Görüş Bildir
Haberler
İzleyecek Kaliteli Film Kalmadı Diyenlere IMDb Puanı 8'in Üzerinde Olan Birbirinden Sağlam Film Önerileri

İzleyecek Kaliteli Film Kalmadı Diyenlere IMDb Puanı 8'in Üzerinde Olan Birbirinden Sağlam Film Önerileri

addictedmovie
17.03.2022 - 16:51 Son Güncelleme: 20.03.2022 - 19:21

İzleyecek kaliteli bir film kalmadı diye bir derdin varsa seni böyle alalım. Senin için IMDb'de 8'in üzerinde skor alan birbirinden sağlam film önerileriyle geldik.

O zaman hadi, film önerilerimize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. 12 Maymun (1995) Twelve Monkeys

12. 12 Maymun (1995) Twelve Monkeys

IMDb: 8.0

Özet: 5 milyar insanın ölümüne sebep olan bir virüs yüzünden insanlık tehlikeye girmiştir. Sağ kalan insanlar da yer altlarında sığınaklarda yaşamaya devam etmektedir. Bu sırada farklı farklı çözüm yolları arayan insanlar bir zaman makinesi icat etmişlerdir. Zaman makinesini test etmek için eski mahkum James Cole gönüllü olmuştur. 7 yıl geriye giden James Cole, bir akıl hastanesindedir. Bulunduğu durumu açıklamaya çalışan James Cole, gerçekten akıl hastası damgası yiyecektir.

Oyuncular:  Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt

Yönetmen: Terry Gilliam

11. Şeytan (1973) The Exorcist

11. Şeytan (1973) The Exorcist

IMDb: 8.0

Özet: 'The Exorcist' şimdiye kadar yapılmış en ürkütücü korku filmlerinden biri. Şeytan çıkarma hikayesini işleyen bu filmi izlemeye başladığınız ilk andan itibaren tüylerinizi diken diken olacak.

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

Yönetmen: William Friedkin

10. Groundhog Day (1993)

10. Groundhog Day (1993)

IMDb: 8,1

Özet: Phil Connors, kendine has şöhreti olan ve ekranlardaki samimi kişiliği ile bilinen bir hava durumu sunucusudur. Ancak kameraların çekmediği anlarda, kendini beğenmiş ve kibirli birine dönüşmektedir. Bu aksi adam, Groundhog Day etkinliği kapsamında hiç sevmediği kırsal yaşamın sürüldüğü Pensilvanya’nın kasabalarından birine gönderilir. Burada yaşanan hayattan iğrense de bu hayata bir günlük de olsa katlanmak zorundadır. Ancak aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle tüm ulaşım yolları kapandığında Phil, kırsal yaşamın gerçeği ile baş başa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise bir sorun vardır: Phil zaman aman döngüsüne yakalanmıştır ve her gün, nefret ettiği o günü tekrar yaşamak zorunda kalacaktır!

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky

Yönetmen: Harold Ramis

9. Pan’ın Labirenti (2006) El Laberinto Del Fauno

9. Pan’ın Labirenti (2006) El Laberinto Del Fauno

IMDb: 8,2

Özet: Ofelia, İspanyadaki vahşi iktidarın gölgesinde yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Sadist babası ile birlikte kalan bu küçük kız, babasının etrafındaki insanlara yaşattığı eziyetlere şahitlik etmek zorunda kalan bu kız, bulamadığı huzuru hayallerinde aramaktadır. Ofelia şimdi, Pan'ın Labirenti adlı fantastik bir dünyaya adım atmak üzeredir. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

8. Yürüyen Şato (2004) Howl's Moving Castle

8. Yürüyen Şato (2004) Howl's Moving Castle

IMDb: 8,2

Özet: Sophie, babasından kalan şapka dükkanında çalışan sıradan genç bir kızdır. Ancak bir gün kötü kalpli bir cadının kendisine büyü yapması sonucunda yaşlı bir kadına dönüşen Sophie için hayat eskisi gibi olmayacaktır. Kimse tarafından tanınmayacak halde olan bu genç kadın, bulunduğu yerden ayrılmaya karar vererek bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında karşısına çıkan Yürüyen Şato, onun yeni evi olacaktır. Burada yaşayan Howl adındaki bir büyücü, Calcifer adındaki ateş cini ve Markl adındaki genç çocuk ile bir bağ kuran Sophie'nin hayatı artık çok farklıdır. Üstelik Calcifer da Sophie ile aynı kaderi paylaşıyordur ve bu ikili, üzerlerindeki kara büyünün etkisinden kurtulmanın bir yolunu arayacaktır. 

Oyuncular: Chieko Baisho, Takuya Kimura, Akihiro Miwa

Yönetmen: Hayao Miyazaki

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Soysuzlar Çetesi (2009) Inglourious Basterds

7. Soysuzlar Çetesi (2009) Inglourious Basterds

IMDb: 8.3

ÖzetAlmanya'nın Fransa'yı işgalinin ilk yılıdır. Müttefik subay Teğmen Aldo, Nazilere karşı şiddet dolu bir misilleme yapmak için ekibini toplar..

OyuncularBrad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

YönetmenQuentin Tarantino

6. Your Name (2016)

6. Your Name (2016)

IMDb: 8.4

Özet: Biri Tokyo'da, diğeri kırsal bir köyde yaşayan iki dostun garip bir sırrı vardır. İki genç vücutlarını değiştirmeye başlar. Daha sonra muhteşem bir aşk başlar. Aslında hiç tanışmamış olmalarına ve hatta birbirlerinin isimlerini bilmemelerine rağmen birbirlerini bulmaya çalışırlar.

Seslendirme: Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita

Yönetmen: Makoto Shinkai

5. Başkalarının Hayatı (2006) Das Leben der Anderen

5. Başkalarının Hayatı (2006) Das Leben der Anderen

IMDb: 8.4

Özet: Alman sinemasının en önemli yapımlarından olan bu film, ülkenin birçok yerinde kurulan istihbarat sisteminde çalışan bakanın görevinde karşılaştığı çeşitli oyunları konu ediniyor.

Oyuncular: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

4. Gel ve Gör (1985) Come and See

4. Gel ve Gör (1985) Come and See

IMDb: 8.4

Özet: İkinci Dünya savaşı sırasında bir çocuk bulduğu bir tüfek ile  Alman kuvvetlerine karşı savaşmak için Sovyet direniş hareketine katılır.

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

Yönetmen: Elem Klimov

3. Yaratık (1979) Alien

3. Yaratık (1979) Alien

IMDb: 8.5

Özet: Ticari yıldız gemisi Nostromo'nun mürettebatı, yabancı bir gemiden gelen bir imdat çağrısıyla harekete geçer. Ancak asıl terör, mürettebatın yabancı geminin içindeki bir yumurta yuvasıyla karşılaşmasıyla başlar. Yumurtanın içinden bir organizma dışarı fırlar ve kendisini mürettebattan birine bağlar...

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Yönetmen: Ridley Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sapık (1960) Psycho

2. Sapık (1960) Psycho

IMDb: 8,5

Özet: Phoenix sekreteri Marion Crane, erkek arkadaşı Sam Loomis ile kaçmak için işvereninden 40.000 dolar çalar ancak kısa bir süre sonra polis peşine düşer. Polislerden kaçmak için arka yollarda seyahat ederken Bates Motel'e uğrar. Orada değişik bir karaktere sahip olan Norman Bates ile tanışacaktır...

Özet: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. Back To The Future (1985)

1. Back To The Future (1985)

IMDb: 8,6

Özet: Garip bir bilim insanı olan Dr. Brown, zamanda yolculuk yapması mümkün olan bir araba icat eder ve bu arabayı ilk defa Marty adındaki bir genç kullanır. Ancak Marty'nin yaptığı bir zamanlama yanlışı, onu geleceğe değil geçmişe gönderir. 30 yıl öncesine giden genç adam, geçmişini değiştirecek bir hata yaparak olayların daha da karışmasına neden olur. Şimdi ise doğumunu bile engelleyebilecek bu hatayı değiştirebilmesi için büyük bir çaba harcaması gerekmektedir.

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Yönetmen: Robert Zemeckis

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
22
7
5
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın