Görüş Bildir
Haberler
Sevda Türküsev Nasıl TT Oldu?

Sevda Türküsev Nasıl TT Oldu?

ATKN
13.02.2015 - 11:02 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 11:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün akşam CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programında bugün yapılacak eğitim boykutu tartışıldı. Programa Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev damga vurdu.

Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla bugün yapılacak eğitim boykotunu 'Kamu düzenini bozuyor' ve 'Çocukları kullanıyorsunuz' sözleriyle eleştiren Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev yaptığı açıklamalar ile sosyal medyanın önemli gündem başlıklarından biri oldu. 

Programa Sevda Türküsev ile birlikte gazeteci İsmail Saymaz, gazeteci Nevzat Çiçek, Gazi Üniversitesi Öğrt. Üyesi Doçent Erdinç Yaşar, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ve gazeteci - yazar İrfan Aktan da katıldı.

Programdan öne çıkan ve sosyal medyada tartışılan diğer bazı kısımlar şöyle:

'Bu boykot çocukları kullanmaktır'

Sevda Türküsev, bugün yapılacak eğitim boykotuyla ilgili “bu boykot çocukları kullanmaktır. Polisin hassasiyetini denemek için çocukları kobay olarak kullanacaklar' yorumunu yaptı.

'Hükümet sözcüsü değilsiniz'

Gazeteci İsmail Saymaz, Türküsev’in boykotla ilgili söylemiş olduğu sözlere 'Yarın polis o çocukları gaza boğduğunda onlara ateş ettiğinde o hassasiyeti o zaman göreceğiz. Hükümet sözcüsü değilsiniz' dedi. 'İkide bir beni hükümet yetkilisi gibi muhatap almayın' diyerek İsmail Saymaz'ın bu sözlerine tepki gösteren Sevda Türküsev, 'polisin hassasiyetini denemek için lise talebelerini mi seçtiniz' dedi.

'Kabataş'ta mı oldu olay?'

İsmail Saymaz, Sevda Türküsev'in 'benim başörtülü ablamı tartakladılar' iddiasına 'Kabataş'ta mı oldu olay?' yanıtını verdi.

'İzmir özellikle seçildi'

'İkinci Gezi' olarak tanımlayan ve boykot için 'İzmir'in durumu malum, orada olması manidar diyen' Türküsev, İzmir'in özellikle seçildiğini belirtti. Birleşik Haziran Hareketi'nden Erkan Altuner ise Türküsev'in bu sözlerine 'tüm Türkiye'nin 81 ilinde neredeyse bir çalışma yürütülüyor. Hatta İzmir'den daha geniş çalışma yürütülen iller var' dedi.

Öte yandan 7 Şubat'ta paylaştığı bir tweet ile daha önce hiç TT (Trending Topic) olmadığını söyleyen Sevda Türküsev, programda yapmış olduğu açıklamalar ile  Twitter'da çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı...

Twitter'dan Sevda Türküsev yorumları...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0