Görüş Bildir
Haberler
Rusya'yı Protesto Etmek İsteyen Ülkücüler Hollanda Konsolosluğu'na Yumurta Attı

etiket Rusya'yı Protesto Etmek İsteyen Ülkücüler Hollanda Konsolosluğu'na Yumurta Attı

Onedio Medya
21.11.2015 - 10:27

Türkmen Dağı'ndaki Rus saldırılarını protesto eden Ülkücüler, bayrakları karıştırınca yanlışlıkla Hollanda konsolosluğuna yumurta fırlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmenlerin yoğun olduğu Türkmen Dağı bölgesine yapılan operasyonlar dün akşam İstanbul Ülkü Ocakları ve İstanbul Alperen Ocakları tarafından protesto edildi.

Yanlış konsolosluk önünde toplandılar

Gece saat 00.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'nde bulunan Rusya Konsolosluğuna yürüdü. 

Fakat Rusya ve Hollanda bayraklarını karıştıran grup, konsolosluklar da birbirine yakın olunca, 110 metre ilerideki Rusya konsolosluğu önünde değil, Hollanda konsolosluğu önünde toplandı.

"Kızgın Türkler yanlışlıkla bize yumurta attı"

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom bunu üzerine, eylemcilerin hata yaparak Rusya değil Hollanda konsolosluğuna yumurta fırlattıklarını Twitter'dan duyurdu ve bir fotoğraf paylaştı.

Grup bu yanlışlığın ardından, sık sık tekbir getirerek çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı Rusya Başkonsolosluğu önünde toplandı. 

'Saldırılar savaş suçu'

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım burada yaptığı basın açıklamasında, Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Rusya, İran ve Çin’in Suriye rejimiyle birlikte Türkmen bölgesinde büyük bir katliam yaptığını belirten Yıldırım, saldırıların savaş suçu olduğunu söyledi. Türkmenlerin soykırıma maruz kaldığını ifade eden Yıldırım, dünyanın bu soykırıma seyirce kaldığını dile getirdi. Yıldırım, Türk hükümetinin Türkmenlere her türlü yardımda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, aksi takdirde Türkmenlerin boşalttığı bölgelere PKK terör örgütünün yerleşeceğini iddia etti. 

Eylem, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından sonlandırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce de Çinli diye Korelilere saldırmışlardı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri'nin oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin verilmediğine dair haberlerin ardından Çin'i protesto etmek isteyen bir grup ülkücü, Koreli vatandaşlara saldırmıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
75
40
18
13
7
1