Görüş Bildir
Haberler
Konya, Kocaeli ve İstanbul'da IŞİD Operasyonu: 65 Gözaltı

Konya, Kocaeli ve İstanbul'da IŞİD Operasyonu: 65 Gözaltı

ATKN
27.10.2015 - 10:15 Son Güncelleme: 27.10.2015 - 10:20

Konya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 30, Kocaeli'de 14, İstanbul'da ise 21 zanlı gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD'e yönelik, kentin farklı noktalarındaki adreslere eş zamanlı baskınlar yaptı.

Operasyonlarda, 30 kişi gözaltına alındı. 

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülüyor.

Kocaeli'nde 14 gözaltı

Kocaeli'de, terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 14 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında il genelinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 14 zanlı gözaltına alındı. 

Ev ve iş yerlerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde terör örgütü IŞİD'e yönelik Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye'de 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de yer aldı. Bir polis helikopteri de operasyona destek verdi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin arama yaptığı adresler arasında mescit olarak kullanılan 3 adresin de olduğu öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli yazılı ve dijital örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Polis ekipleri, baskın yaptıkları adreslerde bulunan 7'si çocuk 21 kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan yaşı küçük çocuklar bulundukları ilçelerdeki Çocuk Büro Amirliklerine teslim edildiği öğrenildi. Diğer 14 şüpheli ise, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
4
3
1
1
0