Görüş Bildir
Haberler
'Büyük Barış Yürüyüşü'ne Valilikten İzin Yok

'Büyük Barış Yürüyüşü'ne Valilikten İzin Yok

Ulaş
25.07.2015 - 11:26 Son Güncelleme: 25.07.2015 - 17:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış Bloku tarafından organize edilen ve İstanbul'da yapılması planlanan Büyük Barış Yürüyüşü İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Barış Bloku ise organizasyonun yürüyüş kısmını iptal etti.

Barış Bloku tarafından Tepebaşı'ndan Aksaray'a düzenlenecek ve çok sayıda kişinin buluşmasının beklendiği Büyük Barış Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

İstanbul Valiliği tarafından Barış Bloku temsilcilerine gönderilen tebligatta, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gerekçe gösterilerek yüryüüş yasaklandı. Yürüyüş güzergahının toplantı ve yürüyüş alanları içinde olmadığı belirtilen kararda, 'Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle provokatif eylemlere mahal verebileceğinden ilimizdeki huzur ve güvenliğin kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve huzurunun bozulması , bölgedeki yoğun trafik seyrinin engellenerek vatandaşlarımızın karşı karşıya kalacağı mağduriyetin önlenmesi gerekçesiyle uygun görülmemiştir' ifadelerine de yer verildi.

Yürüyüş yok, açıklama var

Yürüyüş yok, açıklama var

Barış Bloku ise organizasyonun yürüyüş kısmını iptal etti. Saat 16:00’da Aksaray Meydanı’nda açıklama yapılacak. Grubun açıklamasında, 'Basın açıklaması daha önce belirtilen çerçeve ve kitlesellikte yapılacak. Etkinlikte sadece ortak pankart ve ortak dövizler yer alacak. Uluslararası katılımcılar da açıklamada yer alacak' denildi.

'Şiddet ortamını nasıl kontrol altında tutacağız?'  

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaptığı basın toplantısında gazetecilerin Valilik'in 'Büyük Barış Yürüyüşü'ne izin vermemesiyle ilgili sorusuna ilişkin şunları söyledi: 

'Toplantı ve gösteri yapma hakkına herkes sahiptir. O anda güzergâhta yaşanacak trafik, güvenlik riski, vatandaşlarımızın haklarını ihlal edebilecek vs. gibi bütün sorumluluk Valilik ve Emniyet’teyken kimse tek taraflı olarak şurada yürüyeceğiz çağrısında bulunamaz. Biz şiddet ortamını nasıl kontrol altında tutacağız? Bugün sosyal medyada farklı bir grup, karşı güzergâhta yürüme talebinde bulunursa ne olacak? Önceden izin alınmadan, tam da böyle bir kritik aşamada yürüyüşe izin verilemez. Toplantı ve gösteri hakkı vardır. Gösterilen yerlerde barış içinde toplanabilirler.'

Evrensel ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0