Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılında Vizyona Girecek ve Zihinleri Bulandırmaya Niyetli Olan 19 Bilimkurgu Filmi

etiket 2016 Yılında Vizyona Girecek ve Zihinleri Bulandırmaya Niyetli Olan 19 Bilimkurgu Filmi

Görünüşe göre 2016 yılı da oldukça zevkli ve kafa karıştırıcı geçecek! 

Not: Film açıklamaları şu ve şu sitelerden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Batman v Superman: Dawn of Justice (Batman ve Superman: Adaletin Şafağı)

2013 yazının bol gişeli hiti Man of Steel'in devamı olacak yapımda bu sefer Superman ve Batman beraber yer alacaklar! Warner Bros. yapımcılığında ve yine Zack Snyder yönetmenliğinde hayata geçirilen projede senaryo yine David S. Goyer'ın kaleminden çıkacak. Henry Cavill'i tekrar Superman olarak izleyeceğimiz filmde kendisine Diane Lane, Laurence Fishburne ve Amy Adams eşlik edecek. Frank Miller'ın 1986 tarihli kitabından Batman ile Superman'ın karşı karşıya geliyor. Filmin senaryosunun da kısmen bu bölümden uyarlanacağı açıklanmıştı.

2. Independence Day : Resurgence (Kurtuluş Günü 2)

Roland Emmerich imzalı 1996 yapımı Oscar Ödüllü Kurtuluş Günü'nün 20 yıl ardından gelen devam filminin yönetmenliğini bir kez daha Emmerich üstlenirken oyuncu kadrosunda Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Charlotte Gainsbourg, Joey King ve Vivica A. Fox gibi isimler bulunuyor.

3. 5th Wave (5. Dalga)

İnsan görünümlü uzaylılar tarafından yapılan saldırıdan kurtulan genç bir kız, kaybolan erkek kardeşini aramaya koyulur. Kardeşini arama çalışmalarına uzaylı olup olmadığı belirsiz olan bir çocuk yardımcı olacaktır. Filmin yapımcıları arasında Örümcek Adam filmleriyle bilinen Tobey Maguire ve Graham King, Tim Headington gibi isimler var.

4. Divergent Series: Allegiant, Part 1 (Uyumsuz Serisi: Yandaş, Bölüm 1)

Veronica Roth’un aynı adlı kitabından uyarlanan Allegiant, Divergent (2014) ve Insergent (2015)’ın devam filmi olarak vizyona giriyor ve iki bölüm olarak yayınlanacak. Sonraki bölüm Ascendant ise 2017’de gösterime girecek. 

Tris ve Four, doğup büyüdükleri şehri daha iyi bir yer haline getirme umuduyla duvarların arkasında tehlikeli bir göreve çıkar. Yaşadıkları dünya hakkında yeni gerçekler ortaya çıkarken, Tris ve arkadaşları kime güveneceklerine karar vermelidir. Jeanine (Kate Winslet)’nin ölümünden sonra özgürlüğe kavuştuklarını düşünen Tris için işler hiç olmadığı kadar zordur.

5. Star Trek: Beyond

Paramount‘un yapımcılığını üstlendiği Star Trek serisinin son filmi Star Trek: Beyond, Star Trek: Into Darkness (2013)’ün devamı niteliğinde. Yeniden başlayan serinin 3. halkası olan Star Trek 3 (Star Trek Beyond) filminin yönetmenliğini bu sefer J.J. Abrams'tan devralan isim Justin Lin. Kısacası bol bol aksiyon sahneleri izleyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Passengers (Yolcular)

6. Passengers (Yolcular)

Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Galaksinin Koruyucuları'ndaki Starlord'u canlandıran Chris Pratt'ın yer aldığı filmde Fishburne'ün rolü henüz bilinmiyor. Yönetmenliğini Enigma filmi ile beğeni toplayan Morten Tyldum üstlendiği yapımın senaryosu ile Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e emanet. Pratt'in ilaç ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusunu canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt'in karakteri tarafından yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcuyu canlandıracak.

7. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows (Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden)

Uzun bir aradan sonra 2014'te yeniden sinema perdesine dönen 4 genç Ninja kaplumbağanın öyküleri devam ediyor. İlk filmde birlik olup ezeli düşmanları Shredder'ın planlarını alt eden kaplumbağalar New York şehrini koruma görevini daha da deneyimli olarak sürdürüyor. Bu filmin yapımcı koltuğunda da yine Michael Bay oturuyor.

8. How to Talk to Girls at Parties

8. How to Talk to Girls at Parties

Galaksiyi gezen keşif grubundan ayrılarak Londra’ya gelen bir uzaylının maceraları anlatılıyor. Film, Neil Gaiman’ın aynı adlı hikayesinden uyarlanmış. Romantik komedi-bilimkurgu türünde olan yapımın yönetmenliğini John Cameron Mitchell üstleniyor.

9. Passage To Mars

9. Passage To Mars

NASA‘nın kutup keşfi projesinin gizli günlükleri, Mars’a yapılacak ilk insanlı keşif gezisinin hazırlıklarını ortaya çıkarır. 6 kişilik bir ekip için deneysel bir uzay aracı tasarlanmıştır. Bu kayıtlarda görünen, iki dünyanın güzellikleri ve ölümcül tehlikeleri arasında, korkuların ve hayatta kalma mücadelesinin, umudun ve hayallerin yolculuğudur. Belki de Mars, kökenlerimizin sırlarına sahiptir. 

Filmin seslendirmelerinde Apollo 11 göreviyle Ay’a ayak basan ikinci insan olma ünvanına sahip olan Buzz Aldrin‘in adını da görüyoruz.

10. Midnight Special

10. Midnight Special

Bir baba ve oğlu her şeyden ve herkesten amansız bir kaçış içerisindedir; zira baba oğlunun bir takım doğaüstü güçlere haiz olduğunu keşfeder… Yönetmenliğini ve senaristliğini Jeff Nichols’un üstlendiği filmin kadrosunda Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Adam Driver, Michael Shannon, Scott Haze ve Paul Sparks yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Captain America: Civil War

Marvel alemi için sivil savaş alarmı. Süper kahraanların kimliklerinin akıbeti ne olacak? Captain America: Civil War, süper kahramanları, öykü evreninin en öenmli konusunda karşı karşıya getiriyor. Chris Evans'ın dördüncü defa Captain America kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğuna yeniden Russo Kardeşler oturuyor!

12. X-Men: Apocalypse

En çok devam filmi çekilen fantastik bilimkurgu efsanesi olma yolunda ilerleyen X-Men'in 2016 yılında seyircisiyle buluşacak olan yapımın yönetmen koltuğunda yine Bryan Singer oturacak. X-Men: Apocalypse adıyla vizyona girecek filmin kadrosunda yine Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, James McAvoy,Evan Peters gibi isimler yer alıyor.

13. Suicide Squad (İntihar Timi)

DC Comics'in bol kötülü çizgi romanı olan Suicide Squad'dan aynı isimle uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda David Ayer oturuyor. Robert Kanigher ve Ross Andru'nun yarattığı karakterleri uyarlayan isimse Justin Marks. DC Entertainment ve Warner Bros.'un ortak yapımcılığında hayata geçen projenin kadrosunda ise Margot Robbie, Will Smith, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jared Leto gibi yıldız pek çok isim yer alıyor. 

Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki Süper Güçlü Kötü Adamları biraraya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu İntihar Timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklardır?

14. Cell (Hücre)

14. Cell (Hücre)

Cell, cep telefonu sinyallerinin insanları etkileyerek onları şuursuz birer saldırgan yaratığa çevirdiği apokaliptik bir hikayedir. Stephen King‘in aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaristi de bizzat kendisi. 

Clay Riddell adlı bir sanatçı ve henüz sinyalden etkilenmemiş birkaç kişi, sinyal yayının nasıl durdurulacağını ve sinyali kimin başlattığını bulmaya çalışacaklar. Bu arada Clay Riddell, çok geç olmadan oğlunu bulmalıdır.

15. The Space Between Us (Aramızdaki Uzay)

15. The Space Between Us (Aramızdaki Uzay)

Mars‘ı kolonize etmek için yola çıkan ekibin bir üyesi hamiledir ve tarihin ilk Mars doğumlu insanı Gardner Elliot hayata gözlerini açar. Doğum sırasında annesini kaybeden Gardner, 16 yaşına geldiğinde bir dünyalıyla online ilişki yaşamaya başlar. Tulsa’yı görmek için Dünya’ya giden Gardner’ın, yabancısı olduğu bu yepyeni gezegende kendini bir uzaylı gibi hissetmesi de kaçınılmaz olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Story of Your Life

16. Story of Your Life

Ted Chiang‘in kısa öyküsünden uyarlanan filmde dilbilimci Dr. Louise Banks, dünyayı ziyaret eden uzaylıların ardından, bıraktıkları yazılı notları incelemek üzere ordu tarafından davet edilir. Yazıların sahibi heptapodlar (altı bacaklılar)’ın yazıda ve konuşmada kullandıkları dil birbirinden farklıdır ve doktorun bu dili yorumlayış şekli olayların gidişatını etkileyecektir. Senaryo, doktorun kızıyla olan hatıralarını canlanmasıyla paralel ilerliyor.

17. Replicas

17. Replicas

Trafik kazasında ailesinin ölümüne sebep olan bir nörobilimci, onları geri getirmek için engel tanımayacaktır; bu, devlet kontrolündeki bir laboratuvara, polis güçlerine ve fizik kurallarına karşı durmak anlamına gelse bile…

18. What Happened to Monday

18. What Happened to Monday

Senaryo, nüfus patlaması sebebiyle ailelerin birden fazla çocuk sahibi olmasının yasaklandığı bir dünyada, devletin infazından kaçan tek yumurta yedizlerinin hikayesini anlatıyor. Tek kişi gibi davranıp Çocuk Tahsis Bürosu’ndan kaçarken, bir yandan kaybolan kardeşlerini arayacaklar.

19. Deadpool

Marvel Stüdyoları'nın yeni bir X-Men spin off'u olan projede yönetmenliği Tim Miller üstlenirken, senaryo Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisine ait. Filmde Wade Wilson / Deadpool karakterini canlandıracak isimse Ryan Reynolds. Deadpool karakteri, X Men Origins: Wolverine'de karşımıza çıkan Deadpool'dan daha farklı bir yapıya sahip olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
687
309
91
40
30
24
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Bu galeriyi hazırlayan arkadaş Bilimkurgu ile fantastik film arasındaki farkı biliyor musun acaba?

Ser Can

deadpoolu beklemekten ciğeri solan tayfa beğene tık

Nurettin Bayar

gün sayıyorum ....9 gün kaldı

Mesut Can

Sivil savaş nedir Allah aşkına? C'yi S yaparak İngilizce Türkçe çeviri yapamazsınız.

feyk

insaat muhendisinide sivil muhendis diye cevirirler artik :)