Görüş Bildir
Haberler
Liderler Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
24.05.2016 - 15:53

Her salı olduğu gibi liderlerin parti grup toplantılarında yaptığı açıklamalar ülkenin politik gündeminin önemli bir maddesi olmayı sürdürdü. Ancak bu haftanın en dikkat çekeni şüphesiz AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk grup toplantısı oldu. 

Liderlerin bugünkü gündeminde 65. Hükümet, başkanlık sistemi ve dokunulmazlıkların kaldırılması vardı.

Konuşmaların tamamını video olarak derledik, liderlerin açıklamalarından öne çıkanları sizler için özetledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk grup toplantısını yapan Yıldırım'dan 'başkanlık sistemi' vurgusu

65. Hükümet'i kuran Binali Yıldırım, partisinin ilk grup toplantısı konuşmasını yaptı. 

Konuşmasının önemli bir kısmını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ayıran ve 'yolu yolumuzdur' diyen Yıldırım, başkanlık sistemi, yeni Anayasa, PKK ile paralel yapıyla mücadele  ve ekonomi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Yıldırım, 'Önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık Cumhurbaşkanımızın milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hâle getirmek bizim en önemli işimizdir, boynumuzun borcudur' dedi ve ekledi:

'Bu sadace Cumhurbaşkanımızın işi değil. Başkanlık dâhil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız.'

'Hükümete desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır' diyen Bahçeli, başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı konusunda destek vermeyeceklerini söyledi

Daha önce terörle mücadele ettiği sürece AK Parti'nin yanında olduklarını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'destek' açıklamalarına açıklık getirdi.

Başkanlık sistemi konusunda hükümete destek vermeyeceklerini söyleyen Bahçeli, 'Bizim AKP’ye desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır. Başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı konusunda vereceğimiz destek, sunacağımız herhangi bir katkı yoktur' ifadelerini kullandı ve 65. Hükümet'e yönelik şöyle dedi:

'Yeni hükümetin önce terörün kökünü kazıması, Türkiye'nin belini doğrultması tavsiyemizdir Bu olursa MHP destek olacaktır, hükümet korkmasın. Doğruda yanındayız, yanlışta karşısındayız.'

Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili perşembe günü AYM'ye başvuracaklarını açıkladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin, perşembe günü Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacaklarını açıkladı.

'Bu darbe anayasasına hayır diyecek 110 milletvekili tarih yazacaktır' diyen Yüksekdağ, 'Bir kez daha bütün milletvekillerini, bu darbe yasasına hayır diyen milletvekillerini demokratik bir tutum birliği oluşturmaya davet ediyorum' ifadelerini kullandı.

65. Hükümet ile ilgili değerlendirme yapan Yüksekdağ, 'Bugün ortaya çıkan tablo; profili inanılmaz düşük bir hükümet ve başbakan' dedi ve ekledi: 

'Amaçlarına ulaştılar. Düşük profilli bir başbakan ve hükümet konusunda başarılı oldukları için kutluyoruz.'

Kılıçdaroğlu'ndan 65. Hükümet yorumu: '1. Saray hükümeti'

Grup toplantısında yeni kabineyle ilgili değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Davutoğlu’nun gidişi, Binali’nin gelişinde parlamentonun bir etkisi oldu mu? Birisi çağırdı, evladım gel dedi' ifadelerini kullandı.

'65. Hükümet değil, 1. Saray hükümeti' diyen Kılıçdaroğlu, 'Düşük profilli bir adam arıyoruz dediler. Binali çıktı, 'Vallahi bin desen binerim, in desen inerim, hiç derdim yok. Bin desen binerim, in desen inerim' dedi' şeklinde konuştu ve ekledi: 'Bin Ali, in Ali hükümeti desek daha doğru olur.'

Şehit cenazesinde yumurta ile protesto edilmesiyle ilgili, 'Şehitlere kelle diyen adam için bir şey dediler mi? Önünde diz çöktüler' diyen Kılıçdaroğlu, 'PKK ile görüşenler şerefsizdir demişlerdi. Sonra ne oldu, görüştüğü ortaya çıktı. Bu yumurta atanlar bunlara kızdı mı? Kızmadılar. Çünkü onlar da en az onlar kadar şerefsizdirler' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili ise, 'hükümetin artık terörü bitirmek için hiçbir bahanesi kalmadığını' söyledi.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın