Görüş Bildir
Haberler
PKK Saldırılarına Tepki Eylemleri

PKK Saldırılarına Tepki Eylemleri

Onedio Medya
08.09.2015 - 21:41 Son Güncelleme: 08.09.2015 - 23:31

Dağlıca'da 16 askerin ve Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu PKK saldırıları sonrası başlayan tepki eylemleri, Türkiye'nin dört bir yanında devam ediyor. Ülkü Ocakları yurt genelinde “Şehide Saygı, Teröre lanet” yürüyüşleri düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'daki yürüyüşe binlerce kişi katıldı

Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu PKK saldırısı sonrası başlayan tepki eylemleri, Türkiye'nin dört bir yanında devam ediyor.

https://twitter.com/140journos/status/641322480322396161

İstanbul, Ankara, Iğdır, Zonguldak, Urfa, Mersin, Adana,Tokat, Aksaray, Yozgat, Kastamonu, Bursa ve Gaziantep dahil pek çok kentte düzenlenen eylemlerde Türk bayrağı açarak slogan atan yüzlerce kişi yürüdü.

https://twitter.com/140journos/status/641291493433569280

Aksaray

Ülkü Ocakları eylemleri

Ülkü Ocakları, yurt genelinde “Şehide Saygı, Teröre lanet” adıyla yürüyüş eylemleri düzenliyor.  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yurt genelinde tüm il ve ilçe teşkilatlarına yürüyüş çağrısı yaptı.

Kırşehir'de bazı işyerleri yakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Kırşehir İl Teşkilatının düzenlediği yürüyüşte, HDP Kırşehir İl Binası'ndaki parti levhası indirilip yerine Türk bayrağı asıldı.Yaklaşık 150 kişilik bir grup da sloganlar atarak bir kitapevinin camlarını kırdı, dışarıdaki okul çantalarını ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra bir tatlı salonu, çiğköfteci ve konfeksiyon mağazasını ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde de HDP tabelası ve parti bayrağı yakıldı. Konya'da şehir merkezinde ve bazı ilçelerde HDP binalarına Türk bayrağı asıldı.

Gaziantep'te de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğündeki grup Yeşilsu Parkı'nda öğleden sonra yürüdü.

Ankara yürüyüşüne MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz katıldı. 

Ankara’daki Yürüyüş 18.30’da Beşevler Meydanı’ndan başlayıp saat 19.00‘da Güven Park’ta Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un basın açıklamasıyla sona erdi.

İstanbul’daki yürüyüş ise, saat 19.30'da Mecidiyeköy Metrosu çıkışında başlayıp Beşiktaş Meydanı'nda son buldu.

Zonguldak

Şanlıurfa

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokat

Yozgat

Kastamonu

Fotoğraflar: AA ve DHA | Kapak Fotoğrafı: Ozan KÖSE / AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0