Görüş Bildir
Haberler
Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı Tahliye Eden Hakim Yargıtay'a Atandı

Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı Tahliye Eden Hakim Yargıtay'a Atandı

Emre Ordu
27.07.2023 - 10:39 Son Güncelleme: 27.07.2023 - 11:07

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı tahliye eden hakim Hakan Türkön, Yargıtay'a atandı. Türkon'un bir hafta önce atandığı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'nda bir gün bile görev yapmadan Yargıtay üyeliğine seçilmesi dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu'nun altı hakimin Yargıtay üyeliğine seçimiyle ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yargıtay üyeliğine atanan hakimlerden birinin, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Sedat Şahin ve Alaattin Saral hakkında tahliye kararı veren Hakan Türkon olduğu öğrenildi.

Sözcü'den İsmail Saymaz, haberinde şu bilgilere yer verdi:

“Bu altı hakimden biri olan Hakan Türkön, son 10 gün içerisinde iki kritik tahliye kararına imza attıktan sonra sıradışı bir terfiyle ödüllendirildi. Yaklaşık dört yıldır İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Türkön, geçen 17 Temmuz'da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atandı.

Peş peşe iki kritik tahliye kararı

Peş peşe iki kritik tahliye kararı

Giderayak…

Heyetleri yaz tatiline veya yıllık izne çıkan dört farklı ağır ceza mahkemesinde nöbetçi hakim olarak görev aldı. Türkön, nöbetçi olarak çıktığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'n­de organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve üç sanığı tahliye etti. Bir gün sonra da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Alaattin Saral'ın tahliyesine karar verdi. 

Bir hafta önce atandığı bölge adliye mahkemesinde bir gün bile çalışmadan HSK'nın 25 Temmuz tarihli kararnamesiyle Yargıtay'a atandı. Türkön, dört yıl önce iktidar yanlısı KADEM Derneği'nin etkinliğinde konuşmacı olarak yer almıştı.”

Tahliye olunca Bahçeli'yi ziyaret etmişti

Tahliye olunca Bahçeli'yi ziyaret etmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sedat Şahin, tahliye oldukta hemen sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, ziyarete ilişkin fotoğrafları Twitter hesabından 'Sedat Şahin kardeşimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti' notuyla paylaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
37
8
7
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hacı

Adalet sistemi çökmüş bir ulke

ketenhelva

kim kimi nasıl ne şekilde düdüklerse ülkesi olduk, bi yandan mülteciler sokakta bize "had bildiriyor", nankörlükle suçlamaya cüret ediyor, bi yandan bi yere... Devamını Gör

ketenhelva

ev sahibi kiracı kavgaları artıyor, intiharlar artıyor, tvler isviçreymişiz gibi manipüle ediyor, el altından her halt dönüyor, ülkede tarikatlar şehirler ku... Devamını Gör

Mahmut Aras

büyük şuçluların serbest kaldığı ülke oldu herifle anlaşmışlar yargılanmak için geldi ülkeye akpartili insanlar görün