Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizde Savunma Çizgisi Önüne Adeta Duvar Ören Gelmiş Geçmiş En İyi 12 Defans Oyuncusu

Ülkemizde Savunma Çizgisi Önüne Adeta Duvar Ören Gelmiş Geçmiş En İyi 12 Defans Oyuncusu

Futbol denince akla doğrudan 'gol' gelse de bu oyunda atmak kadar yemek olduğunu da unutmamak lazım. İşte 'yememek' için de sağlam defans oyuncularına ihtiyaç var. Herhalde şunu kimse inkar edemez: Bir forvet arkası ne kadar sağlam olursa o kadar rahat hücuma kalkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bülent Korkmaz

1. Bülent Korkmaz

62 kere milli takım forması giyen Bülent Korkmaz 17 sezon oynadığı Galatasaray'da da 515 kez forma giyer ve kariyeri boyunca 20 gol kaydeder. Özellikle hırsı ile hatırladığımız 54 yaşındaki futbolcunun UEFA finalinde omzu çıkmasına rağmen oyuna devam etmesi hala akıllarda.

2. Diego Lugano

2. Diego Lugano

1999 yılında başladığı ve 18 yıl süren kariyerinde en fazla top koşturduğu takım Fenerbahçe olan başarılı stoper, sarı lacivertli forma ile çıktığı 5 sezon ve 158 maçta 26 gol atar. Fenerbahçeli taraftarların kendisini 'duran toplardan' hatırladığı Lugano 2010-2011 sezonunda takımının en golcü oyuncularından biri olur.

3. Gheorghe Popescu

3. Gheorghe Popescu

Galatasaray'ın efsane UEFA şampiyonu kadrosunda yer alan futbolcu Arsenal'la oynanan finalde kupayı getiren penaltı golünü de atar. Galatasaray'da 4 yıl forma giyen futbolcu taraftarların unutamadığı bir defans oyuncusu olarak kariyerinde 477 maça çıkmış ve 68 gol atmıştır. Şu an 54 yaşında olan efsane defans, kulüp başkanlığı yapmakta.

4. Jes Högh

4. Jes Högh

55 yaşındaki futbolcu İstanbul'da toplan 5 sezon geçirir ve Fenerbahçe forması ile çıktığı 115 maçta 6 gol atar. O tarihlerde Uche ile birlikte sarı lacivertlilerin defansında harika bir uyum yakalayan Högh, aradan 20 yıldan fazla süre geçmesine rağmen Türk futbolseverler tarafından övgüyle anılır.

5. Fabio Luciano

5. Fabio Luciano

Fabio Luciano, 2002-03 sezonunda Brezilya ligi takımlarından Corinthians’tan transfer edilmişti.  Kornerden attığı goller nedeniyle “gizli” forvet olarak anılıyordu. Fenerbahçe’ye hem defans hattında hem de skorlarına çokça katkı yapmış bir isimdi. Luciano, Fenerbahçe’yle 90 maça çıktı. 16 kez rakip ağları sarstı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rigobert Song

6. Rigobert Song

Şu an 45 yaşında olan Kamerunlu yıldız defans oyuncusu Türkiye'de hem Galatasaray hem de Trabzonspor taraftarlarının hala akıllarında yer alır. 2004'te transfer olduğu Galatasaray'da 4 sene boyunca 118 maça çıkan ve 4 gol atan Song, sözleşmesinin bitişinden sonra Trabzon'la anlaşır ve 2009'da bu takımda kaptanlığa kadar yükselir.

7. Recep Çetin

7. Recep Çetin

Recep Çetin'i her ne kadar Malmö maçında kendi kalesine attığı yarı rövaşata golü ile hatırlasak da 10'u Beşiktaş'ta olmak üzere 16 sezon forma giyen Çetin toplam 475 maça çıkar ve 7 gol atar. Bu gollerden biri de 24 kez formasını giydiği milli takımdayken gelir.

8. Samet Aybaba

8. Samet Aybaba

1975'te İskenderun'da başlayan futbol kariyeri hemen 2 sezon sonra Beşiktaş ile kesişen Aybaba, siyah beyazlı formayı tam 11 sezon giyer ve bu forma ile çıktığı 334 maçta 7 gol atar. 1988'de jübilesini yapan futbolcu 2'si lig olmak üzere Beşiktaş'ta 6 kupa sevinci yaşar.

9. Sedat Balkanlı

9. Sedat Balkanlı

'Altın kafa' lakaplı futbolcu, bu lakabını bir stoper olmasına rağmen kafayla attığı gollere borçlu. 94-95 yılında Galatasaray'da oynayan futbolcu bir sezonda tam 7 kafa golü atan Sedat Balkanlı 32 yaşında ALS hastalığına yakalanır ve 12 sene sonra aramızdan ayrılır.

10. Thomas Sivok

10. Thomas Sivok

21 yıllık ve hala devam eden futbol kariyerinde Sivok, tam 7 sezon Beşiktaş'ta forma giyer. Bu, kendisi için bir takımda geçirdiği en uzun süre olmakla birlikte kariyerindeki 55 golün 15'ini de siyah beyaz forma ile atar. Sivok şu an hala Çekya'da futbol hayatına devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tomáš Ujfaluši

11. Tomáš Ujfaluši

Kariyerine 1996 yılında başlayan Ujfaluši, Galatasaray'a geldiği 2011 yılından itibaren sarı kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurar. 2 sezonda 2 lig ve 1 kupa şampiyonluğu yaşayan ve kaptanlığa kadar gelen futbolcu, TFF'nin yabancı sınırını 10 kişiye indirmesiyle serbest kalır. Aralık 2013'te, 35 yaşında futbolu bırakan Tomáš Ujfaluši, Galatasaray'ın sportif direktörlüğüne getirilir.

12. Uche Okechukwu

12. Uche Okechukwu

Uche deyince aklımıza öyle yabancı bir oyuncu gelmemesi çok normal aslında. Çünkü kendisi Fenerbahçe'de 9, İstanbulspor'da 4 olmak üzere toplam 13 sezon ülkemizde forma giyer. Kariyerindeki 40 golün 28'ini Türkiye'de atan futbolcu aynı zamanda Türk vatandaşı olarak Deniz Uygar ismini alır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertaç Bigün

Pepe'nin burada olmaması ...