Görüş Bildir
Haberler
Saldırıya Uğrayan Plak Dükkanı Boşaltılıyor

etiket Saldırıya Uğrayan Plak Dükkanı Boşaltılıyor

Deniz Gök
17.06.2016 - 23:32 Son Güncelleme: 18.06.2016 - 17:16

İstanbul Firuzağa'da dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için 'Velvet Indieground Records' isimli plakçıda düzenlenen etkinliğe “Ramazan ayında içki içiliyor” gerekçesiyle saldırı düzenlendi. Saldırganlar mekanda bulunanları zorla dışarıya çıkartıp darp ederken, saldırıya uğrayan bir kişinin kanlar içinde hastaneye gittiği görüldü. Öte yandan Twitter kullanıcıları #Cumartesi21deCihangirdeyiz etiketiyle yaptıkları paylaşımlarla herkesi saldırıya tepki göstermeye çağırdı. Yaşananlardan haberdar olan Radiohead ise bir açıklama yaparak saldırıyı kınadıklarını duyurdu. Grup açıklamasında 'Kalbimiz İstanbul'da saldırıya uğrayanlarla birlikte. Umarız  hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarının çok eskilerde kaldığına tanık oluruz.' dedi. Öte yandan plakçının mal sahibinin isteği üzerine boşaltıldığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada akşam saatlerinde Firuzağa'daki etkinliğe bir grubun 'Ramazan'da içki içiliyor' diyerek saldırdığı yönünde tweetler atıldı.

İlerleyen dakikalarda saldırı anlarına ilişkin görüntüler etkinliğe katılanlar tarafından Periscope yayınıyla paylaşıldı.

Görüntülerde içeriye giren bir saldırganın mekanda bulunanları zorla dışarıya çıkardığı, hakaretler ve tehditler savurarak bazı kişileri darp ettiği görülüyor.

Saldırganlardan bazıları  'Bir daha için burada da göreyim',  'Sizi içeride yakarız' şeklinde tehditlerde bulunuyor.

Saldırganlar dağ başında gibi hareket ediyor ancak olay İstanbul'un tam göbeğinde gerçekleşiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber ajansları saldırının ardından olayla ilgili bir habere yer vermedi. Olaya ilişkin bilgiler saldırıya uğrayan kişilerin ya da yakınlarının sosyal medya paylaşımlarından edinilebiliyor.

Bu paylaşımlarda ciddi şekilde yaralan kimsenin olmadığı, etkinliğin düzenlendiği mekanda ise maddi hasar meydana geldiği belirtiliyor.

Velvet Indieground Records, etkinliğin Facebook sayfasında paylaştığı mesajda, kanaması olan bir kişi dışında ciddi bir yaralanma olmadığını belirtirken “Umarız bir gün başımıza bir şey gelecek diye düşünmeden böyle etkinlikler yapabiliriz” diye yazdı.

Plakçıda dünya üzerindeki yüzlerce indie müzik marketle birlikte 'Live From A Moon Shaped Pool' isimli etkinlik düzenleniyordu.

Katılımcılar İngiliz müzik grubu Radiohead'in yayınladığı 9. albüm olan 'A Moon Shaped Pool'u kutlamak için Velvet Indieground'da bulunuyordu.

Saldırı dünya basınının da gündemine taşındı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıda yaralanan kişinin kanlar içinde kaldığı görülüyor

Radiohead: Kalbimiz İstanbul'daki sevenlerimizle

Radiohead: Kalbimiz İstanbul'daki sevenlerimizle

Olaylardan dün gece haberdar olan Radiohead grubunun basın aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Kalbimiz İstanbul’daki Velvet IndieGround’da saldırıya uğrayanlarla birlikte. Umarız bir gün geriye dönüp baktığımızda hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarının çok eskilerde kaldığına tanık oluruz. Şu an içinse yapacağımız tek şey İstanbul’daki hayranlarımıza sevgimizi ve desteklerimizi sunmaktır…”

"Olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi barışa suikasttır"

"Olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi barışa suikasttır"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yaşananları kınadığını belirterek olayın 'oruç ve yaşam tarzıyla' ilişkilendirilmesini 'barışa suikast' olarak nitelendirdi.

Demircan; “İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa’da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Tahrik, mekândan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttır.' dedi.

Demircan'ın bu açıklaması tepki çekti.

'Tweetlerim çarpıtıldı'

Ahmet Misbah Demircan, bir süre sonra Twitter hesabından, 'Firuzağa'daki saldırıyla ilgili 4 tweet attım. Biri cımbızlanıyor, çarpıtılıyor' diyerek gece attığı mesajları yeniden yayınladı.

Demircan mesajlarında şunları belirtti:

'İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa'da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Ramazan'ın toplumsal birliğe yaptığı katkıyı, bu gibi olaylarla dinamitlemeye çalışanlar, başaramayacaklar. Kaybedecekler. Olay, polisin ve yargının konusudur. Bu olayı, kendine kaldıraç yapmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir, vermemeliyiz. Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.'

"Müzik her şeyden önce gelir"

"Müzik her şeyden önce gelir"
"Müzik her şeyden önce gelir"

Playtuşu'nda bugün saldırının gerçekleştiği plakçı dükkanı ve sahibi Koreli Seogu Lee ile ilgili bir yazı yer aldı. Yazının bir bölümü şöyle:

'Velvet Undergorund’dan naif bir kelime oyunuyla Velvet Indieground’a evrilen tatlı mı tatlı bir dükkan içinde, birçoğumuzun gündelik hayatta pek sık karşılaşmadığı güler yüzle karşılaşırız daima. Plak arşivi, güncel indie müzik takipçileri için bir nevi vadedilmiş cennet gibidir. Güler yüzüne gayet uygun, tatlı, minimal bir Türkçe’yle sizi selamlar. Dükkanda her daim bir ikram hali vardır; kimi zaman kahve, kimi zaman şeker… Plakları büyük bir iştahla toplamaya başlarsınız. Ödeme yapmak için yanaştığınızda usulca bir kağıda not alır Seogu, ardından da aynı kağıtta toplama işlemini yapar. Siz daha sormadan hiç ummadığınız bir indirimi hanenize eklemiştir bile…'

Seogu Lee, BantMag’e geçen yıl verdiği bir röportajda şu ifadeleri kullanmıştı: 'Müzik her şeyden önce gelir. Dükkanı hazırlarken aklımda olan şey buydu.'

Mal sahibi dükkanın tahliye edilmesini istedi

Mal sahibi dükkanın tahliye edilmesini istedi

Seogu Lee bugün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rahatsız olmasına aldırış etmeyen 'gazeteciler' görüntü alabilmek için ısrarla Lee'yi takip etti. Daha fazla dayanamayan Lee de "Lütfen yapmayın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin, “Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik” dedi.

Saldırı sosyal medyanın gündeminde: #Cumartesi21deCihangirdeyiz

Saldırı sosyal medyanın gündeminde: #Cumartesi21deCihangirdeyiz

Twitter kullanıcıları #Cumartesi21deCihangirdeyiz etiketiyle paylaşımlar yaparak herkesi Cumartesi akşamı saldırının gerçekleştiği Cihangir'e çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2359
804
357
153
84
74
72
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?