Görüş Bildir
Haberler
Niğde'deki IŞİD Davası Seçim Sonrasına Ertelendi

Niğde'deki IŞİD Davası Seçim Sonrasına Ertelendi

ATKN
05.03.2015 - 13:48 Son Güncelleme: 05.03.2015 - 14:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, 1 astsubay ve 1 polis ve 1 yurttaşın ölümü, 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan 3 IŞİD militanının saldırısına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Sanık avukatları, savunma yapmak istemediklerini belirterek duruşma salonunu terk etti. Sanıkların adliyeye getirilmediği ve ilerleme sağlanamayan duruşma seçim sonrasına ertelendi. 

Niğde'de yol kontrolü yapan asker ve polisle çatışan IŞİD militanlarının yargılandığı davanın ikinci duruşması olağanüstü güvenlik önlemleri altında görüldü. Ankara F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklar Çendrim Ramadani, Benyamin Xu, Muhammed Zakiri ve Fuad Mövsümöv ise tercüman kullanılarak Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla duruşmaya katıldı. Sanık avukatları ise savunma yapmak istemediklerini belirterek, duruşma salonundan ayrıldı.

SORULARA CEVAP VERMEDİLER

AA'nın haberine göre; Mahkeme başkanının adres bilgileri ve anne baba isimlerini sorduğu Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ve Muhammed Zakiri soruların hiçbirine cevap vermedi. Geçen duruşmada avukat tutması istenen Fuad Mövsümöv ise avukatlık talebini kimsenin kabul etmediğini, savunmasının kendisinin yapacağını söyledi.

'BU İNSANLARLA ALAKAM YOK'

Davanın iddianamesinde kendisinin örgüt üyesi olduğunun ifade edildiğini belirten Mövsümöv, 'Bu insanlarla uzaktan yakından alakam yok. Örgüt üyesi olduğum savcı beyden tekrar sorulsun. Neden örgüt üyesi olduğumu anlayamadım, bilmek isterim' dedi.

DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Saldırıda hayatını kaybeden kamyon sürücüsü Turan Yaşar'ın ailesinin avukatı Ali Çil ise sanıkların SEGBİS sistemiyle yargılanmasına itiraz ederek, diğer duruşmada sanıkların Niğde Adliyesi'ne getirilmesini talep etti. Duruşmaya katılan aileler, sanıkların en ağır şekilde ceza almalarını istedi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 17 Haziran'a ertelenmesine karar verdi.

AVUKATLARDAN TEPKİ

Sanık avukatlarından eski Niğde Barosu Başkanı Nail Gündüz, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Açık söyleyeyim, insanları hatta hayvanları savunmak kutsaldır. Herkesin savunulmaya hakkı vardır, barolar bundan kaçamaz. Ancak bu sanıklar insan olmadıkları gibi hayvan bile değillerdir' ifadelerini kullandı.

Turan Yaşar'ın ailesinin avukatı Ali Çil ise duruşmanın kasıtlı olarak 7 Haziran'da yapılacak seçimden sonraya bırakıldığını ileri sürdü.

'SANIKLAR NEDEN ADLİYEYE GETİRİLMİYOR?'

Sanıkların duruşma salonuna gelmemesinin adil yargılamanın ihlali olduğunu savunan Çil, 'Aslında sanıkların Niğde'ye getirilmesi gerekirken dosya Ankara'ya götürülmek isteniyor. Bize göre suçun işlendiği yer, doğal yargılama ilkesi gereğince davanın da görülmesi gereken yerdir. Ama SEGBİS diye bir sistem var sanıklar ortada yok' diye konuştu.

Turan Yaşar'ın eşi Satı Yaşar da 'Kimin için geldik biz, hakimi savcıyı görmeye mi geldik? Benim ocağım batmış üç tane yuva yıkılmış, benim yavrum babasız gelin olmuş' dedi.

AA - İleriHaber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0