milyondan fazla nüfusa sahip. İlginç bir şekilde Honduras, yanardağları olmayan tek Orta Amerika ülkesi. Aylık yaşam maliyeti 765 dolar ile uygun bir maliyetle yaşarken güzel bir doğal ortam sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mısır

5. Mısır

Hepimiz piramitleri yakından görmeyi hayal etmişizdir... Mısır'da yaşam antik tarihin büyük harikalarıyla dolu. Afrika ve Orta Doğu sınırındaki bu ülkede yaşamak oldukça ucuz. Aylık sadece 449 dolar.

4. Papua Yeni Gine

4. Papua Yeni Gine

Papua Yeni Gine, dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biridir. Buna rağmen kaynaklar açısından zengin ve güzel manzaralara sahip. Ayrıca sıcak, arkadaş canlısı insanlara ev sahipliği yapıyor. Ayda ortalama 530 dolar ile lüks içinde yaşayabilirsiniz.

3. Bulgaristan

3. Bulgaristan

Bulgaristan gibi bir ülkenin en önemli avantajı, ayda 654 dolar olan düşük yaşam maliyeti. Ayrıca İtalya ve Fransa gibi daha pahalı ülkelere ve Yunanistan ve Türkiye gibi ülkelere kısa mesafede.

2. Çek Cumhuriyeti

2. Çek Cumhuriyeti

1014 dolar ile bu listenin en pahalısı, ama buna değer! Çek Cumhuriyeti'nin özellikle Prag gibi bir şehrinde yaşamak paha biçilemez. Muhteşem kültürü, eski dünya cazibesiyle dünyanın her yerinden insanları kendine çekiyor. Prag aynı zamanda dünyanın en güvenli şehirlerinden biri.

1. Yunanistan

1. Yunanistan

Yunanistan'da da yaşam maliyetleri 1000 doları aşıyor. 1008 dolarlık yaşam giderleriyle Yunanistan, yaşayabileceğiniz kültürel açıdan en çeşitli, tarihsel olarak en zengin yerlerden biri.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öte Kisi

Saçma bir liste olmuş. Ekvador, Pakistan gibi süper güvenli yerlerin olmasının dışında kalanının da bazılarının hiç bir dayanağı yok. Yunanistan'da yaşam mal... Devamını Gör

Catheginger

Buralarda Mısırdaki dedemizden kalan mirası yiyeceğiz herhalde. İş bulma koşulları oldukça zor. Öyle az parayla da zengin yaşamıyorsunuz. Yalan yanlış bilgil... Devamını Gör