Görüş Bildir
Haberler
Arınç: 'Gökçek, Paralel Yapının Kucağında Oturdu, Ankara'yı Parsel Parsel Sattı'

Arınç: 'Gökçek, Paralel Yapının Kucağında Oturdu, Ankara'yı Parsel Parsel Sattı'

Batuhan
22.03.2015 - 14:48 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 09:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanlığı hizmet birimlerinin Beştepe'ye taşınmasının ardından Başbakanlığa devredilen Çankaya Köşkü'nde Davutoğlu'nun başkanlığında biraraya geldi. Bülent Arınç Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konuları  basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in istifa çağrısına da yanıt veren Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Terbiyesizce bir açıklamadır, Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir' dedi.

Hükümet Sözcüsü Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Saray ve hükümet arasında çekişme iddiası

Tecrübelerimle gönlümden kalbimden geçen bir şeyler söylersem kamuoyu elbette bunu tartışabilir. Biz duygusal polemiklere girecek tıynette insanlar değiliz. Ateş çemberinden geçerek bugünlere geldiğimizi, sayın Cumhurbaşkanı ile olan hukukumuzun bir kardeşlik hukuku olduğunu bilmenizi isterim. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı düşüncelerini ifade ediyor.  Bize düşen onu bilgilendirmektir. Yaptığım konuşmalarda en ufak bir saygısızlık göremezsiniz. Bugün geldiğimiz noktayı hayırlı görüyorum.  Benim sözlerimi o yanlış anlamaz. Çözüm süreci ve diğer konularda kendisini eksik bilgilendirdiysek kusuru kendimizde aramalıyız. Benim adım Bülent Arınç, ben cam gibi bir adamım. Ben kimsenin çantasını taşımadım. Her sözümün arkasından kimse acaba nedene böyle söyledi diye bir şey aramasın. Bu adam doğru söylediği için 9 köyden kovulmuştu denecek.  Ben uzatılan mikrofondan 40 yıldır kaçmayan biriyim. Sorulduğu zaman düşüncelerimi ifade etti. Ne anlama geldiğini herkes çok iyi anladı.  

Melih Gökçek'in istifa çağrısı

Bu terbiyesizce bir açıklamadır.  Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli değiller. Onun istediği noktaya siyasi hayatım boyunca çok kez gelmişimdir. Ben burada bir dava için varım. Birileri gibi koltuk sevdasından değil. Senin haddin değil, hakkın değil. Benim onun değerli eşine karşı çok büyük saygım var. Dindar bir hanımefendi. Bugün o hanımefendiyi üzmüş olacağım. 

'Oğlunun milletvekilliğini garanti etmek istiyor'

8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse bu konuyu konuşmak isterim. Bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun milletvekilliğini garanti etmek istiyor. Beni daha fazla konuşturmayın. Ahmet Hakan gazetecilik yapıyor, onun yaptığı tetikçiliktir. Ben buyum, her şeyimle ortadayım. 

'Oy için paralel yapının kucağında oturmuştur'

Belediye başkanlığı adaylığı sırasında bu yapının kucağında oturmuştur.  Ankara'yı parsel parsel satmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapıya ilişkin bir tek kötü söz çıkmamıştır.  Ben adaylığına itiraz ettim.  Artık yeter dedim, Ankara'ya yakışmıyor. O günden kalan hıncını bugün çıkarıyor. Bana bunu saldırtan kişileri 8 Haziran'da ortaya çıkartacağım.'

Öcalan'ın mesajı

Cumhurbaşkanı ve Başbakan cumartesi akşamı bir görüşme yaptılar. Bu görüşmeden haberdar değilim. Öcalan'ın nevruz mesajı analiz ediliyor. Bizim beklentilerimiz farklıydı.

'İzleme heyeti bizim kabulümüzdür'

İzleme heyetinde bulunacak kişilerin Akil İnsanlar içinden olacağını rahatlılıkla söyleyebilirim. 15-16 kişiden bahsedildi ama sonradan yalanlandı. Bunun sayısının 5-6 civarında olacağını düşünüyorum. Ama bizim düşüncemiz yetmiyor. Onların da onayını almamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci başlatan insan olarak bilgilendirilmelidir

'Diyalog başka bir şey müzakere başka'

Bizim kabul edemeyeceğimiz noktalar tabii ki vardır. Eşme'den bahsedilmiş olması gibi. Bir şey yapılacaksa örgütün terminolojisiyle yapılamaz. Diyalog başka bir şey müzakere başka bir şey. Biz müzakere sözünü kabul etmiyoruz. Henüz o noktada değiliz. Biz anayasa ile bağlıyız, kanunlarla bağlıyız.'

Melih Gökçek, bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nı izleme heyetine yönelik sözleri nedeniyle eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç'ı 'paralel yapı ile işbirliği yapmakla suçlamış', 'Seni istemiyoruz' demişti.

Arınç'ın Açıklamalarına Sosyal Medya'dan Tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0