Görüş Bildir
Haberler
Yaşlı ve Engelli Hastaya Bağırıp Azarlayan Doktor Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket Yaşlı ve Engelli Hastaya Bağırıp Azarlayan Doktor Sosyal Medyanın Gündeminde

Deniz Gök
21.06.2016 - 21:15 Son Güncelleme: 22.06.2016 - 11:22

İzmir'deki bir sağlık ocağında görevli kadın doktor, kendisi yokken odasına giren yaşlı ve engelli hastaya bağırarak hakaretlerde bulundu. Hırsızlıkla itham ettiği hastaya 'Bir şeyim kaybolursa seni şikayet edeceğim' dedi. Bu anlar bir cep telefonu tarafından kaydedilirken sosyal medya kullanıcıları kadın doktora tepki gösterdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de gelen tepkilerin ardından doktor hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

 70 yaşındaki bedensel engelli E.G ve sağlık merkezinde görevli doktor B.T.

İddiaya göre olay geçtiğimiz hafta İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı bir Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleşti.

Görevli doktor yemek saatindeyken ilaç yazdırmak için gelen 70 yaşındaki bedensel engelli E.G., doktorun odasında beklemeye başladı. Yemekten dönünce odasında hastayı gören Doktor B.T. bağırarak dışarı çıkmasını söyledi. 

Doktor B.T., yaşlı hastaya 'Bir şeyim kaybolursa seni şikayet edeceğim' diye bağırdı. 

Yaşlı adamın, 'Ara, her şeyini kontrol et, ondan sonra şikayet edersin' sözleri üzerine daha da sinirlenen doktor 'Saygısız, sizden mi öğreneceğiz insanlığı biz? İnsan bir ’kusura bakma der’, mahcup olur. Bütün cüzdanımı boşaltmışsındır belki, ne bileyim içeri girip oturacağını ben' diye bağırdı.

O anları bir kişi cep telefonuyla kaydetti

E.G.’nin cüzdanını kontrol etmesini söylemesi üzerine ise doktor, 'Bir şeyim eksik olsun göreceğim, seni bulacağım ben, hiç merak etme...' dedi.

Yaşlı adam yaşananları anlattı: Hemşire içeri girip beklememi söyledi

Yaşlı adam yaşananları anlattı: Hemşire içeri girip beklememi söyledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Felç geçirdiği için bastonla yüreyebilen hasta E.G., yaşadıklarını DHA muhabirine şöyle anlattı:

'Olay günü aile sağlığı merkezine gelip 25 numaralı sırayı aldım. Bu sırada giriş kapısı önünde gördüğüm hemşireye doktoru sordum. İçeri girip, beklememi söylediler. Ben de açık gördüğüm muayene odasına girdim. İçeride doktor yoktu. Daha sonra doktor B.T. gelip bana bağırıp, hakaret etti. Bir kabahatim olmadığını söyleyip jandarma çağırılmasını istedim. 

’Sen kapıyı açık bulsan benim evime de girersin’ diyerek bir yakıştırmada bulundu. 

Ben de ’Evini bilmiyorum. Bilseydim ziyaretine gelirdim’ diye karşılık verdim. Karşımdaki kadın olduğu için daha fazla da sesimi çıkaramadım. Kendisine hiçbir şekilde hakaret etmedim. Olayın duyulmasından sonra çocuklarım Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlara şikayetçi oldu' dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün doktor B.T. hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Doktora sosyal medyadan tepki

Doktora sosyal medyadan tepki
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doktorun bu davranışını doğru buluyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2090
712
284
138
46
22
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lu Ma

Lütfen çocuklarınıza zorla tıp okutmaya çalışmayın. Bırakın sevdikleri işi yapsınlar da biz de böyle rezilliklere maruz kalmayalım.

Mete Abi

Giydirin arkadaşlar giydirin. Böyle böyle bunlar adam olacak. Gün içerisinde yaşanan binlerce vakıadan bizim gördüğümüz bu sadece. 80 yaşındaki kadının kafas... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

iste kardesim ben öylelerini gördümmü hertürlü tepkiyi,(sikme, sokma, ecdadina ve doguranina küfürler ve bilimum onlara yakisan ne varsa) veriyorum... hepsi... Devamını Gör

Hemingway

Matematik problemi çözüp 6 yıl eğitim aldıktan sonra reçeteye suda eriyen aspirinden başka bir şey yazamayan aile hekimlerinden başka bir muamele beklemek de... Devamını Gör