Görüş Bildir
Haberler
Pazar Sabahlarına TRT'nin Kovboy Filmleriyle Uyanmayı Özleyenler İçin En İyi Vahşi Batı Filmleri

Pazar Sabahlarına TRT'nin Kovboy Filmleriyle Uyanmayı Özleyenler İçin En İyi Vahşi Batı Filmleri

04.12.2021 - 07:00

Pek çoğumuz, TRT'nin pazar sabahları yayınladığı kovboy filmlerini babamız başka kanal açmamakta ısrar ettiği için izlediysek de bazılarımız, ilgiyle takip etti. Bu grubun hangisine dahil olursak olalım, kovboy filmleri çocukluğumuzun bir parçası hâline geldi. Dönüp o günleri hatırlamak isteyenler için Vahşi Batı'nın kan ve barut kokan atmosferini ekranlara taşıyan bu filmlerden en iyileri bir araya getirdik. İşte; evlerde nostalji rüzgârları estirecek, pazar kahvaltısı tadındaki en iyi kovboy filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dances With Wolves (Kurtlarla Dans) - IMDb: 8.0

1. Dances With Wolves (Kurtlarla Dans) - IMDb: 8.0

Usta oyuncu Kevin Costner'ın hem başrolünde yer alıp hem de yönettiği film, 1990 yılında vizyona girdi. Film o yılki Oscar Ödülleri'ne damgasını vurup 'En İyi Film' Oscar'ı da dahil olmak üzere tam 7 ödül kazandı. Kevin Costner, ilk defa yönetmen koltuğuna oturmasına rağmen 'En İyi Yönetmen' Oscar'ını kazanıp üstüne bir de 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ına da aday oldu. Filmde Amerikan İç Savaşı'nın kahramanlarından biri olarak kabul edilen John Dunbar, Batı'nın en ücra ve unutulmuş köşelerinden birindeki bir karakola atanıyor. Görevi o bölgeye gönderilecek askerleri beklemek olan Dunbar, bu süre içerisinde Kızılderililer'le kaynaşıyor ve bir süre sonra kendisini onlardan biri olarak görmeye başlıyor.

2. The Man Who Shot Liberty Valance (Kahramanın Sonu) - IMDb: 8.1

2. The Man Who Shot Liberty Valance (Kahramanın Sonu) - IMDb: 8.1

Dorothy M. Johnson'ın kitabından uyarlanan film, 1962 yılında vizyona girdi. Bir dalda Oscar adayı olan film, Shinbone kasabasının eski senatörü Ranse Stoddard'ın bir arkadaşının cenazesi için uzun zamandan sonra bu kasabaya geri gelmesini anlatıyor. Stoddard, trenden inerken gazeteciler çevresini sarıyor ve ona 'Liberty Valance'ı vuran adam' adını nasıl aldığını soruyor. Bu soruyla geçmişe dönen Stoddard, anılarını hatırlamaya başlıyor. Film, flashback sahneleriyle Stoddard'ın azılı suçlulardan Liberty Valance ile mücadelesini anlatıyor.

3. The Treasure of the Sierra Madre (Altın Hazineleri) - IMDb: 8.2

3. The Treasure of the Sierra Madre (Altın Hazineleri) - IMDb: 8.2

Oldukça eski olan, üç Oscar Ödüllü film; 1948 yılında beyaz perdede hayat buldu. Filmin hikâyesi ise şöyle: Zengin olma hırsıyla bütün parasını piyangoya yatıran Fred, elindeki her şeyi tüketir. Daha sonra Meksika'daki arkadaşı Curtin'in yanına gider ve onunla birlikte çalışmaya başlar. Geveze bir araştırmacı olan Howard, ikiliye etraflarındaki tepelerin altınlarla dolu olduğunu anlatır. Zengin olma hırsıyla yanıp tutuşan iki arkadaş, hemen Howard'la birlikte tepeleri aşmaya başlar.

4. For a Few Dollars More (Birkaç Dolar İçin) - IMDb: 8.2

4. For a Few Dollars More (Birkaç Dolar İçin) - IMDb: 8.2

Bir Avuç Dolar İçin filminin devamı olan Birkaç Dolar İçin, 1965 yılında vizyona girdi. Serinin başrolünde usta oyuncu ve Oscarlı yönetmen Clint Eastwood yer aldı. Suçlu ve kaçakların peşine düşen ödül avcıları Mortimer ve Monco, kellesine 10.000 dolar ödül koyulan Indio'nun izini sürer. Mortimer'in derdi, bu kez paradan çok intikam olunca bu uğurda en çok desteği yine intikam peşinde olan Albay Douglas'tan alır. İtalyan yönetmen Sergio Leone'nin Western tutkunlarına adeta armağan ettiği üç filmlik serinin ikinci filmi olan Birkaç Dolar İçin, aradan geçen uzun yıllara rağmen hâlâ bir klasik.

5. Unforgiven (Affedilmeyen) - IMDb: 8.2

5. Unforgiven (Affedilmeyen) - IMDb: 8.2

Clint Eastwood'un hem yönetmen koltuğuna oturduğu hem de başrolünü üstlendiği film, 1992 yılında vizyona girdi. Kovboy filmlerinin değişmez ismi olan Eastwood, bu filmle 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Film' Oscar'larına kavuşurken 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ına da aday oldu. Toplamda 4 Oscar kazanan filmin oyuncu kadrosunda Morgan Freeman ve Gene Hackman gibi Oscarlı oyuncular da yer aldı. Filmde diktatör bir şerif, kasabasına aşırı baskıcı yaptırımlar uygular. Kasabayı adeta yaşanmaz bir hale getiren şerife eski bir silahlı soyguncu olan William Munny karşı koyar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Django Unchained (Django Zincirsiz) - IMDb: 8.4

6. Django Unchained (Django Zincirsiz) - IMDb: 8.4

Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olarak kabul edilen Django, 2012 yılında vizyona girdi. Başarılı yönetmen Quentin Tarantino tarafından yazılıp yönetilen film, iki adet Oscar ödülünün de sahibi oldu. Filmin oyuncu kadrosunda Jamie Foxx, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson ve Leonardo DiCaprio gibi yıldızlar yer aldı. Köle Django, efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen Alman asıllı ödül avcısı Dr. King Schultz ile karşılaşır. Schultz, efendisini ona getirmesi karşılığında Django'ya özgürlüğünü verir. Her şey planladıkları gibi gider; ancak ikili birbirinden ayrılmaz. Django, Schult'la birlikte avlanmaya devam eder. Kendini oldukça geliştiren Django, uzun yıllar önce köle ticareti yüzünden kaybettiği eşini bulmayı kafasına koyar. Bu uğurda ikilinin yolu Candyland olarak adlandırılan çiftliğe düşer.

7. Once Upon a Time in the West (Bir Zamanlar Batıda) - IMDb: 8.5

7. Once Upon a Time in the West (Bir Zamanlar Batıda) - IMDb: 8.5

Western filmlerinin usta yönetmeni Sergio Leone'nin muhteşem üçlemesinin ardından çektiği Bir Zamanlar Batıda, 1968 yılında vizyona girdi. Filmde Jill, yeni evlendiği İrlandalı kocası Brett'in yanına gitmek üzere yola çıkar. Jill, Brett'in çiftliğine vardığında kocasının Frank adlı bir eşkıyanın adamları tarafından öldürüldüğünü görür. Ne olursa olsun, çiftlikte kalmaya karar veren Jill; kendisini onu yok etmeye çalışan Frank ve onu korumaya çalışan iki adamın arasında bulur.

8. The Good, the Bad and the Ugly (İyi, Kötü ve Çirkin) - IMDb: 8.8

8. The Good, the Bad and the Ugly (İyi, Kötü ve Çirkin) - IMDb: 8.8

Sergio Leone'nin muhteşem üçlemesinin son halkası olan İyi, Kötü ve Çirkin; 1966 yılında vizyona girdi. Aradan 50 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen hâlâ kült filmler arasında gösterilen filmin oyuncu kadrosunda Clint Eastwood, Eli Wallach ve Lee Van Cleef yer aldı. İyi ve Çirkin adlı iki arkadaş; para kazandıran ancak oldukça riskli bir işle uğraşır. Çirkin, azılı bir suçlu olduğu için İyi, onu adalete teslim edip ödülünü alır. Daha sonra Çirkin darağacına çıkarıldığında onu riskli bir yolla kurtarır. İkili, bu şekilde para kazanmaya devam ederken bir gün ortaya gizli bir hazine çıkar. Bu hazine ikilinin arasının bozulmasına sebep olur. İyi ve Çirkin birbirleriyle uğraşırken ortaya bir de hazine avcısı Kötü çıkar.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın