Görüş Bildir
Haberler
Bu Filmleri İzlemeyen Kalmasın: 2021'in En İyi 20 Filmi!

Bu Filmleri İzlemeyen Kalmasın: 2021'in En İyi 20 Filmi!

04.01.2022 - 08:30 Son Güncelleme: 04.01.2022 - 11:42

Geçtiğimiz yılın en iyi filmlerinden kaçını izlediniz? Kaçı izlenecekler listenizde yer alıyor? Bu kaliteli yapımların hiçbirini kaçırmamanız için aldığı yorumlara göre 2021'in en iyi 20 filmini listelediğimiz bu içeriğe bir göz atıp eksiklerinizi kapatmanızı öneriyoruz. 

Not: Film açıklamalarında Beyazperde sitesinden yardım alınmıştır. Filmler, IMDb puanına göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://www.timeout.com/movies/best-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Passing

20. Passing

IMDb: 6,6

Clare, 1920’ler hayatını beyaz gibi davranarak yaşamaya karar veren açık tenli siyah bir kadındır. Kendisi gibi olan okul arkadaşı Irene ise Afro-Amerikan toplumunun içinde yaşar. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen Clare ve Irene, seçimleri nedeniyle çatışma yaşar. Renk çizgisinin zıt taraflarında yaşamayı seçen Clare ve Irene, zamanla birbirlerini kendi dünyalarına çeker.

19. Titane

19. Titane

IMDb: 6,7

Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

18. Spencer

18. Spencer

IMDb: 6,8

Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikâyesini konu ediyor. 1991 yılında İngiltere Kraliyet ailesi Noel tatilini Sandringham Köşkü'nde geçirmeye karar verir. Her şey yolunda gözükür ancak Lady Diana mutsuzluğunu saklamaya çalışır. Dışarıdan gözüken şaşalı yaşamın içine hapsolan Diana, Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna geldiğini düşünür ve 1991 Noel tatilini Kraliyet içinde geçirmek istediği son günleri olmasına karar verir.

17. Pig

17. Pig

IMDb: 6,9

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu Pig, bir yer mantarı toplayıcısının hikâyesini anlatıyor. Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob'un can dostu olan ve ona yiyecek aramasında yardım eden domuz kaçırılır. Bu nedenle Rob, Portland'da bıraktığı geçmişiyle yeniden karşılaşmak ve yüzleşmek zorundadır.

16. The Power of the Dog

16. The Power of the Dog

IMDb: 7,0

Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikâyesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. In The Heights

15. In The Heights

IMDb: 7,3

New York’un Washington Heights mahallesinde geçen hikâye, bir şarap dükkanı sahibine odaklanıyor. Büyükannesinden kendisine bir servet miras kalan dükkan sahibi, dükkanı kapatıp emekli olma ve Dominik Cumhuriyeti’ne yerleşme konusunda karışık duygular içinde kalıyor.

14. Nomadland

14. Nomadland

IMDb: 7,4

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarını kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

13. Petite Maman

13. Petite Maman

IMDb: 7,4

Dilimize Küçük Anne olarak çevrilen film, annesinin çocukluğunun geçtiği eve gittiğinde, bir ağaç ev yapmakla uğraşan bir kızla tanışan Nelly'nin yaşadıklarını konu ediyor. Sekiz yaşında bir çocuk olan Nelly, çok sevdiği büyükannesini kaybeder. Bu durumun ardından Nelly, annesi Marion'un çocukluk evini temizlemesine yardım etmek için Nelly'nin ormanın yakınlarında olan evine gider. Bu sırada Nelly çevredeki ormanda gezerken, annesinin çocukken oynadığı ağaç evi keşfeder. Annesinin bir anda gittiği sırada Nelly, ağaç ev yapmakla uğraşan bir kız olan Marion ile tanışır.

12. No Time To Die

12. No Time To Die

IMDb: 7,4

No Time To Die, aktif hizmetten ayrılmasına rağmen dostunun yardım çağrısıyla kendisini yeniden zorlu bir maceranın içinde bulan Bond'un hikâyesini konu ediyor. Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond'un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter'ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond'dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer.

11. Minari

11. Minari

IMDb: 7,5

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından epey sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jacob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Velvet Underground

10. The Velvet Underground

IMDb: 7,5

Belgeselde, ünlü Amerikan rock grubu The Velvet Underground'a odaklanılıyor. 1960'lar ve 70'lerde öne çıkan ikonik solisti Lou Reed'in ve grupla bağlantılı diğer kişilerin ele alındığı belgeselde, arşiv görüntüleri, stüdyo kayıtları ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan performans görüntülerine yer veriliyor.

9. The Mitchells vs The Machines

9. The Mitchells vs The Machines

IMDb: 7,7

Ailem Robotlara Karşı, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

8. Sound of Metal

8. Sound of Metal

IMDb: 7,8

Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı duymasıyla altüst olur. Doktor, Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

7. Drive My Car

7. Drive My Car

IMDb: 7,9

Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

6. West Side Story

6. West Side Story

IMDb: 7,9

1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Quo Vadis, Aida?

5. Quo Vadis, Aida?

IMDb: 8,0

Aida, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşayan genç bir kadındır. BM için çevirmenlik yapan Aida, Sırp ordusu iktidara geldiğinde siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Aida, gittikçe daha korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalır.

4. Licorice Pizza

4. Licorice Pizza

IMDb: 8,1

Licorice Pizza, 70'li yıllarda San Fernando Valley'de yaşayan bir lise öğrencinin yaşadıklarına odaklanıyor. Yetenekli bir oyuncu olan lise öğrencisi Gary Valentine'in hayatı, okuluna gelen fotoğraf asistanı Alana Kane'i görmesiyle bambaşka bir hal alır. Alana'nın kendisinden on yaş büyük olmasına rağmen Gary, onu akşam yemeğine davet eder. Hayatta yolunu bulmaya çalışan Alana, Gary'nin olağanüstü özgüveninden etkilenir. Zamanla birbirlerinden ayrı kalamaz hale gelen Alana ve Gary, birlikte büyüyüp gelecekleri için mücadele etmeye başlarlar.

3. Summer of Soul (… Or When the Revolution Could Not Be Televised)

3. Summer of Soul (… Or When the Revolution Could Not Be Televised)

IMDb: 8,2

Belgeselde, 1969 yılında düzenlenen 300 bin kişiden fazla katılımcısı bulunan Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor. 50 yıl önce çekilen görüntülerin gün yüzüne çıktığı belgeselde, Afrikalı Amerikalı müzik kültürü izleyicilere tanıtılıyor.

2. Dune

2. Dune

IMDb: 8,2

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikâyesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

1. The Father

1. The Father

IMDb: 8,3

Baba, yaşlılığı ile başa çıkmaya çalışan bir adamın hikâyesini konu ediyor. 80 yaşında huysuz bir adam olan ve yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden Anthony, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Ancak zamanla Anthony’nin gerçeklik algısının sarsılmaya başlaması ve kızının da günlük olarak onu ziyaret edememesi üzerine bir yardımcı bulmak zorunlu hale gelir. Hafıza problemleri yaşayan Anthony, sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın