Görüş Bildir
Haberler
Hangi İmparatorlukta Yaşamalıydınız?

etiket Hangi İmparatorlukta Yaşamalıydınız?

diazepam
01.08.2014 - 11:27 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 12:08

Osmanlı, Hun, Moğol, Maya, Hitit... Hangi İmparatorlukta huzuru bulabilirsiniz hiç düşündünüz mü? Sanat, ekonomi, askeri güç, mimari, ticaret ve daha birçok yönüyle size en uygun imparatorluğu buluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir gladyatör kaskı seçerek başlayalım

2. En sevdiğiniz fantastik film?

3. "Bir ilişkide olması gerekenler" listesinde en üst sıraya hangisini yazarsınız?

4. Bir şato seçiniz

5. Bir partiden erken ayrılmanızın sebebi hangisi olabilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçinizi ısıtan gülümseme?

7. Sizi büyüleyen kristal hangisi?

8. "Uzaylı" denince kafanızda oluşan figür hangisine daha yakın?

9. Sabah erkenden uyandınız, ne için?

10. Mitolojik bir tanrı seçiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Pers imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Pers imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

Siz bugünkü İran, Irak, Ermenistan, Afganistan, Türkiye'nin doğu bölgesi, Suriye'nin bir kısmı, Pakistan, Kafkaslar, Orta Asya ve Arabistan'ın tamamını kapsayan ve bir döneminde Mısır, Ürdün, Filistin ve Lübnan'ı da içine alan Pers imparatorluğunda yaşamalıydınız. İran tarihinin en önemli ve en başarılı zamanlarına hükmetmiş, kültürü ile Roma imparatorluğu dahil birçok bölgeyi etkilemiş, ayrıca Avrupa ve Asya ortaçağ sanatının oluşmasında göze çarpan bir rol oynamış Pers imparatorluğu tam size göre bir imparatorluk. Kültürel, mimari ve edebi açıdan çok şaşalı bir imparatorluk olan Pers imparatorluğu sizin zevklerinize, yaşam tarzınıza uygun bir hayat vadediyor. Edebiyatçıları, mimarları ve filozofları himayesi altına alan Pers kralları sizin için ideal yönetici portresi çiziyor.

"Osmanlı imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Osmanlı imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

1299-1922 yılları arasında 623 yıl boyunca varlığını sürdürmüş, Doğu Avrupa, Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika'ya kadar topraklarını genişletmiş ve 16. yüzyılda dünyanın en güçlü imparatorluğu halini almış olan Osmanlı İmparatorluğu tam sizlik. Her ne kadar bir Türk-İslam devleti olsa da genel olarak din, dil ve ırk ayrımından uzak durduğu için yüzyıllarca birçok devleti ve milleti hakimiyeti altında tutmayı başarmış olan Osmanlı size istediğiniz hayatı verebilecek bir imparatorluk. Güçlü ordusu, iyi kurulmuş devlet sistemi, adaletli yönetimi, kuvvetli toplumsal yaşamı ile Osmanlı sizin için ideal bir imparatorluk.

"Roma imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Roma imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

Tiberius, Caligula, Nero, Titus, Aurelius, Commodus gibi renkli, deli dolu imparatorların yönettiği bir imparatorlukta yaşamak eminiz ki sizin de hoşunuza gidecekti. Antik dönemin bu en büyük imparatorluğunda, Akdeniz'i kendine göl etmiş bir krallıkta yaşamak, kültürel faaliyetleri ve spor müsabakalarını destekleyen yöneticilere sahip olmak, varlığını bugün dahi koruyan devasa binalara, tiyatrolara, spor & gösteri sahalarına sahip olmak sizi ziyadesiyle tatmin edecektir. Olmadı orduya katılıp o günkü yaşanan dünyanın büyük kısmını dolaşma fırsatı da bulabilirdiniz. Hele 'beş iyi imparator' dönemine denk geldiyseniz ne mutlu size.

"Moğol imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Moğol imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

Tarih sahnesine kısa süreliğine boy göstermiş olsa da Cengiz Han gibi büyük bir imparatorun öncülüğünde çok geniş sınırlara ulaşmış, dünyanın %22'sine yayılmış bir imparatorlukta yaşamak sizi tatmin edecektir. Bu kadar geniş olması sebebiyle tüm ticaret yollarını kendi bünyesinde toplamış ve ticaretin güvenilir hale gelmesini sağlamıştır. Kısa süreli de olsa bu barış, refah dolu ve engin topraklar üzerinde yaşamak, doğa ile iç içe, tüm dinlere saygılı bir imparatorlukta yaşamak size iyi gelecektir.

"Avusturya-Macaristan imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Avusturya-Macaristan imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

Neredeyse Orta Avrupa'nın tüm ülkelerini bünyesinde toplayan bu imparatorluk tarih sahnesinde kısa süre kalsa da size mutlu mesut yaşamak için gerekli ortamı sunabilecek bir imparatorluk. Kökeni 1280'li yıllara kadar uzanan Habsburg hanedanın yönettiği bu imparatorlukta kültürel, edebi, müzik, güzel sanat, vb. aktiviteleri doyasıya yaşamanız mümkün olurdu. Birinci dünya savaşının başlaması bu imparatorluğun arşidükünün öldürülmesiyle başlamış ve savaş sonunda imparatorluk dağılmıştır. Olsun size yaşadığınız mutlu ve güzel günler yetecektir.

"Bizans imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Bizans imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

Merkezinin İstanbul'da olması bile sizin için kafi aslında. İstanbul'un en güzel yerine kurulmuş olan, forumları, hipodromu, geniş yolları, surları, heykelleri ile sizi tatmin edebilecek bir imparatorluk. Bin yılı aşkın süre hüküm sürmüş olan, refah ve bolluk vadeden, güçlü, sanatsal yönü olan, filozoflara, bilime değer veren bu imparatorluğun en güçlü olduğu dönemlere denk geldiyseniz keyif alacağınız bir yaşam sürmeniz mümkün. Ayasofya, Tekfur sarayı, Çemberlitaş, vb. birçok eser vermiş olan Bizans imparatorluğu size güzel bir yaşam vadediyor.

"Hun imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

"Hun imparatorluğu"nda yaşamalıydınız!

Avrupa'nın bugünkü yapısının oluşmasına öncülük etmiş, neredeyse Avrupa'nın tamamını ele geçirmiş olan bu imparatorluk tam sizlik. Sırf büyük imparator Attila'nın yönetiminde yaşamak bile size yetiyor aslında. Batı ve Doğu Roma İmparatorluğu gibi iki büyük imparatorluğun bulunduğu bir dönemde Avrupa'yı ele geçirmek, buraya bugünkü şeklini vermek kolay iş değil ama Hunlar bunu başarmış bir imparatorluk. Şarap ve ipek düşkünü olan Hun imparatorluğu sizin için son derece ideal.

"Hitit Devleti"nde yaşamalıydınız!

"Hitit Devleti"nde yaşamalıydınız!

Anadolu'nun bağrında yeşeren, Avrupa'dan geldikleri varsayılan bu imparatorluk, kralı bile denetleme yetkisine sahip devlet organlarının varlığıyla size özlediğiniz demokratik yönetimi M.Ö. 1200'lerde sağlıyor. Yönetim organlarında kim olduğuna bakılmaksızın herkesin özgürce konuşabilmesi, fikirlerini ifade edebilmesi ve bu mecliste kesinlikle ceza verilmemesi bugünlerde bile ulaşamadığımız erdemlerden. Sanatta ve mimaride oldukça ileride olduğunu gördüğümüz bu küçük ama güçlü devlet sizin keyifle yaşayabileceğiniz bir devlet olma özelliğine sahip.

"Maya Uygarlığı"nda yaşamalıydınız!

"Maya Uygarlığı"nda yaşamalıydınız!

Astronomi, matematik, mimari ve sanat gibi birçok alanda ileri bir uygarlık düzeyinde olan, geniş bir alanda uzun süre hüküm sürmüş olan Maya Uygarlığı tam size göre bir yer. Klasik-öncesi dönemden itibaren olağanüstü yapılar inşa eden ve Nakbé, Mirador, San Bartolo, Cival gibi büyük kentler kurmuş olan Mayalar klasik dönemde de bugün dünya mirası listesinde olan Tikal, Quiriguá, Palenque, Copán, Río Azul, Calakmul, Piedras Negras gibi kentler kurmuşlardır. Kadına kıymet veren, kadın yöneticilere sahip, mimari açıdan döneminin çok ilerisinde, sağlam temellere sahip bir toplum inşa etmeyi başarmış olan Mayalar sizin için son derece uygun bir imparatorluk. Çikolatanın temellerini atmış olması bile size yeter aslında!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
22
11
10
5
2
2