Görüş Bildir
Haberler
Vali Topaca: 'Musluklar Altın Sarısı Krom Kaplama'

Vali Topaca: 'Musluklar Altın Sarısı Krom Kaplama'

Deniz Gök
23.05.2015 - 11:15 Son Güncelleme: 23.05.2015 - 17:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay Valisi Topaca’nın Kocaeli’nde görev yaptığı dönemde makam tuvaletini altınla kaplattığı iddia edildi. Vali Topaca ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek, 'Musluklar altın kaplama değil altın sarısı krom kaplama' dedi.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun Hatay Valisi Ercan Topaca'nın, Kocaeli Valisi olduğu dönemde makam tuvaletini altın kaplama malzemelerle donattığını iddia etti. 

Kocaeli İl Özel İdaresi ile yüklenici firma olan Uz-Ak Yapı Malzemeleri arasında Kocaeli Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve Kocaeli Valilik Makamı tadilatı işi için 6 Eylül 2011’de imzalanan sözleşmenin detaylarına ulaşan Coşkun, Uz-Ak yapı firmasına 752 bin TL’ye yaptırılan tadilatta kullanılan malzemelerin tamamına yakınının altın kaplama olduğunu ileri sürdü. 

Listede yer alan malzemelerden bazıları şöyle:

  • Altın kaplama çöp kovası, 

  • Altın kaplama diş fırçalık, 

  • Altın kaplama tuvalet kâğıtlık, 

  • Altın kaplama sabunluk, 

  • Altın kaplama havluluk, 

  • Altın kaplama tuvalet fırçalık, 

  • Altın kaplama askılık.”

Cumhuriyet'in sitesinde söz konusu sözleşme ve tadilatta kullanılan malzemelerin listesi yer alıyor ancak yazılar okunamıyor

'Musluklar altın sarısı krom kaplama'

'Musluklar altın sarısı krom kaplama'

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kocaeli'de görev yaptığı dönemde makam tuvaletini altınla kaplattığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, 'Musluklar altın kaplama değil altın sarısı krom kaplama' dedi.

DHA'da yer alan habere göre iddialarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Vali Ercan Topaca, şu anda söz konusu Kocaeli Valiliği binasının boş olduğunu ve isteyenin gidip görüntü alabileceğini söyledi. Vali Ercan Topaca söz konusu eşyaların altın kaplama değil, altın sarısı krom kaplama olduğunu, 752 bin liralık faturanın sadece tuvalet ve banyonun yapımı için değil, tüm Valilik binasının tadilatı için harcanan para olduğunu belirtti. Topaca, 'Kamuoyunun da doğru bilgilenmesini, yanlış bir işlemin olmadığını, altın bir kaplama veya malzemenin kullanılmadığını, kullanılan malzemenin herhangi bir yapı marketinde bulunabilen, altın sarısı renginde krom malzemeler olduğunu kamuoyuna duyurmak istiyorum'dedi.

Onarım sırasında valilik hizmet binasının tuvaletinde kullanılan malzemenin krom malzeme olduğuna dikkat çeken Vali Topaca, şunları söyledi:

'Bilindiği gibi krom ya gümüş renginde olur, ya da sarımtırak altına benzeyen bir renkte olur ve kataloglarda da bu aslında altın sarısı krom diye ifade edilir. Kocaeli'de kullanılan malzemede bu malzemedendir. Bu konuda bundan yaklaşık 5 yıl önce yapılan bir iştir. Bugün bunun gündeme taşınması ve haberleştirilmesi benim tarafımdan çok anlamlı bulunmamaktadır. Konu ile ilgili gerekli ihaleler yapıldıktan sonra gerek Sayıştay denetçileri tarafından gerek müfettişler tarafından o yıllara ilişkin, hesaplar denetlenmiş ve tenkit konusu dahi edilmemiştir. Bu konu ile ilgili olarak yine o dönem içerisinde bir isimsiz dilekçe üzerine Yargıtay Başsavcılığı tarafından bir inceleme başlatılmış, o inceleme neticesinde kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verilmiş, hukuken aslında kapanmış bir meseledir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0