Görüş Bildir
Haberler
Abbasağa Parkı'na Kafe Yapılmayacak

Abbasağa Parkı'na Kafe Yapılmayacak

ATKN
07.05.2015 - 16:53 Son Güncelleme: 08.05.2015 - 15:22

Fotoğraf: @kolektifler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi eylemleri süreci ve sonrasında forumlara ev sahipliği yapan Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’na, belediye tarafından yapılmak istenen kafe inşaatı için giren iş makinesi dün halkın tepkisi üzerine çalışmayı durdurdu. Tepkilerin artmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 'Halkın onaylamadığı hiçbir işlem yapılmayacak. Yanlış anlaşılma için özür dileriz' dedi.

Abbasağa Parkı'nın giriş kısmındaki spor aletleri dün Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. Bugün iş makinasının parkta çalışma yaptığını gören mahalleliler alana kafe yapılacağını öğrenince çalışma yapan işçilere tepki gösterdi. Yoğun tepki üzerine çalışma yapan işçiler, iş makinasını park içinde bırakıp gitti.

'Belediye buraya bir kafe yapmak istiyor, biz buna karşı çıkıyoruz'

'Belediye buraya bir kafe yapmak istiyor, biz buna karşı çıkıyoruz'

Fotoğraf: DHA

Park içinde kafe istemediklerini söyleyen vatandaşlar çalışmanın olduğu yerde beklemeye başladı. 

Doğma büyüme Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Altıner Kalafat, “Bu alan Abbasağa’nın tek yeşillik alanı bizim halkımız gece gündüz burada toplanıyor, burası bizin oturma alanımız. Belediye buraya bir kafe yapmak istiyor. Biz buna karşı çıkıyoruz. Böyle bir şey yapılırsa bir betonlaşma başlayacak parkımızda ve bu yeşil alan telef olup gidecek. Bunu biz kesinlikle istemiyoruz ve karşıyız. Burada spor aletleri vardı. Spor aletlerini dün belediye sökmüş. Halkımız görmüş biz de müdahale etmek için geldik, toplanıyoruz bunu yaptırmayacağız' dedi.

Fotoğraf: DHA

Belediye yetkilileri, Abbasağa A Kapısı girişine ‘Kış Bahçesi’ adıyla yapılması düşünülen kafeyi mahalle muhtarının talep ettiğini söylese de, muhtar Yüksel Sağat bu iddiayı yalanlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazinedar: Her iş için halka sorarsam hiçbir iş yapamam

Hazinedar: Her iş için halka sorarsam hiçbir iş yapamam

Fotoğraf: Yarın Haber

Tepkiler nedeniyle akşam saatlerinde parka gelen Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar açıklama yaparak projeyi yapacaklarını belirtti. Halk ise tepki gösterdi. Hazinedar, kafeyi Beltaş firmasının işleteceğini söyledi. Hazinedar 'Her iş için halka sorarsam hiçbir iş yapamam' dedi. 

Hazinedar'ın sözleri nedeniyle tepkiler daha da arttı. Tepkiler nedeniyle parktan ayrılmak zorunda kalan Hazinedar oylama yapacağını belirterek bunun neticesinde projeyi yapıp yapmayacaklarına karar vereceklerini söyledi. Hazinedar, parktan ayrılırkan yuh sesleri yükseldi.

Abbasağa Parkı'na kafe yapımına karşı çıkan vatandaşlar akşam saatlerinde parkta toplanmaya devam etti. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı da parkta toplananlara destek verdi.

Yaşam savunucuları ve Beşiktaş Kent Savunması’nın çağrısıyla dün akşamı Abbasağa Parkı’nda toplananların gerçekleştirdiği forumda SİT alanı olan parka dair bilgi verildi, konuşanlar parka kafe istemediklerini, spor aletleri sökülen ve kazılan parkın eski haline getirilmesini istediklerini söyledi. Abbasağa Forumu 11 Mayıs’ta yine parkta toplanma kararı aldı.

'Halkın onaylamadığı hiçbir işlem yapılmayacak'

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, halkın onaylamadığı hiçbir işlem yapılmayacak dedi.

https://twitter.com/aykuterdogdu/status/596334316302573569

DHA, Dikenİleri Haber, Bianet ve ETHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0