Görüş Bildir
Haberler
Mark Zuckerberg'in Sosyal Medya Hesapları Hacklendi!

etiket Mark Zuckerberg'in Sosyal Medya Hesapları Hacklendi!

Deniz Gök
06.06.2016 - 17:44 Son Güncelleme: 06.06.2016 - 18:31

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesapları ele geçirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'da yer alan habere göre “OurMine Team” isimli hacker grubu Pazar günü, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg‘in Twitter, LinkedIn ve Pinterest hesaplarını bir süreliğine ele geçirdiklerini duyurdu.

OurMine hacker grubunun ele geçirdiği bilgilerin 2012 yılında LinkedIn hesaplarının açığa çıkmasıyla ilişkili olduğu belirtiliyor. Öyle ki Mark Zuckerberg’in de LinkedIn hesabına erişim sağlayan hacker grubunun, Zuckerberg’in diğer platformlarda da aynı şifreyi kullanması sebebiyle Twitter ve Pinterest hesaplarını da ele geçirdikleri belirtiliyor.

Attıkları tweetlerde ve değiştirdikleri profil biyografilerinde “Sadece güvenliğini deniyoruz Mark, bize DM at.” şeklinde açıklamalarda bulunan hacker grubu, oldukça ilginç bir olayı da ifşa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LinkedIn şifresi: “dadada”

LinkedIn şifresi: “dadada”

Kendi yaptıkları açıklamaya göre Mark Zuckerberg’in LinkedIn şifresinin “dadada” olduğu belirtiliyor. Ancak oldukça basit olan bu şifrenin Mark Zuckerberg gibi birisi tarafından kullanılmasının mümkün olmayacağını söyleyenler de var.

Hacker grubunun Mark Zuckerberg’e ait sadece Twitter, Pinterest ve LinkedIn hesaplarını ele geçirdiğini, diğerlerine ise (Instagram hesabını da ele geçirdiklerini söyleseler dahi) erişim sağlayamadıklarını da belirtilenler arasında.

Son durum itibariyle hesaplar geri alındığı gibi, Zuckerberg’in hesaplarından yapılan paylaşımlar da silinmiş; ve OurMine isimli hacker grubunun Twitter hesabı (@_OurMine_) da kapatılmış durumda.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
317
86
53
21
17
17
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Benim o kadar sosyal ağ sitelerim var hepsi aklımda kalıyor ve aynıda değiler şifreleri. üçtane Facebookum var, Twitter 2, Mail 4, İnstagram 3, Vkontakte 3, ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bir parolam böyle Asyamanglardan543

Hilal Turan

iyi 12345... değilmiş dadada :D

Kurumi Kumamakura

insta şifresi dadada123 müş

nebukadzee

haha adam arıyor twitter sahibi bro benim hesabı hacklemişler bi ilgilen diyor olay çözüme kavuşuor