Görüş Bildir
Haberler
Ali İsmail Korkmaz Ölümünün 2. Yıldönümünde Anıldı

Ali İsmail Korkmaz Ölümünün 2. Yıldönümünde Anıldı

FreiGeist
10.07.2015 - 09:36 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 20:16

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerce dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 2′nci yıl dönümünde Hatay ve Eskişehir'de anıldı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir’deki Gezi Parkı protestoları sırasında sivil polisler ve sopalı esnaflar tarafından dövülerek komaya giren Ali İsmail Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz’da yaşamını yitirmişti...

Antakya Ekinci Mezarlığı'ndaki anmaya Ali İsmail'in anne, baba ve ağabeyi ile yeğenlerinden başka Gezi'de hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice ve ağabeyi Adnan Cömert ile Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan katıldı. Oğlunun mezarına elini sürerek gözyaşı döken anne Emel Korkmaz, mezara çiçekler dikti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anma sırasında kısa bir konuşma yapan Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: 

'Bizim için artık hayat karanlık maalesef. Ama biz bir nebzede olsa güçlü durabiliyorsak, bu sizlerin sayesindedir. Maalesef bu analar ağlıyor ama dileğimiz başka annelerin ağlamaması.

 Biz Ali İsmail'in anısını, onun hayat felsefesiyle, barışla aydınlık bir dünya hayaliyle devam ettirmeye çalışıyoruz. Temennimiz başka anaların ağlamaması, başka evlerin yıkılmaması. 

Çünkü Ali İsmail evimizin neşesiydi. Bundan sonra başka analar ağlamasın, başka Ali İsmailler, başka Abdocanlar, başka Ahmetler yitirilmesin. Biz başka anaların ağlamadığı bir dünya istiyoruz. İnanıyoruz ki o gün bir gün gelecek.'

"Ali bizimle de bizden sonra da yaşayacak"

"Ali bizimle de bizden sonra da yaşayacak"

Anne Emel Korkmaz ise; 'Geliyorum sadece taşına toprağına dokunabiliyorum. Yeğenleri okula başlayacak, Ali Yusuf'u çok merak ediyordu, göremedi, Ama Ali Yusuf her gün amcasının fotoğraflarını öpüyor. Ama Ali bizimle de bizden sonra da yaşayacak bundan eminim. Sizler gibi iyi yürekli insanlar olduğu sürece bizim çocuklarımız yaşayacak. Ama o katiller, katil damgasıyla yaşayacak, sadece kendileri de değil çocukları da.'

Ali İsmail'in kabrini ziyaret ile başlayan anma, saat 20.00'de Sümerler Amfi Tiyatro'da, Melike Demirdağ, İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Şükrü Erbaş'ın katılımlarının yanı sıra, ALİKEV Tiyatro Topluluğu ve Kaldırım Müzik Topluluğu ve Nihat Mugil'in eşlik edeceği etkinliklerle devam edecek.

Anma etkinliği ALİKEV'in Twitter hesabından takip edilebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir: "Unutmadık unutturmayacağız"

Eskişehir: "Unutmadık unutturmayacağız"

Eskişehir'de akşam saatlerinde Üniversite Caddesi girişinde toplanan ve aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, 3’ü Eskişehir’in olmak üzere çeşitli illerden gelen CHP’li 17 milletvekilinin de bulunduğu kalabalık, ‘Ali İsmail Korkmaz hala 19 yaşında! Unutmayacağız!’ yazılı pankart açtı, sloganlar attı.

Burada Ali İsmail anısına sergilenen oyunun ardından grup İnönü Caddesi tarafında bulunan Ali İsmail Korkmaz heykeline doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık sık sık ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ ve ‘Ali’ye kıyanlar memleketi soyanlar’ sloganı attı.

Gruptakilerin yanlarında getirdikleri karanfilleri heykele bırakmasının ardından konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda 13 yıllık AKP iktidarının ülkede onlarca genci ölümüne sebep olduğu ifade edilirken, ‘Polise emri ben verdim’ diyen Erdoğan başta olmak üzere tüm sorumlulardan hesap sorana kadar mücadelemiz devam edecek. Ali İsmail hep 19 yaşında. Unutmadık, unutturmayacağız.” denildi.

Saldırıya uğradığı yere karanfil bıraktılar

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağıldı. CHP’li 17 milletvekili ise Ali İsmail Korkmaz’ın 2 Haziran 2013 tarihinde saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırının önüne giderek buraya karanfiller bıraktı.

Nejat İşler'in sesinden "Yeter ki Hayal Et"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali İsmail'i öldürenlerin cezaları 'iyi hâl'den indirildi

Ali İsmail Korkmaz Gezi eylemleri sırasında gece geç saatlerde sivil kıyafetli kişilerce dövülmüş, ancak failler kamera kayıtları kayıp olduğu için uzun süre tespit edilememişti.

Silinmiş ve tahrip edilmiş görüntülerin ortaya çıkmasıyla hem Ali İsmail'e yapılan acımasız saldırının boyutları, hem de saldırıyı gerçekleştirenler netleşti.

Eskişehir'de 8 kişi hakkında dava açıldı.

Ailenin ve avukatların itirazlarına karşın dava güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri'ye alındı, 21 Ocak 2015'te de Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Korkmaz'ın ölümünde sorumlu tutulan sanıklarla ilgili kararını açıkladı; 1 numaralı sanık polis Mevlüt Saldoğan'a ölüme sebebiyet vermek suçundan 13 yıl hapis cezası verildi sonra iyi halden ceza 10 yıl 10 ay hapse çevrildi.

Diğer polis Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken, indirimle 10 yıla düşürüldü. 

Üç fırıncı hakkındaki 8'er yıllık hapis cezası iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 aya düşerken, bir sanık da tahliye edildi. 

İki polis ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.

DHA ve BBC Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0