Görüş Bildir
Haberler
Servetlerini Duyunca Küçük Dilinizi Yutacağınız Tüm Zamanların Gelmiş Geçmiş En Zengin 10 İnsanı

Servetlerini Duyunca Küçük Dilinizi Yutacağınız Tüm Zamanların Gelmiş Geçmiş En Zengin 10 İnsanı

luna
29.05.2021 - 19:51

Zenginin malı züğürdün dilini tarih boyunca hep yormuş! 😂

Kaynak: https://lifebeyondsportmedia.com/The-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cengiz Han

10. Cengiz Han
www.instagram.com

Serveti: Çok büyük topraklara hakim olduğu biliniyor.

1162 ile 1227 yılları arasında yaşadığı bilinen Moğol hükümdarı Cengiz Han, herkes tarafından tanınan bir imparator. Çin'den Avrupa'ya kadar uzanan Moğol İmparatorluğu'nun lideri olarak tarihin en büyük imparatorluklarından biri yönetmiştir. Ancak, büyük gücüne rağmen, araştırmacılar Cengiz Han'ın servetini asla biriktirmediğini söylüyor. Aksine, Han'ın cömertliği, etkisinin anahtarı olarak görülüyormuş.

9. Jeff Bezos

9. Jeff Bezos
twitter.com

Serveti: 187.4 milyar dolar

Bezos'un serveti, ilk kez 24 Kasım 2017'de 100 milyar doları aştı ve 6 Mart 2018'de Forbes tarafından 112 milyar dolarlık net değeriyle resmi olarak dünyanın en zengin insanı seçildi. Serveti Temmuz 2018'de 150 milyar dolara yükseldikten sonra 'modern tarihin en zengin adamı' seçildi.

8. Alan Rufus

8. Alan Rufus
www.instagram.com

Serveti: 194 milyar dolar

1040–1093 yılları arasında İngiltere'de yaşayan Alan Rufus, Kral 1. Willliam'ın yeğeniydi. Norman fethinde amcasına katıldı. 'The Richest of the Rich'in yazarları Philip Beresford ve Bill Rubinstein'a göre, Rufus'un servetinin o dönemde İngiltere'nin GSYİH'sinin %7'sini oluşturduğunu belirtmişlerdir.

7. John D. Rockefeller

7. John D. Rockefeller
www.instagram.com

Serveti: 341 milyar dolar

1839 yılında doğan Amerikalı iş insanı 1863'te petrol endüstrisine yatırım yapmaya başladı ve 1880'de Standard Oil şirketi Amerikan petrol üretiminin %90'ını kontrol etti. New York Times'ın ölüm ilanına göre, Rockefeller 1918 federal gelir vergisi beyannamesine ve toplam servetinin tahminlerine dayanarak yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde bir servete sahipti. Servetinin bugünkü değeri ise 341 milyar dolardır.

6. Andrew Carnegie

6. Andrew Carnegie
www.instagram.com

Serveti: 372 milyar dolar

1835 yılında doğan iş insanı Andrew Carneige, Rockefeller kadar tanınmasa da ondan daha zengin olmuştur. Hatta kendisinin tüm zamanların en zengin Amerikalı'sı olduğu düşünülüyor. Carneige, şirketi US Steel'i 1901'de 480 milyon dolara J.P. Morgan'a sattı. Bu miktar, o sırada Amerika'nın GSYİH'sının yaklaşık %2.1'inden biraz fazlasına denk geliyor. Kendisinin servetinin bugünkü değeri ise 372 milyar dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Joseph Stalin

5. Joseph Stalin
www.instagram.com

Serveti: Küresel GSYİH'nın %9.6'sına sahip bir ulusu kontrol etmiştir.

Stalin, modern ekonomi tarihinde nadir görülen bir şahsiyettir. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birini de kontrol eden mutlak güce sahip bir diktatör olmuştur. Stalin'in servetini Sovyetler Birliği'nin zenginliğinden ayırmak neredeyse imkansız olsa da, onun benzersiz ekonomik gücü ve SSCB'nin tam kontrolünün kombinasyonu, birçok iktisatçının onu tüm zamanların en zenginlerinden biri olarak aday göstermesine yol açmıştır. OECD verileri, 1950'de, Stalin'in ölümünden üç yıl önce, SSCB'nin küresel ekonomik çıktının yaklaşık %9.5'ini oluşturduğunu gösteriyor. Bu para doğrudan Stalin'e ait olmasa da, Sovyet ekonomik gücünü kontrol etme yeteceğine sahipti.

4. Ekber Şah

4. Ekber Şah
twitter.com

Serveti: Küresel GSYİH'nın %25'ine sahip bir imparatorluğu yönetmiştir.

1542 ile 1605 yılları arasında yaşayan Ekber Şah, Hindistan'ın Babür hanedanının en büyük imparatoru olarak görülmektedir. Ekonomi tarihçisi Angus Maddison, Ekber Şah döneminde Hindistan'ın kişi başına düşen GSYİH'sının 1. Elizabeth dönemi İngiltere'siyle karşılaştırılabilir olduğunu söylüyor. Hatta yönetici sınıfın Elizabeth dönemindeki yönetici sınıftan daha abartılı bir yaşam tarzına sahip olduğunu belirtiyor. Bunu ekonomist Branko Milanovic'in verileri de destekliyor.

3. İmparator Shenzong

3. İmparator Shenzong
www.instagram.com

Serveti: Küresel GSYİH'nın %25 ila %30'una sahip bir imparatorluğu yönetmiştir.

1048 ila 1085 yılları arasında yaşamış olan İmparator Shenzong, Çin'in Song Hanedanlığı'nı yönetmiş olan bir imparatordur. Bu hanedan, tüm zamanların ekonomik olarak en güçlü imparatorluklarından biriydi. Tamkang Üniversitesi'nde Song Hanedanlığı üzerine uzman olan ekonomi tarihçisi Prof. Ronald A. Edwards'a göre, ulus en büyük olduğu dönemde dünya ekonomik üretiminin %25 ila %30'unu oluşturuyordu.

2. Augustus Caesar

2. Augustus Caesar
www.instagram.com

Serveti: 4.6 trilyon dolar

Milattan önce 63 ila milattan sonra 14 yılları arasında yaşayan Augustus Caesar, dünyanın ekonomik üretiminin %25 ila %30'unu oluşturan Roma İmparatorluğu'nu yönetmiştir. Aynı zamanda Stanford Tarih profesörü Ian Morris'e göre, Augustus bir noktada imparatorluğunun ekonomisinin beşte birine eşdeğer kişisel servete sahipti. Bu servet, şu anda yaklaşık 4.6 trilyon dolara eşdeğerdir.

1. Mansa Musa

1. Mansa Musa
www.instagram.com

Serveti: Hesaplanamayacak kadar çok serveti olduğu biliniyor.

1280 ila 1337 yılları arasında yaşayan Mali kralı Mansa Musa, genellikle tarihin en zengin insanı olarak anılır. Ferrum Koleji Tarih profesörü Richard Smith'e göre, Mansa Musa'nın Batı Afrika krallığı, altının özellikle yüksek talep gördüğü bir dönemde, muhtemelen dünyanın en büyük altın üreticisiydi. Mansa Musa, servetinin büyük bir kısmını altın ve tuz üretiminden ve ticaretinden kazanmıştır.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
37
31
17
11
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın