Görüş Bildir
Haberler
Kulüp Sonrasında Yeni Bir Dönem Dizisi Arayanlara: Netflix'teki En İyi Dönem Dizileri

Kulüp Sonrasında Yeni Bir Dönem Dizisi Arayanlara: Netflix'teki En İyi Dönem Dizileri

28.11.2021 - 07:45

Beyoğlu'na şapkasız çıkılmayan bir dönemin hikayesi ile bambaşka bir İstanbul anlatan Kulüp dizisinin tadı damağınızda kaldıysa üzülmeyin. Dönem dizisi sevenler için Netflix birbirinden güzel seçenekler sunuyor. Bundan sonra çayınızı porselen fincanlarda içme isteği yaratacak dizilerden, tarihin arka odalarında dolaşan yapımlara kadar birçok alternatifiniz var. Ne izleyeceğine karar veremeyenlerin imdadına yetişiyor ve en az Kulüp dizisi kadar keyif verecek dizi önerileri ile sizi baş başa bırakıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Knightfall - IMDb: 6.8

11. Knightfall - IMDb: 6.8

Hazırlanın, tarih kokulu bu macerada Tapınak Şövalyeleri'ne katılıyoruz. Knightfall dizisi, tarihsel gerçeklere dayanarak, pek çok efsanenin merkezindeki ünlü Tapınak Şövalyeleri'ni konu ediyor. Yayımlanan iki sezon boyunca, bu efsanevi savaşçıların gizemli hikayeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 14. yüzyılda geçen dizide Tapınak Şövalyeleri'nin sadakat ve kardeşlik kavramı ve elbette 13. Cuma miti de işleniyor.

10. Bridgerton - IMDb: 7.3

10. Bridgerton - IMDb: 7.3

Bridgerton, dokunduğu her yapımı muhteşem bir esere çevirmeyi başaran yapımcı Shonda Rhimes'in elinden çıkmış. Rhimes dönem dizilerinin klişe hikayelerinden sıkılmış olmalı ki dizide popüler kültür öğelerine de yer vermiş. Daha fazla spoiler vermeden, dizinin Gossip Girl'ün 19. yüzyılda geçen versiyonu olarak anlatılabileceğini belirtmekle yetinelim.

9. The Cook Of Castamar - IMDb: 7.4

9. The Cook Of Castamar - IMDb: 7.4

Fernando J.Munez'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi ile 1700'lü yıllara geri dönüyoruz. Yer ise İspanya. Tablo gibi mutfak sahneleriyle mutfağınızı baştan yaratma hissi uyandıracak bu dizi, kostüm seçimleri ile de oldukça başarılı. Dizide, Castamar isimli bir malikanede aşçı olarak çalışmaya başlayan bir genç kızın hikayesini izliyoruz. Rolünün hakkını veren oyuncuları ile sempatik karakterlerini seveceğinizi düşündüğümüz bu dizi, Downtown Abbey severler için biçilmiş kaftan.

8. Halston - IMDb: 7.5

8. Halston - IMDb: 7.5

Dizi, 1970'li yılların New York gece hayatı ile özdeşleşen ismi Roy Halston Frowick'in gerçek hayat hikayesine dayanıyor. Ewan McGregor'un başarılı oyunculuğu ile göz doldurduğu dizi, yönetmen Ryan Murphy'nin tipik anlatımına sahip. Dinamik kurgusu, derinleşmediğini düşündüren ancak sizi kendine bağlayan karakterleri ve dramatik yapısı ile Halston dizisinde bir moda tasarımcısının hikayesinden çok daha fazlası var. Pastel renk paleti ile vurgulanan 1970'lı yıllar, Stüdyo54 partileri ve dönemin önde gelen isimleri ile bu dizi, lüks ve ihtişamın yanı sıra derin bir yalnızlık da içeriyor.

7. Cable Girls - IMDb: 7.6

7. Cable Girls - IMDb: 7.6

Bu İspanya yapımı Netflix dizisi, 1920'lı yıllarda bir telefon şirketinde, santral memuru olarak çalışan dört kadının hikayesini anlatıyor. Beş sezon boyunca süren dizi bolca entrika, romantizm ve dram içeriyor. Bunun yanı sıra, işlediği dönemde İspanya'da kadının toplumdaki rolü ve cinsiyetçi yaklaşımlarla ilgili bir söyleme de sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The English Game - IMDb: 7.6

6. The English Game - IMDb: 7.6

The English Game, dönem dizisi sevenlerin kaçırmaması gereken Netflix yapımlarından biri. Futbolun doğuşu teması üzerinden sınıfsal mücadeleyi anlatan dizi, dönemin sosyal yaşamına da ışık tutuyor. 1880'li yılların İngiltere'sine götüren diziyi sevmek için futboldan hoşlanmanıza da gerek yok. Dizi Bohem İngiltere havasının yanı sıra müzikleriyle de öne çıkıyor. Bittiğinde üzüleceğiniz, tadı damağınızda kalan bir seyirlik arıyorsanız bu diziyi kaçırmayın.

5. Rise Of Empires: Ottoman - IMDb: 7.9

5. Rise Of Empires: Ottoman - IMDb: 7.9

Yarı belgesel niteliğindeki bu dizi Netflix tarafından global pazara sunulan Türk dizileri arasında yer alıyor. Belgesel - dram türünde kategorize edilebilecek bu dizi, İngilizce orijinal dil seçeneği ile yayımlanıyor. Genç padişah Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan dizi, tarihsel gerçeklerle destekleniyor. Farklı bir bakış açısıyla dönemin Osmanlı Sarayı'na ve padişahların iç dünyasına göz atmak isterseniz, bu dizi size aradığınızdan fazlasını sunabilir.

4. Versaille - IMDb: 7.9

4. Versaille - IMDb: 7.9

Dizinin adından da anlaşılabileceği üzere konumuz Versay Sarayı. Dizi Fransız Kralı 14. Louis'yi ve Versay Sarayı'nın inşa edildiği dönemi konu alıyor. Fransa'nın ünlü diplomasisi, görgü kuralları ve hatta moda gibi olguları işleyen dizide bolca saray entrikası da var. Kostümleri ve elbette muhteşem mekanlarıyla beraber, bu dizinin müzikleri de bir başka güzel.

3. The Crown - IMDb: 8.6

3. The Crown - IMDb: 8.6

Dönem dizilerinden bahsedip de The Crown'u anmadan geçmek olmaz. Yüzyıllara meydan okuyan monarşiyi popüler karakterleri ile işleyen The Crown, Netflix'in en başarılı dönem dizileri arasında gösteriliyor. Britanya Monarşisi'nin gizemli prensesi Diana hakkındaki Spencer filmi vizyona yeni girmişken, Buckingham Sarayı'nda dolaşmak ilginizi çekebilir. Dizinin oyuncu kadrosu, Kraliçe Elizabeth'in farklı yaşlardaki hallerini canlandıran başarılı oyuncuların yanı sıra pek çok ünlü ismi barındırıyor. Hatta Margaret Thatcher rolü ile göz dolduran Gillian Anderson özel bir alkışı hak ediyor.

2. Downtown Abbey - IMDb: 8.7

2. Downtown Abbey - IMDb: 8.7

Oldukça geniş bir hayran kitlesi olan Downtown Abbey dizisi 1900'lü yılların başında geçiyor. Dizide Birinci Dünya Savaşı'nın eşiğindeki İngiltere'ye uzanıyoruz. Aristokrat bir ailenin ve hizmetçilerinin hayatını anlatan bu dönem dizisi Jane Austin romanlarının esintisini taşıyor. BBC yapımı bu dizi en az oyuncuları kadar kostümleri ve gerçekçi mekanları ile de oldukça başarılı. Bu diziyi seyrettikten sonra çay saatini kaçırmayacağınıza ve serçe parmağınıza büyük bir ilgi göstermeye başlayacağınıza eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peaky Blinders - IMDb: 8.8

1. Peaky Blinders - IMDb: 8.8

Birinci Dünya Savaşı'nın hemen ardından, 20. yüzyılın başlarında geçen bir aile hikayesi ile karşınızdayız. 2013 yılında dizinin gösterime girişi ile Shelby ailesi altışar bölümlük sezonlarıyla izleyiciyi kendisine bağladı. Bu anti - kahraman hikayesi, başkarakterin hikayesinin yanı sıra dönemin de hakkını veriyor. Devrin politik ve toplumsal dalgalanmaları hikayeye yansıtılırken, bu suç ailesinin bu dalgalar içindeki ilerleyişi insanı ekrana bağlıyor. Jilet gibi kıyafetleri ile racon kesen karakterlerin güç gösterisine tanık olduğumuz Peaky Blinders, artık efsaneleşmiş diziler arasında gösteriliyor. Cillian Murphy'nin adeta döktürdüğü, saç tıraşından ayakkabısına kadar bambaşka bir stille göz doldurduğu bu diziyi izlemezseniz üzülürsünüz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

9. The Cook Of Castamar - IMDb: 7.4 3. The Crown - IMDb: 8.6 çok beğenerek izledim.