Görüş Bildir
Haberler
Sonbaharda Eve Tıkılıp Kalmak İstemeyenler İçin İstanbul'da 11 Muhteşem Sergi

Sonbaharda Eve Tıkılıp Kalmak İstemeyenler İçin İstanbul'da 11 Muhteşem Sergi

Pınar
19.10.2015 - 18:08

1. Nerden Geldik Buraya - SALT

1. Nerden Geldik Buraya - SALT

29 Kasım'a kadar devam edecek ve 1980 askerî darbesinden sonra ortaya çıkan toplumsal hareketler ve popüler kültür ögelerini irdeleyen sergi, bu bağlamda Türkiye’nin yakın geçmişiyle bugünü arasındaki ilişkiyi görünür kılmayı amaçlıyor.

Adres: Bankalar Cad. No: 11, Karaköy/Beyoğlu İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. İstanbul Modern - Katı Olan Her Şey

2. İstanbul Modern - Katı Olan Her Şey

15 Kasım 2015'e kadar ziyaret edebileceğiniz sergi İstanbul Modern'in bahçesinde sergileniyor.  Sergi, mimarlık üzerine değişen yapılara eleştirel bir bakış getirme amacı taşıyor. Yüz yıllr boyu ayakta kalan yapıların bile tek kepçe darbesiyle yıkılması üzerine ünlü 'katı olan her şey buharlaşıyor.' sözü seçilmiş. 

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğluİstanbul

3. Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük - Akbank Sanat

3. Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük - Akbank Sanat

28 Kasım 2015'e kadar devam eden sergi, Akbank Sanat'ta yer alıyor. Kadınlık olgusunu sanatının belkemiği yapmış, ilginç özyaşam öyküsünü sanatını oluştururken ana kaynak olarak kullanmış, 35 yıla yakın bir süre içinden geçtiği psikanaliz seanslarının verilerini yapıtlarında işlemiş Bourgeois tüm bu özellikleriyle feminist sanatın belkemiği denebilecek bir konumdaydı. Bununla birlikte sanatı bellek, kimlik, beden, aidiyet, mekan, anımsama, unutuş, tekinsizlik gibi konuları enine boyuna kuşatıyordu.

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu/İstanbul

4. Sanatçı ve Zamanı - İstanbul Modern

4. Sanatçı ve Zamanı - İstanbul Modern

31 Aralık 2015'e kadar devam edecek sergi, İstanbul Modern'de yer alıyor. 'Sanatçı ve Zamanı”, Türkiye’nin mihenktaşı düşünür ve edebiyatçılarından Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında” sözlerini de bir çıkış noktası olarak belirliyor. Tanpınar’ın görüşleri etrafında farklı coğrafyalardan sanatçıların geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki hesaplaşmalarına dair bir görünürlük sunuyor.

Adres Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu/İstanbul

5. Volkan Aslan: Mükemmel Bir Gün - Pi Artworks

5. Volkan Aslan: Mükemmel Bir Gün - Pi Artworks

31 Ekim'e kadar devam edecek sergi, İstanbul Bienali paralelinde düzenlenen kişisel bir sergi. 2013 yılında ürettiği bir neon yerleştirmesi, 13. İstanbul Bienali kapsamında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda sergilenen sanatçı bu sergisinde, galeri sınırları içinde özerk bir mekan yaratıyor. Sonuç olarak Mükemmel Bir Gün, kurumsal eleştirilerin ya da bireysel hafıza ve öznel hesaplaşmaların yaratacağı sınırlar içerisine hapsolmayan, izleyicinin de sanatçının kendisinin de yakasına yapışmayan bir sergi olarak anlatılabilir. 

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 34430 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

6. Demokratik Lüks - Rampa

6. Demokratik Lüks - Rampa

14 Kasım 2015'e kadar sürecek sergi, Rampa'da sergileniyor. Yalnızca sanatçı kimliğiyle değil düşünür, öğretim üyesi, yazar ve küratör olarak da kültürel üretime önemli katkılarda bulunmuş Hüseyin Bahri Alptekin’in retrospektif sergisi “Demokratik Lüks”,  sanatçının arşivinden seçilmiş çizimler, eskizler ve notları da dahil ederek, sanatçının düşünce süreçlerinin derinine inmeyi amaçlayan sergi, Rampa ve Belçika, Antwerp’te bulunan M HKA (Güncel Sanat Müzesi) işbirliğiyle düzenlenecek ve her iki mekânda izlenebilecek. 

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş/İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. 4, 3, 2, 1, Zero. Geleceğe Geri Sayım Başladı! - Sakıp Sabancı Müzesi

7. 4, 3, 2, 1, Zero. Geleceğe Geri Sayım Başladı! - Sakıp Sabancı Müzesi

10 Ocak 2016'ya kadar devam edecek sergi,  II. Dünya Savaşı sonrası dünyaya hakim olan durağan ve olumsuz atmosfere bir cevap olarak doğan ve adını bir roketin kalkmasından önceki geri sayımdan alan ZERO akımına odaklanıyor. Sergi, 1957 yılında Almanya’da doğan ZERO’nun kurucuları Heinz Mack, Otto Piene, Günther Uecker’in eserleri ile akımın tinsel öncülüğünü üstlenmiş önemli sanatçılar Yves Klein, Piero Manzoni ve Lucio Fontana’nın farklı tekniklerde ürettiği 100’ün üzerinde eseri bir araya getiriyor. 

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan/Sarıyer İstanbul

8. TORUNLAR - Aidiyetin Yeni Coğrafyaları - DEPO

8. TORUNLAR - Aidiyetin Yeni Coğrafyaları - DEPO

1 Kasım 2015'e kadar devam edecek sergi, aidiyetin yeni coğrafyaları sergisi, Ermeni ulus aşırı toplumunda kişisel ve ortak bağlantılara, diaspora kimliklerini güçlendiren ve besleyen mekanizmalara ve bunların temsil şekillerine daha yakından bakmayı amaçlıyor.

Adres: Lüleci Hendek Cad. No:12 Tophane/Beyoğlu İstanbul

9. Borusan Contemporary Görünenin Ardındaki - Perili Köşk

9. Borusan Contemporary Görünenin Ardındaki - Perili Köşk

21 Şubat 2016'ya kadar devam edecek sergi, çağdaş sanatçılar Krzysztof Wodiczko, Michal Rovner ve Zimoun’un dört özel eserinin görülebileceği “Görünenin Ardındaki”, her geçen gün daha da artan yabancılaşma ve güven eksikliği üzerinden göçmenlerin sorunlarına odaklanıyor. “Öteki olma” korkusunu büyük bir oda boyutunda dört özel eserle anlatan serginin en dikkat çekici parçasıysa Michal Rovner’ın 1 ton ağırlığındaki “Parçalanmış Zaman” isimli eseri.

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 Rumeli Hisarı Sarıyer İstanbul

10. Büyük Cumhuriyet Karma Sergisi - Bahariye Sanat Galerisi

10. Büyük Cumhuriyet Karma Sergisi - Bahariye Sanat Galerisi

15 Kasım'a kadar devam edecek sergi, ilk çağlardan günümüze ruhsal hastalıkların tanısı ve tedavisinde kullanılan yöntemler, toplumun konuya yaklaşımı, bu serüvenin ana oyuncularından olan bilim insanları ve hekimler, ilginç görsel ve canlandırmalarla '‘Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni” ismiyle başlayacak. 

Adres: Caferağa Mah. Kadife Sk. Kızıltunç Apt. No:1/1 (Rexx Sineması Karşısı) Kadıköy İstanbul

11. İstanbul Fotoğraf Müzesi’nden Ekim Ayında 4 Yeni Sergi

11. İstanbul Fotoğraf Müzesi’nden Ekim Ayında 4 Yeni Sergi

Türkiye’nin önemli değerlerinden, 2010 yılında kaybettiğimiz Şemsi Güner’in fotoğraf birikiminden seçilen 111 fotoğraftan oluşan ‘’Retrospektif’’ sergisi, sanatçının bugüne kadar günışığına çıkmamış çok sayıda fotoğrafını sanatseverlere sunarken: Artvin’de düzenlenen geleneksel boğa güreşlerini ana tema olarak seçtiği projesi ise ilk kez sanatseverlerle buluşma fırsatı yakalayacak.

Usta fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç’ın Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu tarafından geçtiğimiz mayıs ayında, İstanbul’da 5 gün boyunca sergilenen ‘’Önce Radyo Vardı’’ sergisi de 1 Ekim’den itibaren İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde görülebilecek.

Fotoğraf sanatının Balkanlar’daki en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen ve eserleri Avrupa ve ABD’de birçok galeri tarafından koleksiyonlara kazandırılan Abadzic’in eserlerinin de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Abadzic’in eserleri, Timurtaş Onan’ın küratörlüğünde sergilenecek.

Adres: Şehsuvar Bey Mah. KadırgaLiman Cad. No: 60 Kadırga Beyoglu/İstanbul

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
24
21
12
12
7
1