Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker'in Rize'de Yaptığı 'Oluk Oluk Kan' Konuşmasına Soruşturma

Sedat Peker'in Rize'de Yaptığı 'Oluk Oluk Kan' Konuşmasına Soruşturma

Onedio Medya
13.10.2015 - 12:32

Rize’de yayın yapan yerel Fırtına Gazetesi tarafından düzenlenen ve gecen cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 'Teröre lanet’ mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Sedat Peker burada toplananlara hitap etmiş ve 'Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak' demişti. Başsavcılığı, konuşmayla ilgili soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in geçen cuma günü düzenledikleri mitingde yaptığı konuşmayla ilgili soruşturma başlattı.

Rize Emniyet Müdürlüğü’nden miting tertip komitesi ile ilgili bilgi ve belgeler ile görüntü kaydı ve çözümlerini talep eden savcılık Sedat Peker’in konuşmalarda suç unsuru olup olmadığını inceleyecek.

Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, istenen bilgi ve belgeler ile görüntü kayıtlarını dün savcılığa teslim etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sedat Peker kimdir?

Peker, “Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, öldürmeye azmettirmek” suçlarından yedi ay arandıktan sonra 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi. Hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi.

'Suç örgütü kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma” iddialarıyla hakkında açılan üç davadan ikisinde hapis cezası verildi.

Ergenekon davasında da “silahlı örgüt kurma” suçuyla yargılandı. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi.

10 Mart 2014 tarihinde özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Dava halen Yargıtay’da. 

Kaynak: Milliyet ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0