Görüş Bildir
Haberler
Onursal Adıgüzel Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel'in Eğitimi ve Kariyeri

Onursal Adıgüzel Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel'in Eğitimi ve Kariyeri

GNS
15.05.2023 - 23:31

2023 Genel Seçimleri sonuçları açıklanmaya başladığı andan itibaren gündeme gelen isimlerden bir tanesi de mühendis ve yönetici kimliğiyle ön plana çıkan CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel. İsmail Saymaz'ın açıklaması üzerine görevden alındığı öğrenilen Onursal Adıgüzel'in hayatına dair detaylar araştırılıyor. Peki Onursal Adıgüzel kimdir, kaç yaşında ve nereli? CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in kariyeri ve eğitimi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onursal Adıgüzel Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Onursal Adıgüzel

Onursal Adıgüzel 1985 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Nezaket, babasının adı Mehmet'tir. 38 yaşındaki Onursal Adıgüzel, sosyolog Elif Duygu ile evlidir. Bir çocuk sahibidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Onursal Adıgüzel'in Eğitimi Ne?

Onursal Adıgüzel mühendis

Onursal Adıgüzel lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini devam ettirmiştir.

Onursal Adıgüzel'in Siyasi Kariyeri

Onursal Adıgüzel'in Siyasi Kariyeri

Kariyerine çeşitli özel sektör firmalarında endüstri mühendisi ve yönetici olarak başlayan Onursal Adıgüzel, Eylül 2010 ile Ocak 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. CHP Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 

34. Olağan Kurultay'da, 18. Olağanüstü Kurultay'da ve 36. Olağan Kurultay'da Parti Meclisi üyesi olarak seçilmiştir. CHP 25., 26. ve 27. dönem İstanbul milletvekilidir. Şubat 2018 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde çalışmaktadır.  

26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi olarak çalışmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın