Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Akvaryum: Sayısız Canlı Türüyle Eşsiz Bir Görsel Şölen Yaşatan Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu

İstanbul Akvaryum: Sayısız Canlı Türüyle Eşsiz Bir Görsel Şölen Yaşatan Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu

Özge Tepe
11.04.2023 - 00:05

İstanbul Akvaryum, devasa genişliği ve içerisindeki sayısız canlı ile ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Burası dünyanın en büyük tematik akvaryumu olarak biliniyor. Florya'da 100 dönümlük bir alan içerisinde yer alan İstanbul Akvaryum, sosyal imkan ve aktivitelerle ziyaretçilerine benzersiz eğlenceler de sunuyor. Karadeniz'den Pasifik'e kadar uzanan 17 farklı teması ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahı ile İstanbul Akvaryum, alanında eşsiz bir yer. 

Bu içeriğimizde İstanbul Akvaryum hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşte İstanbul Akvaryum rehberi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Akvaryum Hakkında Bilgi

İstanbul Akvaryum Hakkında Bilgi

İstanbul Akvaryum, Avrupa Yakası'nda, Bakırköy ilçesinin Florya semti sınırları içerisinde yer alıyor. Eşsiz bir rekreasyon alanı olan İstanbul Akvaryum, coğrafi bir rota gözetilerek tasarlanmış ve içerisinde 17 farklı tema yer alıyor.

Karadeniz'den Pasifik'e kadar uzanan 17 farklı teması ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahı ile İstanbul Akvaryum, alanında eşsiz bir yer. 

İstanbul Akvaryum'daki alanların temalandırılmasında alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler var. Ses ve ışıklandırma sistemleri de temaya uygun olarak düzenlenmiş.

İstanbul Akvaryum'daki Canlıların Özellikleri

İstanbul Akvaryum'daki Canlıların Özellikleri

İstanbul Akvaryum'da dünyanın tüm deniz ve okyanuslarından canlılar var. Buradaki canlıların genel özellikleri ise şu şekilde:

  • Burada kırmızı karınlı piranalar sürü halinde dolaşır. Sudaki bir damla kan kokusunu 2 kilometre mesafeden alabilirler.

  • Ana tankta yaşamını sürdüren limon köpekbalığı, buradaki en büyük canlı. Ortalama ömrü 25 yıl. Bu süre boyunca hem dinlenmeyen hem de hiç uyumayan limon köpekbalıkları durdukları zaman, solungaçları işlevini yerine getiremiyor ve oksijensiz kalıp hayatlarını kaybediyorlar.

  • Karadeniz temasında göreceğiniz Rus mersinleri, dinozorların varlığından bu yana günümüze ulaşan nadir canlılar arasında. Bu canlı siyah havyarı ile ünlü.

  • Zehirli deniz canlıları olarak bilinen anemonların içerisinde yaşayabilen palyaço balıklarını da burada görebilirsiniz. Herhangi bir balık dokunduğunda toksik maddde salgılayan anemonların zehri yalnızca palyaço balıklarının derisinden geçemiyor.

  • Burada görebileceğiniz orfozlar cinsiyet değiştirebiliyor.

  • Doğal ortamlarında göreceğiniz Gentoo penguenleri, 7 dakika boyunca su altında kalabiliyor.

Bunun yanı sıra 2.5 metrelik tehlikeli anakonda, meşhur köpek balıkları, vatozlar ve daha pek çok deniz ve kara canlısı İstanbul Akvaryum'da sizleri bekliyor.

İstanbul Akvaryum'un Teknik Özellikleri

İstanbul Akvaryum'un Teknik Özellikleri

Burası tam 100 dönüm büyüklüğünde bir araziye inşa edilmiş. Akvaryumun 268 milyon TL olması beklenen toplam maliyetinin 138 milyon TL'si İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. 

Akvaryumun temeli 2003'te atıldı. Çeşitli nedenlerden ötürü inşası zaman zaman kesintiye uğradı. Canlıların bir bölümü Şubat 2011'de buraya getirildi. 8 yıl süren inşanın ardından 25 Haziran 2011'de açıldı.

Projelendirilen alanın toplam büyüklüğü 22 bin metrekare olarak hesaplandı. Yapı, 2 kattan oluşuyor ve içinde 6.800 metreküp su alma kapasitene sahip 64 adet su tankı bulunuyor. Akvaryum kompleksi içinde ziyaretçilere ayrılmış 6 bin metrekarelik sergi alanı; 1,2 kilometrelik gezi rotası ve 1.200 araç sığalı 35 bin metrekarelik otopark alanı yer almakta.

İstanbul Akvaryum'daki Temalar

İstanbul Akvaryum'daki Temalar
  • Karadeniz

  • İstanbul Boğazı

  • Çanakkale Boğazı

  • Ege

  • Süveyş Kanalı

  • Kızıldeniz

  • Küresel Isınma

  • Akdeniz

  • Cebelitarık Boğazı

  • Doğu Atlantik (batık gemi)

  • Orta Atlantik

  • Batı Atlantik

  • Panama Kanalı

  • Pasifik

  • Nautilus (denizaltı)

  • Yağmur ormanı

İstanbul Akvaryum Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul Akvaryum Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul Akvaryum, Bakırköy ilçesinde, Florya'da yer alıyor. Buraya haftanın her günü çeşitli ulaşım araçları ile gelmek mümkün. 73T numaralı İETT hattıyla her gün gelebilirsiniz. Aynı zamanda Sirkeci-Halkalı banliyö hattının Florya'da durağı var.

Buraya kendi aracınızla gelmek isterseniz aşağıdaki adres ve konum bilgilerini kullanabilirsiniz:

Adres: Şenlikköy, Yeşilköy Halkalı Cd. No:93, 34153 Florya/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Akvaryum Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri

İstanbul Akvaryum Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri

İstanbul Akvaryum giriş ücretleri bilgisi şu şekilde:

  • 0-2 Yaş: Ücretsiz

  • Yetişkin: 190 TL

  • 2-12 Yaş, Öğrenci, Öğretmen, Engelli, 65 Yaş Üstü, Gazi (Kimlik Gösterimi Zorunlu): 165 TL

Ziyaret saatleri bilgileri ise şöyle:

  • Haftanın her günü: 10.00 - 20.00

İstanbul Akvaryum Gezgin Yorumları

İstanbul Akvaryum Gezgin Yorumları
gezebildiginkadar.com

İstanbul Akvaryum'u ziyaret etmek isterseniz daha önce buraya gelenlerin yorumlarından faydalanabilirsiniz:

'Florya sahilde ailecek güzel bir gün geçirmek istiyorsanız iyi bir tercih. Ulaşımı çok kolay hemen marmaray durağının yanında. Gezi sonrası için avm içinde olması ve hemen yanında sahil bulunması büyük avantaj. Çok büyük bir alana sahip ve çeşitli tematik bölümlerden oluşuyor. İçerisinde çeşitli Cafe imkanlarıda mevcut. Özellikle çocuklar bayılıyor. '

'Tematik olarak çok iyi olmuş fakat tünel şeklindeki akvaryum kısmı biraz daha uzun olabilirdi her denizin okyanusun bir bölümü var penguenlerde var ayrıca amazon ormanli bölümü baya gerçekçi olmuş aşırı derece nem eklemişler ağaçlar sular gayet iyi'

'Ailece çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer. Çocuklar için heyecan verici bir yolculuk. Giriş ücretleri 2 yaşa kadar ücretsiz. 3 yaştan itibaren ücret tarifesi başlıyor. Birbirinden farklı bir çok balık türünü bir arada görebilirsiniz.cocuklar için en heyacan verici tabiki köpek balığı. Onun dışında kutup bölgesi kısmında sizleri penguenler bekliyor. Araç ile gittiğinizde AVM nin otoparkı ücretli . Zaten aracınızı koyacak başka bir yerde yakınlarda yok mecbur oraya koyuyorsunuz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın