Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji 11 İl İçin "Sarı Kodlu" Uyarı Verdi!

Meteoroloji 11 İl İçin "Sarı Kodlu" Uyarı Verdi!

dicle demir
18.07.2022 - 16:49

Meteroloji Genel Müdürlüğü, son yayınladığı uyarı tablosuna göre 11 ili şiddetli yağış ve fırtınaya karşı sarı kod ile uyardı. Yetkililer, sarı kod ile uyarılan bölgeleri, ani sel, dolu, yıldırım, ani su baskını, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi tehlikelere karşı uyarıda bulundu. Detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün son yayınladığı hava durumu raporuna göre gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Meteroloji, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa, Yalova'da şiddetli rüzgar, Giresun, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon şehirlerimize gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı verdiğini açıkladı.

Sel, Heyelan ve Fırtına Gelebilir!

Sel, Heyelan ve Fırtına Gelebilir!

Marmara Denizi'nde öğle saatlerinde beklenen rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden fırtına şeklinde eseceğini ve gece saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor. 

Yağışlar Ordu ve Giresun ile Samsun'un doğu çevrelerinde öğleden sonra Trabzon ve Rize çevrelerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli  Giresun’un ve Trabzon’un doğusu ile Rize kıyılarında çok kuvvetli olacağı bekleniyor. 

Rüzgarın ise , Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde  kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına ve kısa süreli olarak şiddetli esmesi bekleniyor. 

Yetkililer meydana gelebilecek olan muhtemel sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın