Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet'e Zırhlı Araç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet'e Zırhlı Araç

Deniz Gök
21.05.2015 - 23:50 Son Güncelleme: 22.05.2015 - 11:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve AHaber ortak yayınında Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Mehmet Görmez'e yeni bir makam aracı tahsis ettiklerini açıkladı. Erdoğan, 'Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı yapılmış bu nezaketsizliğe, bu makama yakışan, o makama layık olan bir şeyi, cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bir jest olarak yapalım dedik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e jest olarak yeni bir Mercedes tahsis edildiğini söyledi. Görmez eleştiriler nedeniyle yaklaşık 1 milyon liralık makam aracını ‘ibret-i alem olsun‘ diyerek iade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Nissibi Köprüsü açılışında 'Yarın bir müjde duyabilirsiniz. Bu müjde Diyanet İşleri Başkanımızla alakalı olacak' diye konuşmuştu.

ATV, AHaber ortak yayınında Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracının fiyatı oldukça tartışılan ve sonrasında aracı iade kararı alan Mehmet Görmez'e Mercedes tahsis edildiğini söyledi.

Mercedes polemiği

Mercedes polemiği

Makam aracı polemiği, HDP ile Görmez arasında yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Diyanet İşleri Başkanı, aldığın lüks Mercedes'in camından dışarı baktığında bu adaletsizliği görebilecek misin merak ediyorum' sözünün ardından Görmez, makam aracını iade etme kararı almıştı.

Tartışmaya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da yaptığı konuşmada HDP'nin tavrını eleştirip, bu jestin sinyallerini vermişti. Cumhurbaşkanı, Mehmet Görmez'e 'Çıkmışlar, Diyanet İşleri Başkanı'nın arabasıyla uğraşıyorlar. Kusura bakmasın Diyanet İşleri Başkanım, eğer benim haberim olsa ben derdim ki, 'Sakın bu arabayı verme.' O makam, bu tür bir arabaya fazlasıyla layık' çağrısında bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Zekeriya Öz'e tahsis ettiği zırhlı araç çekiciyle götürülürken...

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Ergenekon Savcısı olduğu dönemde Zekeriya Öz'e makam aracı tahsisiyle gündeme gelmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan ilk tepkiler şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0