Görüş Bildir
Haberler
Tarihteki Hangi Zaman Dilimine Aitsiniz?

Tarihteki Hangi Zaman Dilimine Aitsiniz?

Osman Avcı
22.05.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 16:16

Hiç kimse yaşadığı ana ait değildir! Peki siz hangi zamana aitsiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıda sıraladığımız maddelerden kendinizde bulduğunuz özellikleri işaretleyin!

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Siz şimdiki zamana aitsiniz!

Siz tam tamına bugüne aitsiniz. 'Eski devrin' insanıyım diyen zaten tek kelimeyle başarısız insandır. Onlar düşledikleri devirde olsalardı, o zamanda da yapamazlardı zaten. Bir kere siz modersiniz, trendleri de iyi bilirsiniz ve yeniliklere oldukça açıksınız. Son olarak hayatınızdan 'keşke'yi çoktan atmışsınız. Asla geriye bakmıyorsunuz bu yüzden; daima ileriye, hep ileriye!

Siz 90'lı yıllara aitsiniz!

Siz tam tamına 90'lara aitsiniz. Zaten insanlık tarihinin doruk noktasıdır 90'lar; müzikler harika bir kere: O ne şüphe! İnsan ilişkileri de o zamanlar daha iyiydi hiç şüphesiz. Dünya bu kadar kötü bir yer değildi o zamanlar. Siz de tüm bunların bileşkesinde 90'ların insanısınız ve dahi '1 numara'sınız Cartel'in deyimiyle. 'Yoksa şüphen mi var?' :)

Siz 70'li yıllara aitsiniz!

Ahh o 70'ler yok mu, o 70'ler... Öncelikle siz kesinlikle bir hippisiniz. Savaş karşıtlığınız, romantik devrimciliğiniz, anı yaşama beceriniz ve salaş kıyafetlerinizle zaten başka bir zaman dilimine ait olamanız baştan hata. Zaten dünya üstüne gelmiş en iyi jenerasyon 68' kuşağıdır. O zamanlar insan birbirini gerçekten severdi; her şey organikti, şimdiki gibi bol hormonlu değildi!

Siz Atatürk dönemine aitsiniz!

Siz tam bir cumhuriyet hanımefendisi/beyefendisiniz. Bir Avrupalı kadar şık ve klas ve bir zeybek kadar Anadolulu ve yiğitsiniz; Tüm dünyayla savaşacak kadar gözü kara; bir milleti baştan yaratacak kadar çalışkan ve ileri görüşlüsünüz. Aydınsınız tek kelimeyle: zihniniz en berrak ırmak kadar duru. Size saygı duymamak elde değil. Kuvvetle muhtemel en sevdiğiniz şarkıysa şu: Bülbülüm Altın Kafeste

Siz Rönesans İtalyası'na aitsiniz!

Siz Rönesans İtalyası'na aitsiniz!

Tek kelimeyle mükemmel ve mükemmeliyetçisiniz. Hayatınız planlı, programlı. Her şeyde, her yerde uyum ve denge arıyorsunuz. Güzel olan her şeyi de seviyorsunuz... Daha doğrusu tapıyorsunuz. Çünkü güzel olan şey dengeli ve uyumludur. Bunun yanında olağanüstü bir yaratıcılığınız var. Yaratıcılığınız sınırları çok rahat zorlar. Da Vinci'yle  Michelangelo'ya çok selam söyleyin bizim için :)

Siz Kanuni dönemi Osmanlısı'na aitsiniz!

Siz en güçlü devletin, en iyi devrine aitsiniz. 'En'lerin insanısınız yani! 'Âlâ, Âlâ' bir nevi. Öncelikle kendinize güveninizin oldukça yüksek olduğunu söylemek gerek: Sizin altınızdan kalkamayacağınız iş; elinizden kurtulabilecek düşman yoktur. Gücün timsalisiniz yani. Masaya elini vurmak demek, siz demek adeta. Yalnız bir sıkıntı var: Bu güçle Kanuni devrinde yaşarsanız, Kanuni pek rekabet sevmez, 'Tiz kellesi vurula'ya kurban gidebilirsiniz, bizden demesi!..

Siz Ortaçağ Avrupası'na aitsiniz!

Siz tam bir 'sert çocuk'sunuz. Bu yönünüzle kafanın dikine gitmenin resmisiniz adeta. Ama bu kesin tavırlarınız size oldukça yakışıyor; üstünüze çok yakışıyor yani. Şövalye ya da kraliyet ailesi üyesi olmanız çok büyük olasılık ayrıca. Bu yüzden kibarlığa önem verdiğinizi söylemek gerek. Kısaca kabalık hiç size göre değil eksalansları :)

Siz Cengiz Han dönemine aitsiniz!

Dünyada sizin kadar vahşi, sizin kadar kural tanımaz bir insan tanıdığını söyleyen varsa beri gelsin. Bu yönünüzle tam bir savaşçı olduğunuzu söylemek gerek. Fakat savaşı bir gereklilik olarak görüyorsunuz: Hayatta kalma mücadelesi bir bakıma. Savaş dışında ise bambaşka bir insansınız; saygılı, samimi ve tam bir aile babası/annesi. Son olarak göçmen olduğunuzu, aynı yerde çok fazla kalamadığınız bilmem söylememe gerek var mı. Çünkü dünyada daha çok fethedilecek yer var: Haydi! :)

Siz Göktürkler dönemine aitsiniz!

Siz Göktürkler dönemine aitsiniz!

Siz en asil duyguların insanısınız.  kardeşlik ve dostluğa o kadar önem veriyorsunuz ki, sanki hayatta daha önemli bir şey olamazmış gibi. Hatta bir bir ülkeyi bir ekmek gibi ikiye bölüp yönetiyorsunuz (Siz hep doğuda tabii ki :) Kardeşliğe önem vermenizse kesinlikle tevazunuzdan ileri gelmekte. Yoksa siz tam bir alfasınız; lider yani. Bir 'kurt' sürüsündeki 'başbuğ' ya da 'asena' misali yani!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
62
31
24
14
9
9