Görüş Bildir
Haberler
Istanbul Photo Awards 2016'da Yılın Fotoğrafı: 'Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı'

Istanbul Photo Awards 2016'da Yılın Fotoğrafı: 'Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı'

Batuhan
23.03.2016 - 12:58 Son Güncelleme: 23.03.2016 - 14:51

Anadolu Ajansı'nın ikinci kez düzenlediği Istanbul Photo Awards sahiplerini buldu. Yarışmada 'Yılın Fotoğrafı' ödülünü Abd Doumany’nin çektiği, “Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı” fotoğrafı kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber ve spor fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirilerek, tüm kategorilerde ilk üçe giren fotoğrafların belirlendiği yarışmaya yaklaşık 13 bin başvuru oldu. Yılın fotoğrafının yanı sıra dört kategoride 9 ülkeden 11 fotoğrafçıya  ödül verilen yarışmanın resmi sponsorluğunu Türk Hava Yolları üstlendi. Kazananlar, profesyonel bir uluslararası jüri tarafından 18-21 Mart tarihlerinde İstanbul’da belirlendi.

Yılın fotoğrafı | Abd Doumany

Yarışmada, Suriyeli fotoğrafçı Abd Doumany’nin AFP için Suriye’deki saldırılar sırasında çektiği “Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı” başlıklı fotoğraf, uluslararası jüri tarafından 'Yılın Fotoğrafı' ödülüne layık görüldü.

Tekil haber birincisi | Sergey Ponomarev

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Sergey Ponomarev, New York Times için çektiği “Sığınmacılar” adlı fotoğrafı ile “Tekil Haber” ve Santi Palacios, Getty Images için çektiği  'Avrupa’ya Ulaşmak İçin Riske Atılan Hayatlar” başlıklı fotoğrafı ile “Seri Haber” kategorilerinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Seri haber birincisi | Santi Palacios 

Ian MacNicol “Kalp Şeklinde” başlıklı fotoğrafı ile “Tekil Spor” ödülüne ulaşırken.

Tekil spor haberi  birincisi | Ian MacNicol

Valery Sharifulin ise “Savaşcı’nın Tarzı” başlıklı fotoğrafı ile “Seri Spor” dalında birincilik ödülüne ulaştı. Minzayar Oo ise Onur Ödülü kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seri spor haberi | Valery Sharifulin

Ödül kazanan fotoğrafların tam listesini görmek için tıklayınız.

Jüri Başkanı Pulitzer ödüllü fotomuhabiri Liu: Bu yıl tüm fotoğraflar çok güçlü

Jüri Başkanı Pulitzer ödüllü fotomuhabiri Liu: Bu yıl tüm fotoğraflar çok güçlü

Jüri Başkanı Pulitzer ödüllü foto muhabiri Liu Heung Shing, jüride ikinci kez yer almaktan heyecan duyduğunu belirtti.

'Bu çocuğun fotoğrafı ‘Yılın Fotoğrafı’ olarak seçildiği için çok mutluyum. Bu fotoğraf, acı çeken bir çocuğun dünyaya ‘neden’ ve ‘ne oldu’ sorularını yönelttiği çok güçlü bir kare” diye konuşan Liu, tüm finalistlerin fotoğraflarının çok güçlü olduğunu vurguladı.

Liu, “Jüri, görselliği betimleyen bir fotoğraf yerine hatırlatma gücü olan bu fotoğrafı seçmeye karar verdi. Bu yıl tüm fotoğraflar çok güçlü. Suriye’de olanların hikayesi de. Eminim bu fotoğraflar önümüzdeki yıllar boyunca toplumsal hafızamızın bir parçası olarak yer edecek” diye konuştu.

'Suriye savaşında şimdiye kadar 200 bin Suriyeli öldü'

'Suriye savaşında şimdiye kadar 200 bin Suriyeli öldü'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye’de yaşanan savaşın Avrupa’nın arka bahçesinde yer aldığını dile getiren Liu, şöyle devam etti:

“Suriye savaşında şimdiye kadar 200 bin Suriyeli öldü. Çocuğun yüzündeki ifade dünyaya bir yardım çağrısıdır diye düşünüyorum. Bunu, çok sessiz bir bakışta gizli yüksek bir çığlık ile yansıtıyor.”

Jüri üyesi Berehulak: Çocuğun yüzündeki ifade bir yakarış

Jüri üyesi Berehulak: Çocuğun yüzündeki ifade bir yakarış

Daniel Berehulak ise Suriye’de bir fotoğrafçının derme çatma bir hastanede bombalamadan sonra çektiği “Yılın Fotoğrafı”nın oy birliğiyle seçildiğinin altını çizdi. Söz konusu fotoğrafı, “Duyguyu gösteren, çok etkili bir fotoğraf” şeklinde tanımlayan Berehulak, şunları söyledi:

“Suriye’de senelerdir süren olaylardaki terör ve korkuyu içeren bir fotoğraf. Bir açıdan mülteci krizinin neredeyse  kaynağı. Çocuğun yüzündeki ifade bir yakarış. Çok fazla ödülü hak eden fotoğraf vardı fakat biri kesinlikle öne çıktı. Şu anda Suriye’deki olaylara doğrudan odaklanarak dikkat çeken, sadece bize değil çok daha geniş izleyiciye seslenen bir fotoğraf olduğunu düşündük.”

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
71
18
8
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Aygün

Çıkarlarınız,paralarınız,menfaatleriniz uğruna ölen, evinden yurdundan olan, açlıktan sefaletten ölen yüzbinlerce insan.o sudan sebeplerle çıkardığınız savaş... Devamını Gör

_orca_

Anadolu Ajansını nerde görsem midem bulanıyor artık.

Pasif Kullanıcı

insanlık nerede? o çocugun bakısı bana çok koydu