Görüş Bildir
Haberler
İtalyan Corriere Della Sera: 'Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan Şikayet Etti'

İtalyan Corriere Della Sera: 'Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan Şikayet Etti'

Onedio Medya
12.12.2015 - 09:20 Son Güncelleme: 12.12.2015 - 11:31

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya'da 'kara para aklama' iddiasıyla soruşturma açılması talebinin, Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'dan geldiğini iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bologna Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesini sunan Avukat Massimiliano Annetta'nın ofisi BBC Türkçe'nin, 'Müvekkiliniz Hakan Uzan mı?' sorusuna, 'Bunu ne doğrulayabiliriz, ne de yalanlayabiliriz' yanıtını verdi.

Avukatlık ofisi yetkilisi, savcılığın şikayeti değerlendirip soruşturma başlatıp başlatmadığından da haberdar olmadıklarını söyledi.

Bologna Cumhuriyet Savcılığı ise bu konudaki sorularımıza 'gazetecilere telefonla bilgi veremedikleri' gerekçesiyle yanıt vermedi.

”Corriere della Sera: "Uzan ailesinin bir ferdi"

”Corriere della Sera: "Uzan ailesinin bir ferdi"

İtalyan basınında geçen hafta çıkan haberlerde, 'siyasi sığınmacı' statüsüyle yurt dışında yaşayan bir iş adamının, yüklü miktarda para ve silahlı korumalarla birlikte İtalya'ya yerleştiği iddiaları üzerine, Bilal Erdoğan hakkında soruşturma açılması talebiyle Bologna Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduğu belirtilmişti.

Şikayet dilekçesinde, Bilal Erdoğan hakkındaki 'kara para aklama' ve 'bir grup silahlı koruma eşliğinde Bologna'ya geldiği, İtalya'ya girişlerine izin verilmemesi üzerine ise birkaç saat içinde kendilerine diplomatik pasaport temin edildiği' iddialarının soruşturulması talep ediliyordu.

Basındaki haberlerde, şikayet sahibinin kimliğini gizlemeyi tercih ettiği belirtilirken, Corriere della Sera gazetesi 4 Aralık tarihli haberinde, şikayet sahibinin 'Uzan ailesinin bir ferdi' olduğunu yazmıştı.

Cem Uzan 'Bilgim yok' demişti

Cem Uzan 'Bilgim yok' demişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu haber üzerine gözler Cem Uzan'a çevrilirken, Cem Uzan bir açıklama yaparak 'Böyle bir olayla şahsen Cem Uzan olarak ilgim ve bilgim olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isterim' demişti.

Corriere della Sera ise bugünkü haberinde ihbar sahibi olduğunu öne sürdüğü '30 Mayıs 1967 İstanbul doğumlu Murat Hakan Uzan'ın Fransa'dan siyasi sığınma aldığını da vurguladı.

Gazete 'Bolognalı savcılar, dikenli bir siyasi davayla karşı karşıya kaldı' diye yazdı.

“Bolonyalı savcılar dikenli bir siyasi - hukuki durumla karşı karşıya

“Bolonyalı savcılar dikenli bir siyasi - hukuki durumla karşı karşıya

Söz konusu haberde Uzan’ın avukatı Massimiliano Anetta’nın, dava açılmadan dosyanın arşive kaldırılması halinde şikayeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Adalet Divanı’na taşıyacağı da kaydedildi. 

DHA’nın telefonla ulaştığı Anetta Avukatlık Bürosu yetkilileri ise, müvekkillerinin kimliğine ilişkin bilgi veremeyeceklerini, Hakan Uzan olduğuna dair haberi ne yalanlayabileceklerini ne de kabul edebileceklerini söyledi. 

“Bolonyalı savcılar dikenli bir siyasi - hukuki durumla karşı karşıya” diye yazan ve “uluslararası entrika” ara başlığını kullanan gazete, şunları da haberine taşıdı:

“Uzan ve ailesi, Erdoğan’ı kendilerine zulüm yapmakla suçluyor. Aralarında çok küçük yaştakilerin de bulunduğu; 9 aylık oğlu, 2 aylık kızı ve kardeşinin 4 yaşındaki oğlu, kız kardeşinin 8 ve 10 yaşlarındaki kızları da olmak üzere toplam 69 akrabası hakkında dava açıldığını söylüyor. Erdoğan, Uzan ailesinin tüm malvarlığına da el koydu. Uzanlar şu an Paris’te. Şimdi Paris - Bolonya hattında hesaplaşma zamanı.” 

Kaynak: BBC Türkçe| Esma Çakır - DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
25
3
3
3
0
0